La Cluj, se lucrează deja în Alianță! Reprezentanții USR PLUS au fost în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca

Reprezentanții USR au participat, alături de colegii de la PLUS, la ședința din 17 februarie a Consiliuluiui Local Cluj-Napoca. Cu această ocazie, ei au transmis un punct de vedere referitor la dificultățile Primăriei de a găsi parteneri cu care să construiască parcări modulare în oraș. Intră pe acest link pentru a afla care au fost soluțiile oferite de către colegii noștri.

USR PLUS la ședința Consiliului Local Cluj Napoca

USR Gherla reclamă faptul că municipalitatea refuză milioane de euro din proiecte câștigate!

Prin munca unor oameni dedicaţi din asociația „Gal Plaiuri Somesene”, s-au depus şi câştigat proiecte în valoare de 7,2 milioane de euro. Este vorba de 23 de proiecte distincte, care pot duce la creşterea oraşului pe toate planurile. Proiectele câştigate fac parte dintr-o strategie pe termen lung care priveşte în special tema sociala și șansa la o viață mai bună. Munca a fost făcută de o echipa care merită toată stima noastră, condusă azi de Tamás Kasza. Însă acum suntem în situația în care privim toţi aceşti bani plecând, pentru că nu am fost în stare să îi folosim! Vezi care sunt motivele în VIDEO – ul prezentat chiar de președintele asociației „Gal Plaiuri Someșene”.

Primăria Municipiului Gherla

Lege pentru salvarea pădurilor. Mihai Goțiu, alături de colegi din USR, a semnat proiectul de modificare a Codului Silvic

Senatorul clujean Mihai Goțiu a depus, din partea USR, o propunere legislativă de modificare a Codului Silvic, al cărei scop este de a bloca una dintre „șmecheriile” de sute de milioane de euro anual, prin care lemnul tăiat ilegal e „albit” în documente. „Metoda lăturoaielor”, cum a ajuns să fie cunoscută, a fost investigată de Agent Green, Declic și Recorder, dar a rămas fără răspuns din partea autorităților, în ciuda unei petiții Declic care a strâns peste 15.000 de semnături. Mihai Goțiu a explicat mai în detaliu situația și ce își propune legea în emisiunea „Regiunea în obiectiv”, de la TVR Cluj, Emisiunea poate fi ascultată integral aici.

„O să am nevoie de ajutorul vostru pentru ca această lege să treacă de Parlament. Semnează și tu petiția <Lege pentru pădure, nu pentru hoți> și dă-o mai departe!”, a transmis parlamentarul clujean de la USR.

Mihai Goțiu, senator USR de Cluj

Ministrul Sănătății, pus la colț de întrebările deputatului USR Cluj Emanuel Ungureanu, la audierea în Comisia de Sănătate

La audierea ministrului Sănătății, Victor Costache, în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu i-a adresat acestuia o serie de întrebări care vizau lipsa reformei din cadrul ministerului. Parlamentarul clujean s-a interesat și de motivul pentru care persoane pe care le consideră neintegre și nepregătite au rămas ca moștenire în structura de personal. Spitalele mizere și păstrarea în funcție a managerilor de spitale dovediți ca ineficienți și corupți au fost alte teme adresate ministrului Costache. Ai VIDEO cu înregistrarea discuțiilor din Parlament.

Emanuel Ungureanu – Deputat USR

USR CLUJ. Creștem și ne organizăm în fiecare săptămână. Avem 34 de filiale în județ

USR Cluj crește în fiecare săptămână. În spatele înființării filialelor stă atât încrederea oamenilor în USR cât și munca susținută a unei echipe care, zi de zi, conectează oamenii din fiecare sat, comună sau oraș din județul Cluj. Noi creăm punți între oameni dar rezultatele muncii noastre depind foarte mult de imaginea USR în comunitate, de activitatea membrilor USR la nivel național sau local, în Parlament sau în consiliile locale din București, din departamentul de comunicare sau politici publice. Nu a fost ușor să câștigăm încrederea oamenilor. Trei ani și jumătate am fost consecvenți misiunii noastre și nu am făcut rabat de la valorile și principiile care ne-au adus împreună. Astăzi, activitatea noastră și rezultatele obținute sunt cunoscute și urmărite de tot mai mulți oameni care spun că au încredere în noi și vor să ni se alăture în misiunea de a îmbunătăți condițiile de viață în România.

Clujenii au încredere în USR iar aceasta se vede și în ritmului în care se extinde albastrul de USR în județ. Încheiem luna februarie cu 34 filiale USR în județul Cluj” a declarat Elena Muscă, coordonatorul departamentului de extindere al USR Cluj.

Cele mai noi filiale sunt USR Borșa, USR Iara, USR Săndulești.

USR Cluj- 34 filiale (20.02.20)

La Gherla, siguranța pietonilor este pusa în pericol de trecerile de pietoni nesemnalizate

La câteva luni de la finalizarea lucrărilor de asfaltare pe strada Parcului din municipiul Gherla, și la două luni de la realizarea marcajului trecerii de pietoni, tablele de semnalizare ale trecerii lipsesc. În condițiile scăderii vizibilității marcajului, acesta este dificil de perceput de către șoferi. Acest fapt a fost reclamat de către colegii noștri de la USR Gherla. Aici ai mai multe foto cu trecerea de pietoni nesemnalizată.

Semnalizarea trecerile de pietoni nu e o prioritate în Gherla

Alegeri interne la USR Cuzdrioara, USR Călărași și USR Aghireșu

În cursul săptămânii trecute, Adunarea Generală a membrilor din filialele USR Cuzdrioara și USR Călărași și-au ales prin vot organele de conducere și control. AG a USR Călărași și-a ales președintele și componența Biroului Local după cum urmează: Victor Jirebe (președinte); Iacob Popa și Petru Pleșa (membri ai Biroului Local).

La Cuzdrioara, membrii USR și-a ales un nou președinte: Marin Ciubăncan va conduce filială până după alegerile locale.

Adunarea Genereală a filialei USR Aghireșu a desemnat prin vot candidatul USR la primarie și a definitivat lista candidaților la Consiliul Local. Candidat la primarie din partea USR Aghiresu: Beniamin Lazar. Vezi lista candidaților USR la Consiliul Local Aghireșu aici.

Adunarea Generală de constituire a USR Călărași

PSD, UDMR, ALDE au călcat în picioare dreptul la vot. Fără nicio jenă, fără scrupule, majoritatea asta a decis cine să nu voteze

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a reacționat, miercuri, 19 februarie, de la microfonul Camerei Superioare a Parlamentului, față de blatul făcut de PSD, UDMR și ALDE. Mai exact, sub diferite pretexte tehnice, Șerban Nicolae & Co au refuzat, pur și simplu, dezbaterea pe fond a legii de adoptare a Ordonanței de Urgență nr. 26/2020 privitoare la alegerile anticipate. „Astfel:

– cei aproape un milion de cetățeni români care au votat în diaspora la ultimele alegeri NU au dreptul să aibă mai mulți reprezentanți în Parlament;

– cele trei zile de vot în Diaspora, de la prezidențiale, revin, iar, la una singură;

– cei peste 1,1 milioane de cetățeni români din țară, care au votat anul trecut, și la europarlamentare, și la prezidențiale pe listele suplimentare, vor fi puși în situația de a nu vota la parlamentare ori de a vota doar dacă parcurg zeci și sute de kilometri. „Am mai spus și o repet: oamenii ăștia de la PSD, UDMR, ALDE lovesc în prezentul și viitorul României. Atât cei care votează în Diaspora, cât și în țară, pe listele suplimentare sunt cea mai activă, dinamică și educată componentă a societății noastre. Sunt studenții din marile centre universitare, sunt cei care plătesc taxe și impozie în țară ori trimit, în flux permanent bani <acasă>”, a transmis senatorul Mihai Goțiu. Ai toată declarația parlamentarului de la USR aici.

Mihai Goțiu, senator USR de Cluj