Retrospectiva săptămânii 19 – 25 noiembrie 2018

Emanuel Ungureanu explică de ce Legea Vaccinării stagnează de un an în Parlament

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a explicat, într-un interviu acordat publicației „Ziar Medical”, de ce Legea Vaccinării stagnează de un an în Parlament. Din punctul său de vedere, nu atât Legea Vaccinării, care încă n-a fost votată, este problema, ci faptul că n-avem un stoc suficient de vaccinuri în teritoriu. În plus, mai spune deputatul USR de Cluj, în 2018 avem cu 100 de milioane de lei mai puțin în bugetul Ministerului Sănătății pentru vaccinare. „Nu este atât de multă opoziție antivaccinare în rândul populației, cât este în interiorul Parlamentului. Majoritatea parlamentară ține acest subiect închis, încă din motive necunoscute mie. Repet, în teritoriu, când vorbiți cu medicii de familie, veți vedea că problema lor este că n-au vaccinul, nu că există atât de multă rezistență din partea părinților cu copii care ar trebui să fie vaccinați”, a declarat Emanuel Ungureanu. Puteți citi întregul interviu accesând acest link.

USR Florești reabilitează din fonduri proprii cimitirul din localitate. Vezi care a fost reacția administrației locale

USR Florești a finalizat, din fonduri proprii, prima etapă dintr-un un proiect propus în luna mai a acestui an: reabilitarea Cimitirului Florești. Arbuștii tuia au fost cumpărați din donațiile membrilor si cu sprijinul unor susținători din societatea civilă. Echipa inimoasă a USR Florești s-a apucat, în weekend-ul care tocmai a trecut, de plantat arbuștii, demonstrând astfel că se poate face ceva cu fațada sumbră a cimitirului amplasat chiar în buricul târgului, la cateva sute de metri de poliție și de noua clădire a primăriei. Reacția administrației nu s-a lăsat așteptată. La nicio săptămână de când primăria a anunțat că nu are copaci de plantat, și la câteva zile după ce USR- iștii floreșteni au început plantarea arbuștilor, ca să nu fie mai prejos, administrația locală găsește totuși niște copaci pentru cimitir. Că i-a plantat în pietriș, contează mai puțin. Fiind sărbători, intenția contează 😉 !

USR Florești – Plantare tuia, proiect pilot

Salutări!Sâmbătă am avut o acțiune de plantare tuia la cimitirul din Florești (latura paralelă cu strada Eroilor). Le mulțumim voluntarilor împreună cu care am plantat 30 de puieți. Întregul eveniment a fost realizat prin forțe proprii și resurse financiare ale filialei USR Florești.Ne dorim să înfrumusețăm întreaga arie a cimitirului, pe care l-am ales tocmai pentru că se află într-o zonă intens circulată. Noi credem ca e important să avem zone verzi, iar acesta e doar începutul proiectelor pe care ni le propunem.Am strâns și câțiva saci de gunoaie. Ne luăm angajamentul să facem și o ecologizare a zonei în primăvară.Sperăm să ne fiți alături și atunci.

Gepostet von USR Florești am Montag, 19. November 2018

Mihai Goțiu a reclamat în Senat tăierile din Pădurea Hoia, Cluj

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a adresat, miercuri, 21 noiembrie, o interpelare legată de tăierile care au început în Pădurea Hoia, de lângă Cluj. „În urma sesizărilor primite de la mai mulți cetățeni și a documentării pe teren făcută de colegi din Filiala Cluj, am solicitat verificări din partea Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP) și a Gărzii Forestiere Cluj privitoare la legalitatea tăierilor de copaci din Pădurea Hoia, de lângă Cluj-Napoca. După cum se observă din fotografiile realizate de colegii de la Cluj tăierile semnalate, săptămâna trecută, au vizat copacii tineri, iar cei rupți sau uscați nu sunt marcați pentru tăiere. De asemenea, se observă că nu se ține cont de densitatea copacilor din imediata apropiere a tăierilor realizate”, a susținut în plenul Senatului parlamentarul clujean de la USR.

Tăierile din Pădurea Hoia (Cluj), în Senat

(VIDEO) Interpelare în Senat legată de TĂIERILE DIN PĂDUREA HOIA (Cluj). Cum putem proteja pădurile din aproprierea orașelorÎn urma sesizărilor primite de la mai mulți cetățeni și a documentării pe teren făcută de colegi din Filiala Cluj, am solicitat, ieri (luni), în plenul Senatului, verificări din partea Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP) și a Gărzii Forestiere Cluj privitoare la legalitatea tăierilor de copaci din Pădurea Hoia, de lângă Cluj-Napoca.După cum se observă din fotografiile realizate de colegii de la Cluj tăierile semnalate, săptămâna trecută, au vizat copacii tineri, iar cei rupți sau uscați nu sunt marcați pentru tăiere. De asemenea, se observă că nu se ține cont de densitatea copacilor din imediata apropiere a tăierilor realizate.De asemenea, am solicitat un punct de vedere din partea MAP legat de regimul de protecție al pădurilor din apropierea orașelor și la modificările legislative necesare pentru a fi protejate împotriva tăierilor comerciale (aparent legale). Tot ieri, în cadrul Clusterului de Mediu al USR, am luat decizia constituirii unui grup de lucru pentru redactarea modificărilor legislative care să faciliteze dobândirea de către pădurile din apropierea orașelor a statutului de păduri parc, destinate strict activităților de agrement și în care intervențiile (în special tăierile) să fie minimale.

Gepostet von Mihai Goţiu am Mittwoch, 21. November 2018

USR Ciucea este cea mai nouă filială. Vezi cine o conduce

USR Ciucea, cea mai nouă organizație locală și, totodată, cea de-a noua filială din cadrul USR Cluj, și-a ales, duminică, 25 noiembrie, structura, componența și mandatul primelor organe de conducere, arbitraj și control. Membrii prezenți la Adunarea Generală au decis prin vot că, până în mai 2019, Sorin Stanciu va reprezenta filiala și va coordona, în calitate de președinte, activitatea unui Birou Local format din trei vice-președinți. Aceștia sunt: Vlad Gherghel, Sergiu Mândruț și George Bolba. Vezi cine va face parte din comisia de arbitraj și cine va fi cenzor, aici.

Campania #OameniNoi: rezultate modeste. Pe ce loc se află Clujul

Până la încheierea campaniei de strângere de semnături pentru inițiativa #Oameni Noi in Politica au mai rămas doar două săptămâni, dar cifrele arată faptul că este nevoie de un efort susținut pe ultima sută de metri. În țară, au fost strânse 64.615 semnături din cele minimum 100.000 necesare pentru ca această inițiativă să ajungă în Parlament. În județul Cluj, deși suntem aproape de pragul de 5.000 de semnături (4.549 semnături strânse în județ, locul doi pe țară după Capitală), totuși, pentru a evita riscul de a scădea sub acest prag prin anularea unor semnături, coordonatorii campaniei au propus un target de 8.000 de semnături, la nivel județean. Ajută la strângerea semnăturilor! Fiecare semnătură contează. Descarcă formularul de semnături pentru județul tău și citește cu atenție instrucțiunile de completare: https://oameni-noi.ro/liste-de-semnaturi/