SONDAJ. La Cluj, Alianța 2020 USR-PLUS ar câștiga alegerile europarlamentare din 26 mai. Totuși, să nu ne amăgim!

Parlamentarii USR de Cluj, senatorul Mihai Goțiu și deputatul Emanuel Ungureanu, au prezentat, vineri, 29 martie, într-o conferință de presă comună, rezultatele unui sondaj de opinie realizat de IRES la sfârșitul lunii februarie – începutul lunii martie 2019. Sondajul IRES se referă la opțiunile clujenilor vizavi de alegerile europarlamentare și a fost realizat la solicitarea USR Cluj. Potrivit sondajului, la alegerile europarlamentare, Alianța 2020 USR – PLUS s-ar clasa pe primul loc în municipiul Cluj-Napoca, cu un scor de peste 36% . Pe locul doi s-ar clasa PNL, cu 20% din voturi, iar pe locul trei – PSD, cu doar 12,9%. Ar urma UDMR, cu 10,9% și ALDE – cu cu 7,2%. Conform sursei citate, la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, niciun alt partid nu ar trece pragul electoral în municipiul Cluj-Napoca. Iată care au fost rezultatele sondajului IRES prezentate în conferința de presă de senatorul Mihai Goțiu. 

PS: Rezultatele sunt foarte încurajatoare, dar să nu ne amăgim: e, totuși, un sondaj. Ca să conteze, pe 26 mai trebuie să ieșim la vot în număr cât mai mare!

Imagini de coșmar surprinse de Emanuel Ungureanu la Clinica de Oftalmologie din Cluj-Napoca

Deputatul USR de Cluj a postat pe contul său de Facebook imagini din Clinica de Oftalmologie a Spitalului Județean din Cluj. „Mucegaiul a invadat pereţii saloanelor, mobilierul este aproape distrus, iar infiltraţiile de apă au dus la putrezirea acoperişului. Pereţii sunt crăpaţi, iar toaletele, ruginite”, a explicat parlamentarul clujean, prezent în direct la o emisiune de televiziune. Emanuel Ungureanu este de părere că „tot sistemul sanitar este populat de <lucani>. Zilele următoare voi veni cu noi dezvăluiri despre modul în care afacerile unor medici care lucrează și la stat și la spital, prosperă pe spatele unor oameni necăjiți și bolnavi”.

Dezbatere organizată de USR Cluj cu arhitecți și ONG-uri despre Planul Urbanistic General al municipiului Cluj-Napoca

Cluj Hub a găzduit, vineri, 29 martie, o dezbatere dedicată problemelor ce țin de Planul Urbanistic General al municipiului Cluj-Napoca și provocările create în contextul evoluției urbanistice din momentul de față și din viitorul apropiat sau mai îndepărtat. Vezi care au fost concluziile dezbaterii organizate de USR Cluj, la care au participat arhitecți și activiști de mediu.

USR Gherla atrage atenția: Parcul Mare a devenit „plămânul” bolnav al orașului

Colegii de la USR Gherla fac o analiză foarte pertinentă referitoare la Parcul Mare al orașului. Ei trag un semnal de alarmă față de deteriorarea „plămânului” verde al municipiului Gherla. „<Plămânul verde al orașului> se află într-o stare decăzută, fiind plin de copaci îmbătrâniţi care reprezintă un pericol constant, cu un spaţiu verde impracticabil, cosit doar ca o tarla de ţară, un drum înconjurător impracticabil de la un capăt la altul şi întregi zone în care nu se poate intra din cauza cuiburilor de ciori”. Vezi ce alte probleme au mai găsit colegii noștri, aici.

În sfârșit, și niște vești bune: 500 de localități din țară vor beneficia de serviciile medicilor de familie

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a susținut proiectul de lege pentru modificarea art. 75 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. În ședința Comisiei de Sănătate s-a dezbătut un amendament prin care s-a propus extinderea activității medicului de familie, prin acordarea dreptului de a deschide cel mult alte două puncte secundare de funcționare în aceste localități, dacă se asigură un program de minimum 10 ore pe săptămână. Până acum, fiecare medic de familie era limitat la un singur cabinet. Propunerea a fost votată în unanimitate și, odată îndeplinită procedura parlamentară, va deschide accesul către medici de familie în comunități care până acum nu își permiteau. Puteți urmări dezbaterea accesând acest link.

Senatorul Mihai Goțiu explică de ce nu e bine să le interzici oamenilor comunismul

Parlamentarul clujean s-a delimitat public de inițiativa legislativă promovată de 12 parlamentari din USR împotriva comunismului. Ulterior, Mihai Goțiu a explicat de ce nu e bine să le interzici oamenilor comunismul.

USR Cluj a ajuns și la munte! ;-)

USR Cluj își continuă activitatea de extindere în județ. În luna martie, echipa de extindere a fost în Băișoara, Ciucea, Mărișel și Vultureni pentru a se întâlni cu simpatizanții USR și a pune bazele unor filiale locale în aceste comune. „Odată finalizate proiectele de înființare filiale în mediul urban și periurban, atenția noastră se îndreaptă spre zonele rurale și montane ale județului. După primele deplasări din acest an în comunele de munte, pot spune că drumurile județene din aceste zone sunt o provocare mai mare decât extinderea USR în zona montană”, a declarat vicepreședintele USR Cluj Elena Muscă, responsabil județean cu extinderea. USR Cluj are în prezent 13 filiale înființate și alte 8 proiecte de înființare filiale în județul Cluj.

 

Mihai Goțiu: „Salvăm Someșu Rece! Eu intru în țeavă, râul NU”

Zeci de persoane din Cluj, Mureș, Oradea au protestat, sâmbătă, 30 martie, față de proiectul derulat de o companie privată care vizează construirea de microhidrocentrale în partea superioară a râului Someşu Rece, comuna Măguri-Răcătău, județul Cluj. La protest a fost prezent și senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, Proiectul se află într-un sit „Natura 2000”, iar modul în care se dezvoltă este absolut halucinant. Ai VIDEO cu declarații și detalii despre acest proiect care a scos lumea în stradă.

Acțiune de ecologizare la Florești, de unde s-au adunat peste 100 de saci. USR Florești propune un parc în această zonă

Peste 100 de saci cu diverse deșeuri au fost adunate, sâmbătă, 30 martie, de pe un teren din Florești. Acțiunea a fost organizată de „Asociația Trăiești în Florești” (ATiF), iar la ea au participat 80 de persoane, printre care și membri ai organizației locale a USR Florești. Evenimentul a fost atât unul de ecologizare a zonei lacului de pe Someș, cât și un puternic semnal de alarmă referitor la degradarea zonei care s-a transformat într-o adevărată rampă de gunoi. De altfel, USR Florești are un proiect ambițios legat de această zonă: amenajarea unui nou parc. Deocamdată, e doar într-o fază incipientă. Noutățile despre acest proiect le veți afla din acest newsletter.