Retrospectiva USR Cluj în perioada 2-15 septembrie 2019

Retrospectiva USR Cluj în perioada 2-15 septembrie 2019

ALEGERI INTERNE. Doi clujeni au fost aleși în conducerea USR

Uniunea Salvați România și-a ales noii membri ai Biroului Național și Comisiilor Naționale de Arbitraj și Cenzori la Congresul USR din 14 – 15 septembrie, de la Timișoara. Noile echipe vor duce USR la guvernare în 2020. Numărul membrilor Biroului Național a crescut de la 21 la 25 de membri, iar numărul femeilor alese în forul de conducere al partidului s-a dublat. Sistemul de vot a fost pe liste deschise și a permis o reprezentare proporțională a curentelor din partid. Printre cei aleși se numără și doi clujeni: senatorul Mihai Goțiu (ales cu 197 de voturi) și Elek Levente (57 de voturi). Intră pe acest link și vezi întreaga structură a BN, precum și numărul de voturi pe care le-a luat fiecare candidat. 

 

Noul Biroul Național al USR

 

CLUJUL, DIN NOU ÎN TOP. Aproape 20.000 de semnături strânse pentru candidatul USR PLUS la prezidențiale

Campania de strângere semnături de susținere a candidaturii lui Dan Barna la președinția României s-a încheiat. 250.000 de cetățeni cu drept de vot, din toată țara, au semnat pentru ca Dan Barna să candideze la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. Așa cum știți, noi strângem semnăturile pe bune, în stradă. Cu ajutorul colegilor din USR și PLUS și al voluntarilor noștri, am strâns 18.731 de semnături de la clujenii care doresc ca președintele României să fie un om nou în politică, cu o altă mentalitate decât politicienii de până acum. Adică să fie un președinte non-stop, care nu dispare și nu tace atunci când trebuie să ia decizii și luptă pentru ca independența justiției, transparența în cheltuirea banului public, reforma administrației publice, finalizarea autostrăzilor, „Fără Penali în Funcții Publice”, spitale curate si școli mai bune să devină realitate. Astfel, Clujul demonstrează, din nou, că, după Capitală, se află pe următorul loc în campaniile de strângere de semnături în campaniile USR care s-au desfășurat până acum. Vă mulțumim tuturor celor care ați semnat!

Alianța USRPLUS Cluj

 

Construim „Orașul pentru copii”, o inițiativă a USR Cluj-Napoca

Filiala USR Cluj-Napoca a dat startul unui proiect de suflet al filialei noastre: „Cluj-Napoca – un oraș pentru copii”. Proiectul, inițiat în 7 septembrie, dorește să aducă în centrul atenției copiii și familiile din comunitatea noastră și împreună să derulăm proiecte care să ofere soluții pentru problemele întâmpinate de aceștia. „Sâmbătă, în Parcul Central, am discutat cu mulți copii și părinți și am constatat că există un consens legat de necesități. Școlile, grădinițele, spitalele, spațiile verzi, trotuarele sau locurile de amuzament sunt insuficiente și deseori neadecvate, însă lista poate să fi extinsă, existând și alte probleme cu care se confruntă familiile clujene”, a declarat Adriana Cristian, vicepreședinte al USR Cluj- Napoca și co-inițiator al acestui proiect.

Orașul pentru copii
Construim „Orașul pentru copii”

 

REVOLTĂTOR! Imagini care dovedesc că deschiderea gropii de gunoi din munții Bucovinei anunță un dezastru ecologic!

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a fost, în 8 septembrie, într-o documentare pe teren, în Pasul Mestăcăniș din Munții Bucovinei, județul Suceava, la invitația „Grupului de Acțiune Locală Bucovina de Munte” și a colegului său, deputatul Dan Popescu. Mihai Goțiu și-a dorit, astfel, să documenteze la fața locului deschiderea aberantei gropi de gunoi construite în vârful muntelui, iar apoi a participat de o discuție cu localnicii afectați de monstruozitatea asta, la Căminul Cultural din Pojorâta (jud. Suceava). Vezi care au fost concluziile de la eveniment. Ai și foto de la fața locului. 

Senatorul Mihai Goțiu în vizită pe teren la groapa de gunoi de la Mestecăniș, județul Suceava
Senatorul Mihai Goțiu în vizită pe teren la Mestecăniș, județul Suceava (septembrie 2019)

 

Dan Barna, la Cluj: Putem să schimbăm lucrurile, dar responsabilitatea este imensă: aceea de a nu dezamăgi din nou

Candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, s-a aflat, în perioada 12-13 septembrie, în județul Cluj. Locuitorii din Cluj-Napoca, Turda și Câmpia Turzii au interacționat pe stradă cu Dan Barna, exprimându-și păsul, speranțele și așteptările pe care le au de la un nou președinte pentru România. „Oamenii sunt dezamăgiți de clasa politică a ultimilor 30 de ani și nu mai au încredere în politicieni. Am venit să-i convingem că putem să depășim perioada în care politicienii au lucrat numai în interesul lor și și-au bătut joc de oameni și dorințele lor. Putem să schimbăm lucrurile dar responsabilitatea este imensă. Responsabilitatea de a nu dezamăgi din nou”, a declarat Dan Barna. Ai AICI un filmuleț cu Dan Barna față-n față cu oamenii din Cluj și cu problemele lor.

Dan Barna, candidatul Alianței USRPLUS la alegerile prezidențiale
Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale

 

EXTINDERE. USR Cluj a ajuns la 21 de filiale în județ

Biroul filialei județene a USR Cluj anunță înființarea a încă două filiale locale USR în comunele Vultureni și Cojocna. „Cu cele două filiale nou înființate, organizația USR a ajuns să fie reprezentată prin structuri teritoriale în 21 din orașele și comunele din județul Cluj, în care locuiesc 80% din cetățenii cu drept de vot din județ. Procesul de extindere a USR e unul continuu, deschis și incluziv. Vrem ca spiritul USR să ajungă în toate comunele din județ, să aducem alături de noi oamenii de bună credință care vor să se implice la nivelul comunității lor pentru a construi un viitor mai bun și mai just pentru generațiile de azi și cele de mâine”, a declarat Elena Muscă, responsabilul județean cu extinderea USR Cluj.

Harta filialelor USR Cluj
Harta filialelor USR Cluj (septembrie 2019)

 

Filiala USR Gilău: „Parcul din Someșu Rece necesită atenția administrației locale!”

Colegii noștri de la USR Gilău solicită, din nou, administrației locale să lucreze în interesul cetățenilor. Gunoaiele împrăștiate, aparatele de joacă deteriorate din parcul din Someșu Rece indică nepăsarea autorităților publice și reprezintă un real pericol de accidentare în parc. „Siguranța copiilor și a tuturor locuitorilor comunei trebuie să fie o prioritate pentru administrație. Vremea lui <merge și așa> s-a terminat! Nu vrem scuze, vrem rezultate! Vrem o administrație care să lucreze în interesul cetățeanului!”, au reclamat colegii noștri. 

Parc în localitatea Someșul Rece, județul Cluj (septembrie 2019)

 

Apelul lui Emanuel Ungureanu: „Suplimentați bugetul programului de transplant de la ICUTR Cluj Napoca!”

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a făcut un apel public, pe 12 septembrie, către ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru a suplimenta bugetul programului de transplant de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (IUCTR) Cluj-Napoca. „Fac un apel public la doamna ministru Pintea, să aloce, în regim de urgență, cele 3 milioane de lei necesare continuării fără sincope a activității de transplant în Institutul Clinic de Urologie și Transplant Cluj-Napoca! Nu există scuze pentru sincopele în buna funcționare a acestei activități, în mod succesiv, în 4 iulie, respectiv 9 septembrie 2019, conducerea Institutului a trimis solicitări exprese către Ministrul Sănătății, pentru suplimentarea bugetului, fără niciun răspuns! Nu trebuie să mai moară cineva pentru că nu se asigură la timp și eficient finanțarea sistemului sanitar!”, a scris, pe contul său de Facebook , parlamentarul clujean.

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>