Retrospectiva săptămânii 25 februarie- 3 martie 2019

Retrospectiva săptămânii 25 februarie- 3 martie 2019

Locuitorii din Gilău, în audiență la deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu

Din simplă curiozitate să afle cine suntem, ce facem și ce planuri avem pentru Gilău, ori motivați de persistența problemelor din localitatea lor, cetățeni din comună, de toate vârstele, au dat curs invitației USR Gilău de a participa duminică, 3 martie 2019, la o întâlnire cu parlamentarul USR Emanuel Ungureanu. Nemulțumirile legate de infrastructura locală, din domeniul rutier sau din educație, investiții făcute de mântuaială sau chiar lipsa voinței politice de la nivelul local au animat discuțiile care au durat circa 3 ore. Este nevoie de oameni noi, competenți în administrația locală, iar USR crește cu astfel de oameni care decid să nu mai stea deoparte și să își canalizeze energia și priceperea pentru a contribui la schimbările din sistem, atât de necesare în fiecare localitate din țară.


Campania Alianței 2020 USR-PLUS de strângere de semnături pentru europarlamentare, în plină desfășurare în județul Cluj!

Campania de strângere de semnături continuă! Te așteptăm în Cluj-Napoca la una din locațiile de mai jos, unde strângem semnături zilnic, până în data de 20 martie:

– Bdul Eroilor nr 2, Orar: L/V 17-20; S/D 16-20; – Piața M. Viteazu, Orar: L/V 17-20; S/D 16-20; – Big Mănăștur, Orar: L/V 17-20; S/D 11-16; – Piața Mărăști, Orar: L/V: 17-20; S/D 12-20;

— Cort Mihai Viteazu

Avem corturi pentru strângerea de semnături și în municipiile Dej (Str. Crângului nr. 2) și Gherla (spațiul pietonal din Str. Avram Iancu sau Piața Libertății, Gherla). În cazul în care dorești sa te implici activ în sprijinirea acestei campanii, prin colectarea de semnături de la cunoștințe, colegi, prieteni, rude, poți descarca lista de semnături de AICI și ghidul de completare de AICI. Odată completată, lista poate fi depusă la una din locațiile amintite mai sus, sau trimisă prin poștă la sediul USR din strada Tipografiei, nr. 11A, apt. 05, Cluj-Napoca.


Senatorul Mihai Goțiu s-a întâlnit la Dej cu membri și simpatizanți ai USR, dar și cu locuitori ai urbei. Ce probleme s-au discutat

Continuând seria întâlnirilor cu membrii și simpatizanții USR Cluj, dar și cu locuitori din urbea vizitată, senatorul Mihai Goțiu a fost la Dej în prima zi de primăvară din acest an, unde a răspuns întrebărilor sau problemelor abordate de către cei prezenți.

Oamenii au reclamat cazuri întâlnite în administrația publică locală, situația infrastructurii locale, a învățământului profesional, au cerut informații despre legea vânătorii (senatorul Mihai Goțiu fiind și membru în Comisia de ape, păduri, pescuit și fond cinegetic – n.r.), și au ridicat problema locurilor de muncă din mediul privat în comparație cu cel de la stat. Vezi aici ce probleme au mai adus în discuție cei prezenți. Ai VIDEO cu toate problemele ridicate la Dej, vineri seara, și răspunsurile senatorului Mihai Goțiu, accesând acest link.


Emanuel Ungureanu: „Clujenii trebuie să afle că Spitalul Regional din Florești s-a născut mort. Și toată lumea a știut”

Invitat la o emisiune radio la Cluj, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a vorbit despre protestul magistraților din România, dar și despre problemele din Sănătate. Parlamentarul clujean a fost întrebat, printre altele, despre bugetul atribuit în acest an Sănătății, aproximativ 10 miliarde de euro, dar și despre construcția spitalelor regionale. „Timp de 28 de ani, politicienii care au condus România au mințit că vor construi spitale. Au zis, dar n-au făcut!”, a declarat Emanuel Ungureanu. Parlamentarul clujean de la USR susține că, din cauza anului electoral, reprezentanții PSD și PNL mint că vor construi trei spitale de la zero. Deputatul clujean ne oferă câteva argumente pentru care cei de la PNL și PSD nu au început să construiască spitalele promise și ne explică de ce aceștia au avut tot timpul alte priorități. „Clujenii trebuie să știe că Spitalul Regional de Urgență de la Florești s-a născut mort. Și toată lumea, mă refer la politicieni. a știut”, a mai spus, la emisiunea radio online de luni, 25 februarie, parlamentarul clujean. Puteți urmări emisiunea la care Emanuel Ungureanu a vorbit despre această problemă de actualitate accesând următorul link.


USR a solicitat comisie de anchetă parlamentară a abuzurilor din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

Senatorul USR Mihai Goțiu a depus, marți, 26 februarie, o sesizare la Comisia pentru Cercetarea abuzurilor, petiții și combaterea corupției, prin care solicită constituirea unei comisii de anchetă a abuzurilor și ilegalităților din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului (PNSCC). În motivarea petiției, Mihai Goțiu a prezentat o listă de abuzuri pe care le-a documentat în timpul vizitelor pe teren, efectuate în ultimii doi, precum și reacțiile ministerelor Mediului și Apelor și Pădurilor, care acoperă distrugerile produse în parcul național aflat în administrarea Romsilva. Citește celelalte motive susținute de senatorul Mihai Goțiu, aici.


Strângere de semnături și la Dej. Membrii USR și PLUS au început campania cu dreptul. Felicitări!

Nu numai la Cluj se strâng semnături pentru Alianța 2020 USR PLUS, ci și la Gherla sau Dej. „Sâmbăta (2 martie – n.r.), ne-am adunat mai mulți membri din Alianța 2020 USR-PLUS, am montat cortul și am început strângerea de semnături pentru a participa la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Mesajele primite au fost diverse: de la oameni care ne-au mulțumit pentru implicare la mesaje ca acesta: <Nu mă interesează politica>. Păcat. Toți trebuie să înțelegem că politica este în tot ceea ce ne înconjoară și ne influențează permanent viețile. E nevoie de implicare din partea fiecăruia. Din acest motiv, vă rugăm să descărcați lista de pe pagina usrplus și să încercați strângerea câtorva semnături de la prieteni, vecini sau rude. Când aveți o listă (chiar completată pe jumătate), lăsați-ne un mesaj pe pagină și venim noi să o luăm. Vă așteptăm!”, au transmis, pe contul de Facebook, colegii de la USR Dej.


Ecaterina Andronescu, interpelată de USR în Senat, cu privire la cheltuirea banilor în programul „Masă caldă în școli”

Senatorul USR Mihai Goțiu i-a solicitat ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, prin intermediul unei interpelări oficiale, clarificări despre modul în care vor fi utilizate cele 140 de milioane de lei alocate, suplimentar, la Legea Bugetului de stat, pentru extinderea programului „Masă caldă în școli”. De asemenea, senatorul USR i-a mai solicitat ministrului Ecaterina Andronescu să prezinte strategia referitoare la extinderea programului în toate școlile din România și data de la care acest lucru se va întâmpla.

Suma alocată suplimentar în timpul dezbaterilor pe proiectul Legii Bugetului este insuficientă pentru ca începând cu anul școlar 2019/2020 toți elevii din școlile din România să poată beneficia de o masă caldă la școală. În cel mai fericit caz, suma va ajunge pentru dotarea și amenajarea unor săli de servire a mesei în unele școli din România, a declarat, marți, 26 februarie, Mihai Goțiu. Citește mai multe despre acest subiect, aici.


Investim în viitorii consilieri USR. Training-uri în administrație publică și comunicare cu Ana Ciceală, Florin Andrei și M. Goțiu

USR Cluj se pregătește pentru alegerile locale din 2020. Căutăm candidați la alegerile locale și investim în fiecare membru care dorește să devină consilierul nostru. În săptămâna 25 februarie – 3 martie circa 40 de membri din filialele USR Cluj au participat la două cursuri pe teme de interes pentru viitorii candidați la alegerile locale. Bugetul local, managementul proiectelor de investiții, hotărâri de consiliu, contencios administrativ și comunicarea creativă au fost subiectele a două cursuri ținute de membrii USR cu experiență în administrația publică locală și de stat. Joi, 28 februarie, candidatul USR pentru Parlamentul European, Florin Andrei, le-a vorbit membrilor USR despre structura unui buget local, execuții bugetare și rectificări. Sâmbătă, 2 martie, Ana Ciceală, consilier general USR Primăria București, le-a împărtășit membrilor USR Cluj din experiența sa în administrația locală, inclusiv lupta pe care o duce împotriva firmelor ilegale ale Gabrielei Firea, iar senatorul Mihai Goțiu a prezentat modele de bună practică în comunicarea și promovare proiectelor locale. Seria sesiunilor de informare și perfecționare a candidaților USR Cluj la alegerile locale continuă pe durata întregului an. Hai alături de USR și pregătește-te să devii consilier în localitatea ta!

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>