Mihai GOȚIU: „Dragă elev, dragă student, ministrul Eugen Teodorovici și PSD te vor prost!”

Senatorul USR de Cluj Mihai Goțiu a reacționat, pe contul său de Facebook, la declarația făcută de ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici. Ministrul PSD a declarat recent că urmează să aibă loc o discuţie transparentă privind facilităţile pe transport acordate studenţilor şi că aceştia ar trebui întrebaţi dacă nu ar fi corect ca după terminarea facultăţii să rămână să lucreze un număr de ani în România. „Dragi elevi și studenți, în Senat, în Comisia pentru Învățământ din care fac parte, voi face tot ce ține de mine pentru a bloca restrângerea drepturilor voastre. Dar atâta timp cât PSD și ALDE mai au, încă, majoritate parlamentară, e foarte importantă solidaritatea și implicarea voastră!”, a replicat senatorul Mihai Goțiu. Citește aici un scurt remember făcut de parlamentarul clujean referitor la grevele studențești începând din 1995 de la Cluj, Timișoara și București.

Vestea bună? După insistențe, USR Gherla are sediu! Vestea proastă? Spațiul era „locuit” de pisici, vrăbii și câini fără stăpân

Următorul text scoate în evidență, încă o dată, dacă mai era nevoie, cunoscuta zicală „Omul sfințește locul!”. Așadar, despre ce e vorba: USR Gherla a cerut un spațiu, conform legii, de mai bine de jumătate de an. După nenumărate insistențe, colegii noștri au primit o cameră în clădirea de pe strada Piaţa Libertăţii nr. 3, la primul etaj. La preluare, au constatat, cu tristețe, că spațiul nu era potrivit decât pentru găzduirea pisicilor şi a păsărilor care îşi fac veacul în interiorul clădirii semi-abandonate: coridoare mizerabile şi neiluminate, camere cu pereţii crăpaţi şi geamuri sparte, lumina trasă prost, nicio sursă de apă sau căldură. Dar asta nu i-a descurajat. Ba, dimpotrivă! Au pus mână de la mână și, în timpul liber, au adus spațiul într-un loc decent. Intră pe acest link și vezi imagini cu spațiul USR Gherla la primire și după renovare.

Sediul USR Gherla: înainte și după recepția spațiului primit de la Primărie

Haos în curtea Spitalului Clinic de Urgență Cluj! Emanuel Ungureanu îi cere demisia directorului unității medicale

Deputatul USR Emanuel Ungureanu publică pe contul său de Facebook imagini pe care le-a surprins, miercuri, 17 iulie, în curtea Clinicii II din Cluj. Imaginile arată saci de gunoi aruncați de-a valma într-o boxă, fără a fi selectați, așa cum cere legea, după conținutul lor. „Asta e boxa de gunoi, iar de câteva zile a început colectarea selectivă. Vă puteți imagina mirosul?! Aici ar trebui să fie saci menajeri pe culori, dar avem cutii de pizza, pansamente sterile, mănuși. Asta e colectarea selectivă la Spitalul Județean Cluj. În curte vedeți depozitate saltele, paturi și uși vechi, o chiuvetă. Vă dați seama ce focar de infecție e aici? Asta e curtea unui spital într-un oraș Cluj-Napoca cu 300 de milioane de euro? Nimeni nu își face treaba! Voi sesiza Ministerul Sănătății, însă depinde de noi să schimbăm acest lucru. Nu mă lăsați singur!”, a transmis Emanuel Ungureanu. Parlamentarul clujean a mai spus că va cere, încă o dată, demiterea directorului Spitalului Județean Cluj, Petru Șușcă, și va sesiza DSP Cluj și Garda de Mediu.

Deșeuri amestecate în curtea Clinicii II din Cluj Napoca (17 iulie 2019)

Unele locuri de joacă din Câmpia Turzii, un real pericol pentru copii! Ce măsuri a luat primăria la sesizarea USR Câmpia Turzii

USR Câmpia Turzii a reclamat starea parcului de joacă de pe strada Laminoriștilor nr. 13 din localitate. Este vorba de un parc de copii cu mobilier defect, ruginit, care pot pune în pericol viața copiilor. În urma sesizării, Direcția de Sănătate Publică Cluj a impus Primăriei Câmpia Turzii înlocuirea totală a echipamentelor de joacă pentru copii cu grad ridicat de uzură, respectiv reamenajarea și dotarea corespunzătoare a acestor spații. Cu toate astea, la trei săptămâni de la solicitarea DSP, angajații primăriei au înlocuit doar unul din mobilierele defecte. Intră aici să vezi ce vor face în continuare membrii filialei locale ai USR Câmpia Turzii.

Parc pentru copiii din Câmpia Turzii