Retrospectiva săptămânii 22-28 iulie 2019

Retrospectiva săptămânii 22-28 iulie 2019

Albastru de USR, culoarea care prinde contur în toată țara!

Responsabilii județeni cu exinderea USR s-au întânit, în perioada 25-28 iulie, la Rucăr, județul Argeș, pentru a analiza stadiul extinderii și a pregăti următorii pași necesari pentru continuarea procesului de recrutare de  noi membri și a candidaților pentru alegerile locale din 2020. În acest moment, USR are peste 15.000 de membri și 555 de filiale locale. În județul Cluj, USR este prezent în 19 unități administrativ-teritoriale, cu peste 600 de membri și 300 de înscrieri în curs de procesare. „Procesul de extindere continuă într-un ritm accelerat. Suntem concentrați pe crearea de filiale în cât mai multe localități din mediul rural, precum și pe identificarea și pregătirea candidaților care vor fi pe listele USR la alegerile locale din 2020”, declară Elena Muscă, responsabil județean cu extinderea USR Cluj.

Îi invităm să vină alături de noi pe toți cetățenii cinstiți care s-au săturat de corupția sistemică de la toate nivelurile administrației publice și vor să contribuie la îmbunătățirea calității vieții în România. Completează formularul de înscriere în USR, disponibil aici: https://www.usr.ro/inscriere.

 

USR Extindere

 

Luptăm împotriva corupției! USR Cluj denunță la DNA faptele de corupție de la Salina Turda

Președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean, a depus, în numele filialei, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, un denunț cu privire la faptele de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și înșelăciune împotriva a trei persoane: Baciu Maria Simona, fosta directoare a Salinei Turda, Moldovan Adrian Petru, consilier local ALDE Turda și Popa Ioana Andreea, concubina consilierului local ALDE Turda. Faptele celor trei, semnalate de presa locală din Turda, au adus un grav prejudiciu Salinei Turda, un important obiectiv turistic de interes național și internațional. Prejudiciul material este cauzat de modul defectuos în care au fost comercializate, cu implicarea persoanelor denunțate, produsele cosmetice vândute în cadrul magazinului de suveniruri din incinta Salinei Turda. Vezi AICI în ce constă denunțul făcut de USR Cluj.

USR Turda denunță corupția

 

USR Cluj-Napoca: Lipsa locurilor din creșe în Cluj-Napoca e o RUȘINE! Vrem soluții acum!

Reclamăm an de an lipsa locurilor în creșele din oraș și nu mai putem aștepta doar după politici de construire prea încete. În prezent, în Cluj-Napoca există 15 creşe, unde pot merge doar 1.142 de copii. La noi, în USR Cluj-Napoca, avem în derulare un program prin care ne propunem să găsim soluții pentru a construi un oraș pentru copii, pentru familii, iar proiectul cuprinde și soluționarea acestor probleme. Dacă doriți să contribuiți vă rugăm să ne scrieți la: cl@usrcluj.ro

Creșe pentru copii, o prioritate a USR Cluj-Napoca

 

USR Gilău reclamă risipa banului public. Primăria din localitate vrea să cheltuie 26,3 milioane lei pe flori și alte cele

Atunci când ai bani la buget si nu știi ce să faci cu ei, cumperi flori de 7.000 de euro?! Primăria Gilău a rămas cu banii necheltuiți de anul trecut (26,3 milioane lei). Colegii de la USR Gilău ne transmit că au trecut deja mai bine de jumătate de an și primarul încearcă cu disperare să cheltuie banii din visteria comunei. O anumită chestiune le-a atras atenția colegilor noștri: coincidență sau nu, cel care livrează florile e un apropiat al primarului. Vezi despre cine este vorba, aici.

Flori pentru Gilău de 7.000 euro

 

USR Poieni și-a ales președintele și componența organelor de conducere și arbitraj

USR Poieni, cea de-a 19 filială USR Cluj, a organizat, duminică, 28 iulie 2019, Adunarea Generală a membrilor pentru desemnarea componenței organelor locale de conducere și arbitraj. Noua filială și-a desemnat următoarea componență a Biroului Local, care va conduce organizația în următoarele șase luni:
Președinte: Ionel Madas
Vicepreședinți: Ioana Lucaciu, Gheorghe Lucaciu.

USR Poieni

 

POPULISM REVOLTĂTOR de la Viorica Dăncilă, pe spatele tragediei de la Caracal

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, atrage atenția că, după mai bine de doi ani și jumătate în care PSD și ALDE, plus aliații de conjunctură au măcelărit legislația penală în favoarea infractorilor, Viorica Dăncilă anunță intenția de a organiza un referendum pentru însăsprirea pedepselor pentru crimă, predofilie și viol. Anunțul premierului vine în contextul tragediei de la Caracal.

Parlamentarul de la USR Cluj afirmă că anunțul e sinistru din mai multe puncte de vedere: 1) celor de la PSD și ALDE li s-a atras atenția, în repetate rânduri, că atacurile la adresa Justiției îi favorizează pe TOȚI infractorii, fie că e vorba de corupți, fie de violatori, tâlhari, pedofili ori criminali.

Intră pe acest link și vezi care sunt celelalte puncte de vedere susținute Mihai Goțiu.

Viorica Dăncilă, Prim-ministrul României

 

PSD Gherla amenință cu trimiterea în judecată a filialei USR din localitate. Răspunsul USR Gherla este tranșant

USR Gherla răspunde acuzelor PSD Gherla, care ne amenință cu trimiterea în judecată pentru afirmații mincinoase. „Semnul că lucrurile degenerează spre autoritarism se resimte în postarea dumneavoastră prin amenințările de acționare în judecată ale formațiunii socialiste precum și din folosirea de maxime precum <Cine seamănă vânt culege furtună>. De asemenea, a acuza de dorință de acaparare a orașului pe cei care vă critică este o falsă echivalare, o acoperire care încearcă să bagatelizeze orice observație. Tot acest comportament este specific sistemelor totalitare în care opoziția este interzisă, iar voi v-ați obișnuit de prea multă vreme cu o opoziție tăcută și părtașă, motiv pentru care nu știți cum să reacționați când ea se manifestă real! Dar toate se rezolvă cu timpul, prin exercițiul democrației, prin dezbatere publică reală, prin transparență și răspundere asumată!”, se arată în răspunsul postat pe Facebook de USR Gherla.

USR Gherla

 

VICTORIE pentru mediu. În urma solicitărilor USR și a ONG-urilor, una dintre cele mai toxice legi pentru mediu, la reexaminare

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis vineri, 26 iulie, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru completarea art. 5 din Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică. Demersul șefului statului vine ca urmare a solicitărilor USR, a petitiei Declic și a demersurilor activiștilor de mediu, care au cerut reexaminarea uneia dintre cele mai toxice legi pentru mediu, „nășită” în laboratoarele PSD și ALDE! „Dacă legea asta ar fi fost promulgată, Parcul Național Defileul Jiului ar fi fost condamnat la distrugere de proiectul ilegal al Hidroelectrica, dar și alte râuri de munte și arii naturale protejate ar fi ajuns la mâna intereselor obscure. Vom continua lupta până la capăt pentru a opri această lege distructivă. Împreună vom reusi!” este mesajul senatorului USR de Cluj, Mihai Goțiu.

Senatorul USR Mihai Goțiu în vizită pe teren

 

Primăriei din Gilău „i se rupe” de ce vor locuitorii comunei. Colegii noștri reclamă lipsa de transparență a autorității locale

Locuitorii din Gilău au privit cu uimire la jeep-urile care se perindau, miercuri, 24 iulie, prin zona autostrăzii (str. Suceagului) și pe Rât. Câțiva muncitori făceau măsurători și puneau țăruși. În câteva zone s-au făcut forări pentru studiul de fezabilitate al viitoarei centuri ocolitoare. Pe pagina web a Primăriei Gilău, a apărut un anunț în data de 23.07.2019 (o zi distanță de momentul începerii activității pe teren) în care cetățenii sunt invitați la Primărie să consulte traseul centurii ocolitoare. „Așa cum era de așteptat, oamenii sunt revoltați. Primăria a comunicat defectuos și oamenii s-au trezit cu utilajele pe terenurile proprietate privată fără să fie anunțați sau să li se ceară acordul. Oamenii cu care am vorbit azi păreau mai degrabă supărați de faptul că nu există o comunicare între cetățeni și autoritățile locale, decât de pagubele materiale, care sunt minore. Solicităm responsabililor din Primăria Gilău să ia măsuri urgente de identificare a proprietarilor terenurilor și informare a lor referitoare la această acțiune”, a explicat Dana Pantea, de la USR Gilău. Ai VIDEO de la eveniment.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>