Competiția internă din USR Cluj pentru alegerea candidaților la funcțiile publice locale se află în plină desfășurare

Competiția internă din USR pentru desemnarea candidaților la funcțiile publice locale e în plină desfășurare. Când a fost lansată, stafful USR Cluj a promis că va fi deschisă oricui dorește să se alăture echipei noastre și să își asume o candidatură în administrația locală. Dacă simți că poți, chiar dacă nu ești membru USR, trimite-ne un CV și motivația ta pentru care vrei să candidezi pentru Consiliul Județean la [email protected]. Pentru a ajunge pe lista finală de candidați, va trebui să devii membru USR, însă decizia o poți lua la până la sfârșitul lunii octombrie.

LA MULȚI ANI, USR CLUJ! Dublă aniversare pentru cea mai tare organizație a USR din țară!

În urmă cu trei ani, mai exact pe 21 septembrie, într-o cafenea, a luat naștere Filiala USR Cluj. Doi ani mai târziu, tot pe 21 septembrie, în Parlamentul României au fost depuse cele peste 1 milion de semnături strânse în cadrul campaniei #farapenali în funcții publice. Deloc întâmplător, peste 80.000 dintre acestea au fost strânse în județul Cluj. „Au fost trei ani extrem de intenși, în care am luptat și ne-am implicat pe toate planurile, din Parlament, în stradă, prin orașele și comunele județului. Celor de la început ni s-au adăugat mulți colegi entuziaști și încrezători în șansa de a schimba Clujul și România în bine. Tuturor celor fără de care renașterea speranței cetățenilor români n-ar fi fost posibilă, vă mulțumesc și vă felicit!”, a scris, pe contul său de Facebook, Mihai Goțiu, unul dintre membrii fondatori.

USR Cluj (decembrie 2016)

USR Florești face un apel pentru ecologizarea Someșului

Au trecut mai bine de două luni de la dezbaterea publică „Un Someș mai curat”, organizată de Someș Delivery, dar autoritățile n-au luat nicio măsură pentru a remedia problema deșeurilor de pe malurile Someșului, pe raza comunei Florești. Colegii noștri de la USR Florești s-au interesat cât ar costa un utilaj pentru curățarea apelor curgătoare sau măcar cât ar face închirierea unui excavator amfibiu.

Rezultatele căutărilor făcute de colegii noștri au fost stupefiante și au demonstrat că administrația locală n-are voința necesară de a curăța malurile Someșului! Așadar, USR Florești ia atitudine și îi invită pe toți cei preocupați de această problemă, sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 10.00, la o acțiune de curățenie de-alungul râului.

Deșeuri pe malurile Someșului

Apelul public al lui Emanuel Ungureanu, după ce un medic dentist a intrat în greva foamei în fața ministerului Sănătății

Medicul dentist Mihaela Cuțui, din Timișoara, a decis să intre în greva foamei, chiar în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, pentru a atrage atenţia față de abuzurile comise de Colegiul Medicilor Stomatologi. Povestea dramatică a drumului străbătut de medicul Mihaela Cuțui o puteți asculta ori viziona dacă intrați pe acest link. Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, s-a interesat de acest subiect și a vizitat-o pe Mihaela Cuțui în fața ministerului Sănătății, acolo unde doctorița din Timișoara hotărâse să intre în greva foamei. După ce a ascultat-o, Emanuel Ungureanu a făcut un apel public către ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru soluționarea acestui caz. La rândul său, Sorina Pintea a dispus un control la Colegiul Medicilor Stomatologi și a avut o discuție telefonică lămuritoare cu medicul grevist Mihaela Cuțui, căreia i-a garantat măsuri rapide și ferme pentru oprirea abuzurilor de care vorbea doctorița din Timișoara.

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

MIHAI GOȚIU: „Nu putem lăsa inconștienții, mafioții și speculatorii imobiliari să distrugă Parcul Natural Bucegi!”

Împreună cu colegii parlamentari USR din comisiile pentru Mediu din Senat și Camera Deputaților, Allen Coliban și Cornel Zainea, și cu Dumitru Lupescu (deputat USR de Dâmbovița) am început acțiunile pentru stoparea construcțiilor abuzive care riscă să distrugă Parcul Natural Bucegi. Am interpelat Ministerul Mediului, Agenția Națională de Arii Naturale Protejate și Romsilva, cu privire la legalitatea construcțiilor autorizate în zona Piatra Arsă din Parcul Natural (PN) Bucegi. În cadrul interpelării depuse atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, am solicitat mai multe documente – planul de management al PN Bucegi, avizele Consiliului Științific, al Academiei Române, avizul de mediu obținut în cadrul procedurii de încadrare”, a anunțat senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu.

Emanuel Ungureanu cere ca medicul Aurel Bizo să fie declarat „Cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca”

Deputatul USR de Cluj a declarat că, în cursul acestei săptămâni, va solicita Consiliului Local să îi acorde, post-mortem, titlul de cetățean al orașului Cluj-Napoca, medicului nefrolog pediatru Aurel Bizo, primul medic care a organizat o stație de dializă în Transilvania, la Clinica Pediatrie 2 din Cluj-Napoca. „Doctorul Bizo a salvat de la moarte sigură zeci de copii cu insuficiență renală cronică din România, dependenți de hemodializă sau dializă peritoneală (…). În viitoare ședință de Consiliu Local, voi explica, în detaliu, motivația puternică din spatele acestui demers absolut normal, susținut de mii de copii și părinți care l-au iubit pe doctorul Bizo. De asemenea, voi solicita ca strada Crișan, din Cluj-Napoca, să fie transformată în <Doctor Aurel Bizo>”, a explicat Emanuel Ungureanu.

Doctor Aurel Bizo

Mihai Goțiu îl susține la Primăria Capitalei pe Nicușor Dan

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, spune că este perfect de acord cu poziția colegului său Stelian Ion, potrivit căreia ar fi ideal ca Nicușor Dan să fie singurul candidat al Opoziției la Primăria Capitalei, împotriva Gabrielei Firea, la alegerile locale de anul viitor. „Am intrat într-un partid care și-a asumat meritocrația ca principiu fondator. Am votat, la începutul acestui an, o Alianță cu PLUS, care și-a asumat, de asemenea, principiul meritocrației. Iar meritele lui Nicușor Dan, atât în lupta cu abuzurile administrațiilor din București (Oprescu, apoi Firea), cât și în bătălia pentru reformarea clasei politice din România sunt mai presus de orice contestare.Avem nevoie de Nicușor Dan nu doar pentru a scăpa de Gabriela Firea și de un asemenea tip de administrație falimentară, ci și pentru a demonstra că putem face o politică altfel, susținându-i pe cei care și-au probat deja meritele și punând intereseul cetățenilor mai presus de interesele de grup ori de partid”, a explicatpe contul său de Facebook, senatorul Mihai Goțiu.

Mihai Goțiu și Nicușor Dan