Retrospectiva săptămânii 24-30 iunie 2019

Retrospectiva săptămânii 24-30 iunie 2019

Alegeri în USR Cluj. Cine face parte din noua structură a filialei

Delegații filialelor USR din județul Cluj au ales, sâmbătă, 29 iunie, o nouă structură a organelor de conducere, arbitraj și control. Iată care este componența organizației județene a USR Cluj:

Președintele USR Cluj – Cătălin Sălăgean
Vicepreședinți USR Cluj: Radu Molnar, Ovidiu Nistor, Cosmin Stoenoiu, Alexandra Nistor, Ciprian Doru Rigman, Carmen Țurcanu, Elena Muscă, Ionuț Răzvan Trif.
Membrii Biroului Județean al USR Cluj: Alexandru Emil Bot, Simona Laura Varga, Daria Maria Nicoară, Vasile Roman, Bogdan Petruțiu, Mihai Adrian Vădan.

Noul Birou județean are un mandat de 18 luni, ce expiră la 1 ianuarie 2021.

Membri în Comisia de Arbitraj: Marius Egry, Luciana Constantinescu, Ana- Maria Mihai, Alexandru Neicu, Samuel Mazilu. 

Biroul Județean USR Cluj

 

Apel public de la Cluj către premierul României, Viorica Dăncilă, și către ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a cerut prim-ministrului Viorica Dăncilă, și ministrului Sănătății, Simona Pintea, să urgenteze procedurile pentru transferul în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca a terenului necesar realizării unui parking în interiorul curții Institutului Oncologic din localitate. Mii de bolnavi din toate colțurile țării care vin anual la tratament, dar și rudele ori acestora se chinuie pentru un loc de parcare în zona Insitutului Oncologic. „Vă rog să aprobați urgent documentația pentru transferul în proprietatea primăriei Cluj-Napoca a terenului necesar realizării unui parking în interiorul curții Institutului Oncologic. Pacienții cu cancer și aparținătorii acestora se chinuie să găsească un loc de parcare în zonă și sunt hărțuiți de polițiștii locali. Primăria vrea să construiască, cineva de la guvern blochează transferul de proprietate. Cine blochează transferul, doamna Dăncilă, și de ce?”, a reclamat, pe contul său de Facebook , Emanuel Ungureanu.  

Pontonul și mobilierul de la Lacul Știucii, distruse în urma unor lucrări de igienizare, au fost refăcute într-o singură zi!

Colegii noștri de la USR Gherla au anunțat, cu multă satisfacție, că pontonul și mobilierul din lemn de pe Lacul Știucii, distruse după ce angajații primăriei au toaletat o grămadă de copaci, au fost refăcute. Aproximativ 20 de persoane, printre care și membri ai USR Gherla, au pus umărul la restaurarea pontonului, „Pe 25 iunie, începeam campania de conştientizare a problemei de la Lacul Ştiucii. În 5 zile s-au adunat toate cele necesare, iar într-o singură zi de muncă s-a finalizat proiectul. Atât a durat să realizăm împreună ceea ce altfel nu s-ar fi terminat într-o vară. Pontonul este reparat, avem o masă nouă, zona este igienizată şi întregul spaţiu este deja folosit din această seară. Asta ne dovedeşte forţa pe care o avem atunci când ne implicăm şi venim cu forţe proprii înspre rezolvarea problemelor pe care le întâlnim ca și comunitate”, au explicat colegii noștri. Intră pe acest link și citește cum au decurs lucrurile. Ai și galerie foto de la această acțiune.

Mihai Goțiu: „PSD și ALDE lovesc iar în societatea civilă”

Parlamentarul clujean a reclamat, miercuri, că Senatul a votat într-un ritm furibund (luni în Biroul Permanent, care a dat termene pentru marți de avize și raport, iar miercuri direct la vot, în fața altor zeci de legi care așteaptă la rând), două propuneri legislative în domeniului mediului. În fapt, două legi care să înlocuiască OUG 75/2018, declarată neconstituțională în urma sesizării USR. Prima lege elimină orice posibilitate ca organizațiile neguvernamentale din domeniul mediului să poată participa, în vreun fel, la administrarea sau în proiecte legate de arii naturale protejate. A doua lege propune o avizare anuală a proiectelor cu impact asupra mediului. Ai VIDEO cu declarația senatorului Mihai Goțiu de la tribuna Parlamentului.

Senatorul USR Mihai Goțiu

 

USR Huedin cere primăriei să-i premieze pe elevii merituoși

Filiala USR Huedin a depus o solicitare către Primăria și Consiliul Local Huedin, prin care cere ca elevii care au performat în anul școlar 2018-2019, în diverse domenii de activitate, să fie premiați. „Considerăm importantă premierea acestor copii, pentru a-i motiva să persevereze în activitățile pe care le-au realizat în decursul acestui an școlar, dar și pentru a servi drept model pentru colegii lor. De asemenea, premierea elevilor ar constitui un factor motivațional și pentru profesori, care au muncit enorm pentru ca elevii să ajungă la un nivel cât mai înalt”, se arată în solicitarea colegilor de la USR Huedin.

 

USR Gherla: „Orașul nostru are nevoie de o conducere care prețuiește mediul!”

Autoritățile locale au fost citate în mod negativ, într-o emisiune tv., pentru felul în care manageriază situația deșeurilor în municipiul Gherla, nefăcând pași spre colectarea selectivă. lar la această stare de fapt, susțin colegii noștri din USR Gherla, se adaugă și lipsa unei gropi de gunoi funcționale, deșeurile fiind transportate la Oradea contracost, dar și lipsa unei strategii pe termen mediu și lung privind protecția mediului.Intră pe acest link și citește mai multe despre acest subiect. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>