Retrospectiva săptămânii 26 noiembrie – 2 decembrie 2018

Retrospectiva săptămânii 26 noiembrie – 2 decembrie 2018

Mesaj optimist de Ziua Unirii de la Alba Iulia. Cum schimbăm țara

Sâmbătă, pe 1 Decembrie 2018, la o sută de ani de la Marea Unire, m-am reîntors la Alba Iulia cu steagul cu care am venit și pe 1 Decembrie 2011, când, aici, s-a strigat pentru prima dată <Uniți salvăm Roșia Montană!>, slogan preluat, doi ani mai târziu, de protestatarii din mai toate orașele României și din diaspora și dus mai departe în <Uniți salvăm întreaga Românie!>. M-am reîntâlnit, sâmbătă, cu locuitori ai Apusenilor care au crezut și au luptat pentru viitorul lor, dar și cu prieteni din Cluj, Timișoara, Deva, Arad, Alba Iulia, din Madrid, Milano, Tenerife și din multe alte locuri în care trăiesc, și muncesc, și visează la un viitor mai bun, pentru ei și pentru țara asta!”, a transmis senatorul USR de Cluj, prezent la Alba Iulia, la împlinirea a 100 de ani de România. Alături de Mihai Goțiu, alți membri ai USR Cluj au fost prezenți în Capitala Întregirii, unde, profitând de ocazie ;-), au strâns și semnături în campania #OameniNoi.

La multi ani, Romania! Dupa un secol de la Marea Unire ne-am intalnit la Alba Iulia. Sa ne bucuram impreuna, dar si sa nu uitam ca mao avem multe de facut pentru Romania!

Gepostet von Mihai Gotiu am Samstag, 1. Dezember 2018

De 1 Decembrie, Emanuel Ungureanu a fost alături de copiii bolnavi ce sunt tratați în Spania

De Ziua României, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a însoțit familiile a trei copii bolnavi care sunt tratați în spitalele din Madrid, Spania. „Aici, statul spaniol, pentru că suntem membri ai Uniunii Europene, ne tratează copiii cu grija și dragostea de care nu am vrut să fim capabili în România. Am refuzat de 1 Decembrie să stau la parade militare lângă politicieni demagogi și populiști cărora nu le-a păsat absolut deloc de sănătatea românilor. Am ales să fiu alături de trei familii de români care au fugit din țară, cu copiii lor grav bolnavi în brațe, pentru că sistemul sanitar românesc este cotropit de cinism, indiferență, corupție și incompetență!”, a transmis parlamentarul USR de Cluj. „În calitate de demnitar al statului român, mă înclin cu respect în fața autorităților statului spaniol care ne tratează copiii cu dragoste”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

În direct din fața Spitalului Gregorio Maranon din Madrid!Aici, statul spaniol, pentru că suntem membri ai Uniunii Europene, ne tratează copiii cu grija și dragostea de care nu am vrut să fim capabili în România.Am refuzat de 1 Decembrie să stau la parade militare lângă politicieni demagogi și populiști cărora nu le-a păsat absolut deloc de sănătatea românilor.Am ales să fiu alături de trei familii de români care au fugit din țară, cu copiii lor grav bolnavi în brațe pentru că sistemul sanitar românesc este cotropit de: cinism, indiferență, corupție și incompetență.În calitate de demnitar al statului român, mă înclin cu respect în fața autorităților statului spaniol care ne tratează copiii cu dragoste.Le mulțumesc din suflet, medicilor spanioli, medicilor români din Spania, asistentelor medicale, infirmierelor care au grijă de cetățenii români tratați cu respect în spitale moderne dotate cu tehnologie de ultimă generație.România noastră, a mea, merită o altă clasă politică, populată de oameni buni la suflet, competenți, cărora le pasă de oameni.Am urmarit 15 secunde din discursul fostului prim-ministru Emil Boc, am înțeles că în ultimii 28 de ani nu s-a putut mai mult pentru Sănătate și Educație, eu cred că nu s-a vrut, pentru lucani, stamatieni și camarila voastră, s-a putut.Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că anul 2019 va fi anul Sănătății, eu nu îl cred, pentru el prioritare au fost: stadionul care este mai tot timpul gol și nu secțiile de pediatrie din Cluj care sunt tot timpul pline.Ne-am săturat de minciunile voastre și de egoismul vostru dovedit în atâția ani!După 28 de la Revoluție, v-ați făcut blocuri cu 14 etaje, ați strâns averi impresionante direct sau prin interpuși, fiind angajați o viață la stat.Ați umplut buzunarele clientelei care v-a menținut la putere.Acum, a sosit timpul să investiți din banii acestui popor în Sănătate și Educație, ACUM, nu mâine!Să vă fie rușine pentru fiecare copil care ne este salvat în afara țării și pentru fiecare familie care a plecat pentru că voi ați construit doar pentru voi și ai voștri!La mulți ani, României care se deșteaptă și investește cu prioritate în Sănătate și Educație!La mulți ani, milioanelor de români care astăzi plâng cu lacrimi de dor pentru că niște nenorociți le-au furat țara și visurile!

Gepostet von Emanuel Ungureanu – Deputat USR am Samstag, 1. Dezember 2018

USR Florești a cerut primăriei să răspundă la întrebările privitoare la construirea Centurii Sud

Pe lângă marea sărbătoare a românilor – Unirea Transilvaniei cu Regatul Român, 1 Decembrie este și termenul limită înaintat de către primarul Horia Șulea pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud Florești. Din acest motiv, USR Florești i-a cerut administrației locale să răspundă la următoarele întrebări: 1) Câți bani s-au cheltuit până astăzi cu Centura de Sud ? 2) Care este situația creditului luat special pentru construirea Centurii de Sud ? 3) Care este situația exactă a exproprierilor ? USR Florești consideră că, pe lângă îmbunătățirea traficului din comună, respectiv între comună și Cluj-Napoca, centura este esențială și pentru viitorul Spital Regional de Urgență Cluj. „Rugăm Primăria Florești să reconsidere importanța Centurii de Sud pentru comunitatea noastră și să o transforme într-o PRIORITATE”, au transmis membrii filialei locale a USR.
Faceți din Centura de Sud o prioritate

1 Decembrie, pe lângă marea sărbătoare a românilor de pretutindeni – Unirea Transilvaniei cu Regatul Român, este și ultima dată înaintată de către dl. primar Horia Șulea pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud Florești.USR Florești cere administrației locale să ne spună:* Câți bani s-au cheltuit până astăzi cu Centura de Sud ?* Care este situația creditului luat special pentru construirea Centurii de Sud ?* Care este situația exactă a exproprierilor ?Proiectul tehnic al centurii există din 2014, iar din 2015 am primit mai multe promisiuni de finalizare a realizării acestuia:https://www.infloresti.eu/centura-sud-floresti-istoria-mult-prea-lunga-a-unui-drum-scurt/Pe lângă îmbunătățirea traficului din comună, respectiv între comună și Cluj-Napoca, centura este esențială și pentru viitorul Spital Regional Cluj.Rugăm Primăria Florești să reconsidere importanța Centurii de Sud pentru comunitatea noastră și să o transforme într-o PRIORITATE.Mulțumim

Gepostet von USR Florești am Sonntag, 2. Dezember 2018

USR și-a ales candidații la alegerile europarlamentare din mai 2019. Pe ce loc se află clujeanca Adriana Cristian

Uniunea Salvați România a ales lista celor 43 de candidați care vor reprezenta USR la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019. Rezultatul vine în urma votului a 5.043 de membri USR, din cei peste 6.000, printr-un sistem electronic, on-line și verificabil. Ordinea primilor 15 candidați de pe listă este în funcție de numărul de voturi obținut de fiecare candidat iar restul listei, de la 16 până la 43 sunt repartizați în funcție de cote teritoriale. Cotele teritoriale sunt menite a asigura o bună repartizare la nivel național al candidaților. Acest regulament a fost dezbătut și aprobat de la începutul campaniei, pentru a avea o reprezentare geografică mai mare. În urma voturilor obținute, Adriana Cristian, de la USR Cluj, se află pe poziția a zecea. Dacă ești curios să afli cum au fost acordate punctele, accesează acest link.  

Campania #OameniNoi, pe ultima sută de metri. S-au strâns mai puțin de o jumătate din numărul de voturi. Pe ce loc este Clujul

Până duminică, 2 decembrie, în campania #Oameni Noi In Politica, s-au adunat 71.635 de voturi. Pe primul loc se află Capitala, cu 12.682 voturi, apoi județul Cluj, cu 5.022 voturi, pe locurile următoare fiind Brașov (4.949) și Arad (4.756). Pentru a ajunge la votul Parlamentului, această inițiativă cetățenească are nevoie de cel puțin 100.000 de semnături obținute în întreaga țară. Dintre acestea, în 11 județe și în municipiul București trebuie să fie obținute câte 5.000 de semnături minimum. Totuși, pentru a evita riscul de a scădea sub pragul de 100.000 prin anularea unor semnături, ne propunem să obținem cel puțin 150.000 de semnături. Campania a început în 11 iunie și se-ncheie pe 10 decembrie. Ajută la strângerea semnăturilor! Fiecare semnătură contează! Descarcă lista corespunzătoare județului tău DE AICI.  

Senatorul Mihai Goțiu i-a cerut demisia ministrului Eugen Teodorovici: „Nu suntem iobagi pe moșia lui Dragnea!”

Parlamentarul clujean din partea USR i-a cerut demisia ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, miercuri, 28 noiembrie, de la tribuna Senatului României. Cu o zi înainte, ministrul Teodorovici afirmase, la Antena3, că un cetățean român ar trebui să aibă permis de lucru într-un stat european cel mult cinci ani. „Cetățenii români nu sunt slugi și nici iobagi pe moșiile lui Liviu Dragnea și ale altor baroni PSD! Nici d-l Liviu Dragnea, nici d-na Viorica Dăncilă și nici d-l Orlando Teodorovici nu au dreptul să lege de glie vreun cetățean român. Da, e dureros și perdant din punct de vedere economic să vedem că zeci de mii, sute de mii și milioane de cetățeni români ALEG să muncească și să trăiască în alte țări ale Uniunii Europene”, a reclamat senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu. Ce a mai afirmat parlamentarul clujean referitor la acest subiect, poți citi aici.

Imagini șocante din spitalul TBC Mureș! Mesajul deputatului Emanuel Ungureanu: „VREM SPITALE, NU CATEDRALE!”

În ziua în care capul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, însoțit de un ciopor de episcopi și preoți din țară și străinătate, în straie aurite, sfințeau Catedrala Mântuirii Neamului, asistați, desigur, de politicienii vremii, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, se afla în Spitalul de Pneumoftiziologie Mureș. Imaginile pe care le-a surprins sunt de-a dreptul șocante pentru secolul 21! „O clădire complet distrusă, care este mai veche decât România Mare, mai exact din 1904! Priviți condițiile în care sunt tratați bolnavii cu TBC. Toată clădirea este un focar de infecție. Acum sunt internați 99 de bolnavi dintre care 11 sunt copii. În caz de cutremur, această clădire se face praf și pulbere în 30 de secunde. Catedrala inaugurată astăzi rezistă la un cutremur de 8,1 grade pe scara Richter, exact ca cealaltă clădire megalomanică, Casa Poporului. Imaginile nu au nevoie de foarte multe comentarii!”, a reclamat deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu. Însă asta n-a fost tot! Portarul instituției și polițiști din Târgu-Mureș l-au legitimat pe demnitarul român, după care i-au cerut să nu mai filmeze, chiar dacă e vorba de o instituție publică! Ai VIDEO cu imaginile șocante surprinse de parlementarul clujean, AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>