Retrospectiva săptămânii 18-24 martie 2019

Retrospectiva săptămânii 18-24 martie 2019

Drumul victoriei trece prin Cluj! Liderii și candidații Alianței USR-PLUS, prezenți în capitala Ardealului la finalul campaniei

Dan Barna, președintele USR, și Dacian Cioloș, liderul PLUS, alături de candidații Alianței 2020 USR-PLUS, s-au aflat la Cluj-Napoca, în acest weekend, în cadrul campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Clujenii au putut afla, sâmbătă, în cadrul prezentării de la ClujHub, cine sunt candidații de pe lista comună a Alianței 2020 USR –  PLUS. După conferința de presă, liderii Alianței, candidații de pe lista pentru alegerile europarlamentare, dar și membrii și voluntari USR-PLUS au strâns semnături pe stradă și s-au întâlnit cu foarte mulți simpatizanți care le-au adresat întrebări. Turneul Alianței 2020 USR-PLUS a început vineri, 1 martie 2019, la Iași, a continuat la Brașov, Timișoara, Craiova, Constanța și Bruxelles și s-a încheiat, sâmbătă, la Cluj.

Senatorul USR Mihai Goțiu: „Cel mai laș politician ne atacă!”

Parlamentarul clujean din partea USR a reacționat la acuzațiile făcute recent de președintele Senatului. Călin Popescu Tăriceanu lansase un atac dur, sâmbătă, la adresa USR, spunând că membrii acestui partid „sunt urmașii securiștilor de pe vremea lui Ceaușescu reîncarnați, sunt trași din spate de diferite sfori” și sunt „niște neterminați”. „I-aș răspunde direct și în față, doar că d-l Tăriceanu este de o lașitate fără pereche în politica românească. De mai bine de un an și jumătate este chiulangiul numărul 1 al Senatului. Prezența lui <la muncă> e la fel de rară precum a mamuților pe malul Dâmboviței”, a susținut, pe contul său de Facebook, senatorul Mihai Goțiu. Vezi tot răspunsul parlamentarului clujean accesând acest link.

Emanuel Ungureanu i-a premiat pe oamenii curajoși care luptă împotriva corupției din spitalele românești

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a organizat, joi, 21 martie, la Cazinoul din Parcul Central „PREMIILE PENTRU CURAJ”. Aceste premii reprezintă o formă simbolică de a remarca și de a aprecia oamenii care luptă zi de zi cu corupția din sistemul românesc de sănătate. Astfel, printre persoanele premiate de Emanuel Ungureanu se află medici, asistente cu o etică profesională incontestabilă, care refuză șpaga, și „părinții eroi”, ce merg până în pânzele albe pentru medicamentele de care au nevoie copiii lor bolnavi. Premiile acordate de Emanuel Ungureanu sunt o formă de prețuire a curajului acestor oameni modești, a modului în care cred în propriile valori fără a face compromisuri și a dăruirii față de ideea de a schimba în bine sistemul medical actual. Vezi cine sunt acești oameni excepționali accesând acest link. Ai și VIDEO de la acest eveniment nemaîntâlnit.

Scrisoare deschisă USR Florești: „STOP haosului urbanistic din localitatea noastră!”

Printr-o scrisoare deschisă adresată primarului comunei Florești Horea Șulea, sefului biroului de urbanism și consilierilor PNL, USR Florești cere organizarea de urgență a unei licitații publice pentru actualizarea PUG-ului și a Regulamentului Local de Urbanism pentru Florești! „Ultima decizie a Curții de Apel Cluj cu privire la Planul Urbanistic General al comunei Florești confirmă haosul urbanistic care domină legislația și realitatea urbanistică din Florești. Primarul Horea Șulea și majoritatea consilierilor PNL sunt principalii vinovați pentru toată această situație”, susțin colegii noștri de la USR Florești. Citește întregul conținut al scrisorii adresate autorității locale, aici.

PĂDURILE ROMÂNIEI – CADOU ELECTORAL DE LA LIVIU DRAGNEA PENTRU BISERICI

Liviu Dragnea și PSD ne aruncă în secolul al XIX-lea. Bisericile primesc cadou zeci de mii de hectare de pădure (conform unor estimări chiar sute de mii de hectare de pădure) din avutul tuturor cetățenilor români. Nu cred că pot fi bănuit că aș fi vreun simpatizant al modului în care Romsilva administrează pădurile din România, cu atât mai mult a pădurilor din parcurile naționale și din alte arii naturale protejate, dar Romsilva a câștigat în instanță procesele pentru pădurile solicitate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, sentințele sunt definitive, iar Romsilva reprezintă interesele statului român și al cetățenilor români sau măcar ar trebui să le reprezinte”, a reacționat senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, vizavi de propunerea legislativă a liderului PSD de a „recompensa” BOR cu peste 300.000 de hectare de pădure. Ascultă intervenția din Senat pe acest subiect accesând acest link.

USR Gherla analizează, pe larg, legăturile „bolnave” dintre autoritățile locale, companiile de stat și firmele de casă

Poziţia autorităţilor locale privind infrastructura a fost una de evitare a responsabilităţii, împărţind vina în două direcţii: între partidele politice dinainte, care n-au făcut nimic, şi executanţii lucrărilor, care nu-şi fac meseria cum trebuie. Dacă în primele noastre articole pe tema infrastructurii, am prezentat situația în detaliu atât a orașului, cât și a satelor care formează municipiul Gherla, ne propunem azi să spulberăm acest mit al scuzelor invocate de atâta vreme de către aleșii noștri”, au explicat colegii noștri de la USR Gherla. Vezi aici analiza USR Gherla pe acest subiect.

Victorie pentru cei care luptă pentru autostrăzi! Mihai Goțiu: „Ați băgat frica în PSD-ALDE!”

În Senat au fost adoptate, miercuri, 20 martie, cu unanimitate de voturi, trei legi pentru construirea a trei autostrăzi: București – Brașov, Brașov – Bacău și Autostrada Nordului (Satu Mare – Baia Mare – Bistrița – Suceava). Însă Mihai Goțiu spune că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ: votul din Senat nu va construi de la sine cele trei autostrăzi. „Cu toate acestea, votul din Senat reprezintă o uriașă VICTORIE a miilor de cetățeni români, care s-au mobilizat pe 15 martie, vreme de 15 minute, la inițiativa antreprenorului din Moldova. Și spun asta, în condițiile în care propunerile legislative au ajuns la votul din plen, din comisiile de specialitate, cu raport de respingere. Avizele și rapoartele comisiilor au fost anterioare protestului de pe 15 martie. Toți, dar absolut toți senatorii din comisii (e vorba de cei din coaliția majoritară) și care au fost prezenți, ieri, la ședința de plen, au votat invers! Niciunul n-a avut curajul să-și păstreze opțiunea inițială (”împotrivă”) din comisii! Și nu e un mare secret: votul lor a fost schimbat de mobilizarea civică de săptămâna trecută”, a scrispe contul său de Facebook,senatorul Mihai Goțiu.

USR Feleacu cere primăriei să deblocheze proiectul privind denumirea noilor străzi

Membrii USR Feleacu s-au adresat autorității locale, cerând să deblocheze proiectul referitor la denumirea unor noi străzi din localitate. Colegii noștri amintesc că acest proiect se află în arhiva Primăriei Feleacu de la alegerile locale din 2016, atunci când noua administrație, prin vocea primarului, a promis lansarea unui proiect prin care toate străzile din comună să fie denumite. „Cu toate acestea, deși au trecut aproape trei ani de când s-a lansat proiectul, iar în tot acest timp numărul imobilelor a crescut exponențial, acesta pare că s-a <rătăcit> într-un sertar în primărie”, susțin colegii noștri. USR Feleacu solicită public primăriei să comunice care este stadiul proiectului, de ce este blocat și care este data estimativă pentru implementarea lui.

USR a depus o propunere legislativă de modificare a legii minelor

Uniunea Salvați România a depus, recent, în Parlament o propunere de modificare a Legii minelor, care să garanteze, cu adevărat, dreptul constituțional la un mediu sănătos, respectarea directivelor europene de mediu și stoparea abuzurilor și distrugerilor ariilor naturale protejate.

O PRIMĂ VICTORIE pentru SALVAREA Parcului Național Semenic – Cheile Carașului

Miniștrii Mediului și Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, respectiv Ioan Deneș, directorii Romsilva, ANANP, APM, Garda Forestieră și Garda de Mediu vor fi audiați, la cererea senatorului Mihai Goțiu, în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>