Retrospectiva săptămânii 18-24 februarie 2019

Retrospectiva săptămânii 18-24 februarie 2019

CLUJ. Peste 100 de membri USR și PLUS au ieșit în stradă, cu ocazia lansării campaniei pentru alegerile europarlamentare

Deși a fost foarte frig, sub 0 grade, mai bine de o sută de membri USR și PLUS au ieșit în stradă, sâmbătă, 23 februarie, cu ocazia lansării de la Cluj a campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare din acest an. „Încă din prima zi, am adunat 1.500 de semnături, pentru că suntem obișnuiți să facem asta și ne-am organizat din timp, pentru că am primit liste completate de la oameni care știu ce au de făcut din campaniile anterioare, pentru că acum suntem mult mai mulți, pentru că USR și PLUS sunt determinate să conteze în alegerile europarlamentare și în viitoarea guvernare. Vom fi zilnic în stradă, printre oameni, unde am fost mereu în ultimii doi ani și jumătate”, a declarat Cătălin Sălăgean, președintele USR Cluj. Ai galerie foto de la eveniment, aici. Ajută-ne și tu să strângem semnături completând și trimițându-ne formularul de pe usrplus.ro. Dacă nu mai locuiești în țară, ajută-ne să luăm legătura cu rudele tale de aici.

Lansarea campaniei de strângere semnături pentru Alianța 2020 USR-PLUS (22 februarie 2019, Cluj Napoca)

Emanuel Ungureanu, nominalizat la categoria „Politicianul Anului”, în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a fost nominalizat la premiul „Politicianului Anului”, pentru susținerea activității de asistentă socială, de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali. Colegiul organizează a VI-a ediție a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială, pentru promovarea performanţei în domeniul social, prin premierea celor mai buni asistenți sociali și susţinători ai asistenţei sociale din anul precedent. Felicitări, Emanuel, pentru toată munca depusă și deschiderea ta fată de oameni! Munca sa reprezintă un model de implicare în comunitate. A pornit de la meseria de asistent social și luptă de peste 15 ani pentru copiii dependenți de dializă și împotriva mafiei din sistemul sanitar. Printre multele activități și inițiative putem menționa: îngrijirea copiilor, tinerilor și adulților suferinzi de boli cronice renale, dializați sau cu transplant renal, prin înființarea „Asociației pentru solidaritate și empatie Delia Grădinaru” și organizarea de tabere de recreere pentru pacienții suferinzi de boli cronice renale, dializați sau cu transplant renal. Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială, ediţia 2019, se va desfăşura în data de 19 martie 2019, la Ateneul Român şi se va adresa unui număr de 800 de participanţi. Acum, te rugăm să-i dai un vot pentru premiul de „Politicianul anului”! Îl merită! Pentru asta, intră pe acest link.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu

Mihai Goțiu: Un nou proiect „beton” pe râuri de munte

Un nou proiect care riscă să distrugă râurile de munte e pe cale să fie „inaugurat” în Munții Bârgăului, sub pretextul unor lucrări de regularizare, lipite de un proiect de consolidare a barajului de la Colibița (jud. Bistrița-Năsăud). Vineri, 23 februarie, a fost „lansarea oficială”, cu ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și cu mai mulți senatori, la fața locului. Conform celor relatate de către senatorul USR Mihai Goțiu, prezent la fața locului, noul proiect riscă să distrugă râul de munte sub pretextul acestor lucrări de regularizare și prin fentarea procedurii de autorizare de mediu: „Domnul ministru nu s-a sfiit să afirme că proiectul (în special partea de regularizare, cu kilometri întregi de beton în albie) ar fi unul <prietenos cu mediul>. E o afirmație cel puțin hazardată, în condițiile în care autorizarea s-a făcut cu o șmecherie tipică PSD. S-a făcut un prim proiect, care a <căzut> la evaluarea de mediu. Proiectul a fost refăcut, în urma obiecțiilor primite. Cu lucrări mult diminuate, s-a eliberat acordul de mediu. După care, s-a cerut revizuirea acordului, ocazie cu care lucrările la care se renunțase pentru a obține acordul de mediu au fost reintroduse în proiect”, a explicat, pe contul său de Facebook, parlamentarul clujean. Ai imagini și declarații live de la eveniment, aici.

Senatorul Mihai Goțiu în direct de la Colibița (21 februarie 2019)

Nouă structură de conducere la filiala USR din Câmpia Turzii. Vezi care e componența

Membrii filialei locale USR Câmpia Turzii, prezenți la Adunarea Generală a filialei, au decis prin vot, sâmbătă, 23 februarie, componența organelor de conducere, arbitraj și cenzorul pentru următorul mandat cu o durată de 12 luni. Până în la finalul lunii februarie 2020, activitatea filialei USR Câmpia Turzii va fi coordonată de către Marian Ardelean împreună cu un Birou Local, cu următoarea componență: doi vicepreședinți (Alin Goron și Laura Berar) și doi membri (Ioan Mureșan, Gavrilă Mureșan-Pop și Dale Cristian). Din Comisia de arbitraj fac parte domnii Bujor Ioan Caincean, Marcel Man și Vasile Lucian Apahidean, iar în funcția de cenzor a fost ales Mihai Popa.

USR Câmpia Turzii, septembrie 2018

Nemulțumiți de ce se-ntâmplă în comunitatea lor, floreștenii s-au plâns parlamentarilor USR Cluj

Peste 30 de floreșteni au participat vineri, 22 februarie, la o dezbatere cu senatorul USR Mihai Goțiu, În cele aproape două ore și jumătate cât a durat întâlnirea, cei prezenți au reclamat problemele cu care se confruntă cea mai mare comună din România, au pus întrebări despre procesul legislativ din Parlamentul României, s-au interesat de activitatea primăriei în unele domenii, acuzând lipsa de tansparență pe care echipa condusă de edilul-șef Horea Șulea o afișează în raport cu locuitorii Floreștiului. Vezi ce au reclamat oamenii, dar și răspunsurile senatorului Mihai Goțiu la problemele lor.

Floreștenii în dialog cu senatorul USR Mihai Goțiu (22 februarie 2019)

Apel în Senat pentru salvarea Parcului Național Semenic – Cheile Carașului

Miercuri, 20 februarie, parlamentarul USR Mihai Goțiu a făcut de la tribuna Senatului un apel la stoparea aprobării și punerii în aplicare a planului diabolic al Romsilva, plan care va duce la distrugerea Parcului Național Semenic – Cheile Carașului. Parlamentarul clujean de la USR avertizează că Planul propus de Romsilva pentru managementul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, permite intervenții cu drujbele și TAF-urile pe două treimi din suprafața parcului, fiind o bătaie de joc și dispreț total față de păduri, față de cetățeni și față de lege. Ai declarația senatorului Mihai Goțiu referitoare la acest subiect deosebit de sensibil accesând acest link.

Domogled, 2018

Plângere penală împotriva primarului din Câmpia Turzii, pentru abuz în serviciu

Comitetul de inițiativă al campaniei „Oameni noi în politică” a depus, marți, 19 februarie, plângeri penale împotriva a opt primari din Transilvania, pentru abuz în serviciu, printre aceștia aflându-se și edilul-șef din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan. Echipa din campania „Oameni noi în politică” de reformă a legislației electorale a decis să facă sesizări penale pentru abuz în serviciu împotriva mai multor primari PSD, PNL și ALDE, care au refuzat să respecte legea și să ateste semnăturile cetățenilor care susțin inițiativa. Legea 189/1999 privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni obligă primarii să ateste listele de susținători în termen de 15 zile lucrătoare de la depunerea acestora la primărie. Află care sunt ceilalți primari împotriva cărora au fost depuse plângeri penale accesând acest link.

Dorin Lojigan, primar Câmpia Turzii
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>