Retrospectiva săptămânii 17-23 iunie 2019

Retrospectiva săptămânii 17-23 iunie 2019

Alegeri în filiala USR Cluj-Napoca. Cine este noul președinte și care este structura

USR Cluj-Napoca și-a ales, duminică, 23 iunie, noul președinte și noul birou local, precum și comisiile de arbitraj și de cenzori. Vă prezentăm echipa care, în opinia președintelui USR Cluj, Cătălin Sălăgean, va duce anul viitor USR în Consiliul local Cluj-Napoca în poziția de câștigător al alegerilor locale:

George Trif – președinte

Alexandra Oană, Arpi Sebesi, Adriana Cristian, Iakob Attila, Daniel Burcut și Traian Daniel Mihai – vicepreședinți. Felicitări noii echipe! Și spor la treabă, că de-acum începe, cu adevărat, greul!

Membri ai Biroului Local USR Cluj Napoca

 

MIHAI GOȚIU: „Lașitate maximă și chiul masiv, în Senat, pentru PSD și ALDE, după căderea moțiunii de cenzură”

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a reclamat de la tribuna Camerei Superioare a Parlamentului, miercuri, 19 iunie, chiulul în masă al senatorilor PSD și ALDE, care au lipsit de la serviciu a doua zi după ce au aflat că Guvernul Dăncilă a trecut cu brio moțiunea de cenzură. „Astăzi, a fost haos la Senat. Cel puțin la trei comisii (cele de care știu eu, fiind membru sau având proiecte pe ordinea de zi – Învățământ, Ape și Păduri și Energie) nu s-au ținut din lipsă de cvorum. Iar, plenul reunit a început târziu și s-a dezbătut doar o mică parte din ordinea de zi”, a declarat parlamentarul clujean de la USR. Ai VIDEO cu declarația senatorului Mihai Goțiu.

Mihai Goțiu, senator USR de Cluj

USR Gherla propune reabilitarea pontonului din rezervația naturală Lacul Știucii, Săcălaia

USR Gherla caută parteneri alături de care să înceapă o acțiune civică de reparare a mobilierului lemnos de pe malul Lacului Știucii de la Săcălaia. Mobilierul, care este compus dintr-un ponton, o masă de picnic și un coș de gunoi, a fost distrus din pricina unor toaletări neglijente. Din această cauză, câțiva copaci și crengi groase au căzut pe aceste obiecte. „Alături de societatea civilă și antreprenori din oraș, USR Gherla strânge fonduri, mână de lucru și materiale pentru a repara ceva drag nouă, tuturor, și pentru a arată importanța acordată naturii”, au anunțat colegii noștri pe contul de Facebook al USR Gherla, unde au și postat câteva fotografii cu starea actuală a pontonului de pe Lacul Știucii. Dacă ești interesat, intră pe acest link și urmărește imagini cu angajații primăriei care taie copacii de pe marginea drumului.

Apel USR Gherla pentru reabilitarea pontonului de la Lacul Știucii

USR Cluj-Napoca merge în cartiere pentru a afla problemele oamenilor și a le găsi rezolvare

USR Cluj-Napoca anunță o serie de întâlniri în cartierele orașului. Prima întâlnire a avut deja loc sâmbătă, 22 iunie, în cartierul Mănăștur, iar la ea au participat membri și susținători pentru a încerca să găsească pârghii prin care să convingă autoritățile să-și facă treaba în ceea ce privește siguranța publică și curățenia stradală. 

Dezbateri USR în cartierele din Cluj Napoca

Și la Triteni au avut loc alegeri în organizația locală a USR

Filiala locală a USR Tritenii de Jos și-a ales, sâmbătă, 22 iunie, componența și structura Biroului Local. În urma voturilor exprimate în cadrul Adunării Generale, s-a ales următoarea componență a Biroului Local.

Septimiu Gabriel Mărginean – președinte USR Tritenii de jos
Liviu Cora – vicepreședinte 
Teodor Urcan – vicepreședinte 
Cristian Dorin Dan – vicepreședinte

USR Tritenii de Jos

Emanuel Ungureanu vorbește despre bătaia de joc pe bani europeni din comuna Gilău

Deputatul Emanuel Ungureanu a vizitat, duminică, 23 iunie, parcul din comuna Gilău, județul Cluj. Emanuel a fost prezent aici la invitația unor cetățeni ai comunei, care au reclamat starea dezastruoasă în care se află cel mai mare parc din Gilău, dar și unele disfuncționalități sau nereguli. „Cel mai mare parc din comuna cu 10.000 de locuitori este în paragină. Peste drum, sediul Poliției Locale este o ruină în care se bagă zeci de mii de euro anual. Curtea este plină de buruieni și vreo 60 de tomberoane nou-nouțe zac nefolosite în timp ce tomberoanele din comună sunt praf și pulbere. Toaleta publică din comuna Gilău, construită din fonduri europene, nu a fost deschisă decât în ziua inaugurării!!! Adolescenții care se joacă în zonă ne-au mărturisit că își fac nevoile lângă toaletă, deoarece grupul sanitar dotat inclusiv cu camere de supraveghere este tot timpul închis. Are rost să vă spun că primarul comunei Gilău este pesedist si că este la a patrulea mandat?”, a reclamat parlamentarul clujean de la USR, care a fost însoțit în vizita sa de Daniela Pantea, angajată a Primăriei Gilău, dar și membră USR Gilău, precum și de o colegă, Lea. Intră pe acest link și urmărește filmulețul făcut la fața locului.

Emanuel Ungureanu și USR Gherla în dialog cu cetățenii

USR Cluj are 19 filiale în județ! Care sunt cele mai noi filiale

De câteva zile, USR Cluj are 568 de membri și 19 filiale locale constituite la nivelul unităților administrativ teritoriale ale județului Cluj, municipii, orașe și comune în care locuiesc 79% din persoanele cu drept de vot cu domiciliul în acest județ. În săptămâna trecută, s-au mai înființat două filiale noi în comunele Tritenii de Jos, respectiv Poieni. „Tot mai mulți oameni răspund apelului nostru de a face pasul în politică, pentru că au înțeles că e de datoria noastră să fim uniți și să ne implicăm pentru a face România să funcționeze, cu o administrație publică transparentă și o societate foarte bine informată, care participă activ în luarea deciziilor politice”, a declarat Elena Muscă, responsabilul județean cu extinderea USR Cluj.

USR în județul Cluj (iunie 2019)

După „Statul Paralel”, PSD și ALDE o dau acum cu „Fraudarea Alegerilor” din 26 mai

Senatorul Mihai Goțiu a luat atitudine vizavi de noua marotă pe care (încă) majoritatea PSD + ALDE o afișează votanților săi, pentru a „justifica” pierderea alegerilor din 26 mai. „După ce mai bine de doi ani și jumătate au apăsat pedala poveștii cu <Statul Paralel>, acum au lansat <Fraudarea Alegerilor>. Șerban Nicolae, Daniel Zamfir ori Cătălin Rădulescu sunt apostolii noii teorii. Realitatea este, însă, simplă. Cei care au defilat cu Statul Paralel și așa-zisele abuzuri ale Justiției sunt exact cei care s-au aflat la conducerea țării când România a fost furată bucată cu bucată. Iar cozile uriașe la secțiile de votare din Diaspora sunt dovada <furtului> la vot. Doar că zecile de mii de cetățeni care n-au ajuns să voteze sunt cei care au fost furați, nu care au furat. La fel cum milioane de cetățeni români au fost furați în ultimele trei decenii de reprezentanții Statului. Nu sunt semne că PSD și ALDE s-ar vindeca de manipulare și minciună. Dar sunt ultimul care să le plângă de milă!”, a explicat, pe contul său de Facebook, senatorul USR de Cluj.

Șerban Nicolae, Daniel Zamfir, Cătălin Rădulescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>