Retrospectiva săptămânii 19-25 august 2019

Retrospectiva săptămânii 19-25 august 2019

ANALIZĂ. Cel mai activ senator român: Mihai Goţiu conduce detaşat topul celor care au luat cuvântul în Senatul României

Potrivit unei analize realizate de agenția Mediafax, parlamentarul clujean conduce detaşat topul celor care au luat cuvântul în plenul Senatului de 773 de ori, urmat de Florina Presadă, tot de la USR, de 490 de ori, Nicolaie Şerban, de la PSD, de 478 de ori şi Eleonora Hărău, de la PNL, de 405 ori. (…) Din 136 de senatori, 21 au luat cuvântul de mai puţin de 10 ori. Din cei 21 de senatori, 14 sunt din PSD. Printre aceştia, se numără şi fostul ministru de Interne, Carmen Dan, care a luat cuvântul de patru ori. Există și trei senatori care au luat cuvântul doar la… depunerea jurământului! „Dincolo de cifrele seci ale topului realizat de Mediafax stă respectarea unei promisiuni: aceea de a face tot ce ține de mine pentru a stopa abuzurile și mizeriile ridicate la rang de politică de stat de PSD și ALDE”, a explicatpe contul său de Facebook, senatorul Mihai Goțiu.

Mihai Goțiu, senator USR de Cluj

 

Membrii USR Cluj se pregătesc pentru consiliile locale

În weekend-ul ce tocmai a trecut, membrii USR Cluj au participat la trainingul „Vreau să fiu consilier”, susținut de colega noastră Manuela Mureşan, consilier local USR Sector 1. Ne pregătim și ne instruim despre tot ce înseamnă activitatea unui consilier local, astfel încât să trimitem în consiliile locale oameni competenți și pregătiți să preia responsabilitățile pe care această activitate le presupune. „Anul viitor pe vremea asta, o bună parte din noi, membrii USR și PLUS, vom fi trecut deja prin 2-3 ședințe de consiliu local sau județean. Unii vor fi luat deja decizii de primar sau vor fi votat HCL-uri care mută dintr-o parte în alta, însumat, milioane de lei și care vor fi impactat direct viețile a zeci de mii de oameni. Acesta e motivul pentru care ne pregătim din timp, pentru că mergem în administrația publică să livrăm pentru cetățeni!”, a declarat președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean. 

Training „Vreau să fiu consilier” la USR Cluj

 

Imagini de groază din Spitalul de Boli Psihice Borșa, județul Cluj, surprinse de deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu

Am vizitat astăzi Spitalul de Boli Psihice Borșa din județul Cluj, administrat de Consiliul Județean Cluj, condus de Alin Tișe. Nu am văzut așa ceva niciodată, nicăieri, în niciun film horror! 179 de bolnavi cu probleme psihice înghesuiți în camere insalubre, într-o clădire veche de 200 de ani, retrocedată Bisericii Reformate de către moștenitorii familiei Banffy. 22 de bolnavi într-o cameră. Un infern al mizeriei cu neputință de descris în cuvinte (…) Statul român își bate joc de bolnavi de peste 60 de ani! Nu vă puteți imagina ce infern am găsit! Nu aveți cum… Personalul medical mi-a mărturisit că în acest univers al GROAZEI nu a intrat până astăzi niciun deputat, niciodată! Adevărul descoperit este unul crunt, dureros, năucitor, bolnavii psihici din România sunt tratați mai rău ca animalele. Nu am văzut în viața mea atâta mizerie și dezumanizare”, a postat, pe contul său, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu. Ai imagini din spitalul groazei, AICI.

Spitalul de Boli Psihice Borșa din județul Cluj

 

USR Florești te așteaptă în fiecare luni să discute cu tine despre problemele comunei

Începând de săptămâna aceasta, în fiecare luni seara, între orele 18.30 și 20.00, membrii USR vor fi prezenți la biroul parlamentar al deputatului USR Emanuel Ungureanu, pentru a vorbi cu cetățenii. Probleme, soluții, discuții pe subiecte de actualitate locale și naționale. Ținem aproape de locuitorii Floreștiului! Biroul parlamentar al deputatului Emanuel Ungureanu se află pe strada Florilor, nr. 176.

 

Alegeri la USR Fizeșu Gherlii. Cine va conduce filiala

Adunarea Generală a filialei USR Fizeșu Gherlii și-a ales structura și componența organelor de conducere, arbitraj și control, duminică, 25 august. Până în ianuarie 2020, filiala va fi condusă de un birou local format din 3 membri, după cum urmează:
Președinte – Vasile Pașcu
Vicepreședinți – Hideg Szilard Tibor și Lapodos Varvara 

USR Fizeșu Gherlii

 

Primăria Gilău a cheltuit 230.000 de euro pentru o clădire istorică din localitate, pe un sistem de ferestre nemaiauzit până acum

USR Gilău a reacționat vizavi de cheltuirea fără cap, din banii contribuabilor, făcută de autoritatea locală în cazul Clădirii Internat, un imobil istoric important pentru localitate, și a criticat investiția realizată aici. „Este de-a dreptul ridicol cum au înțeles cei <dintâi gospodari ai comunei> să reamenajeze o clădire istorică a urbei noastre. Clădirea Internat. Primăria Gilău a inventat sistemul de ferestre tip sandviș: ferestre din lemn la exterior, ferestre din PVC la interior și gratii de fier la mijloc. Costul lucrărilor efectuate este de 230.000 euro (învelitoare, amenajări interioare, igienizare beci)”, a explicat, pe contul USR Gilău, Dana Pantea, membru al filialei locale.

Clădirea internat din Gilău

 

REVOLTĂTOR. Imagini și documente despre cum sunt distruse pădurile României, sub ochii ministrului Pădurilor

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a intrat, joi, 23 august, în posesia unei declarații absolut incredibile, făcută de administratorul uneia dintre firmele de exploatare a lemnului, vinovată de prăpădul de pe Valea Topologului (jud. Vâlcea). Mihai Goțiu spune că reprezentantul firmei Chirica SRL pretinde, nici mai mult, nici mai puțin, că habar nu avea că i-a fost retras atestatul în baza căruia putea face exploatări forestiere! „Vinovăția operatorului privat e una, mult mai gravă, și absolut impardonabilă, e răspunderea instituțiilor publice, la ministru la Gărzi Forestiere și ocoale silvice care i-au eliberat autorizație de exploatare fără verificarea obligatorie a cazierului firmei!”, a declarat parlamentarul clujean de la USR. Mihai Goțiu a cerut măsuri ferme, mergând de la destituirea șefilor de instituții publice implicați, și i-a cerut demisia ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Valea Topologului (jud. Vâlcea)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>