Retrospectiva săptămânii 29 iulie-4 august 2019

Retrospectiva săptămânii 29 iulie-4 august 2019

Dăncilă n-are milă! Guvernul vrea să blocheze legea pe care Mihai Goțiu a inițiat-o pentru salvarea unui simbol național!

Guvernul Dăncilă a avizat negativ inițiativa legislativă pe care senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a depus-o, alături de colegii Allen Coliban și Cornel Zainea, de interzicere a vânătorii ciocârliilor. Asta rezultă din punctul de vedere publicat pe site-ul instituției. Inițiativa prevede includerea ciocârliei de câmp (Alauda arvensis) pe lista speciilor protejate și a fost depusă în Parlament în luna iunie, după ce Guvernul a aprobat vânarea a aproape 440.000 de exemplare din această specie, simbol național. Vânătoarea acestei specii mai este permisă doar în Franța, Italia, Malta, Grecia, Cipru și nordul Spaniei, fiind pe Lista Roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN). În România, ciocârlia de câmp este vânată, în special, de către italieni, limba de ciocârlie fiind considerată o delicatesă. Intră pe acest link și vezi care este sfatul pe care ni-l dă Mihai Goțiu pentru a cere guvernului să stopeze această inițiativă.

USR cere protejarea ciocârliilor

 

Situația creșelor și a colectării selective, între poveste și realitate. Intervenția USR Cluj-Napoca în ședința CL

George Trif, președintele USR Cluj-Napoca, și Mihaela Nia, membru USR Cluj-Napoca, au participat la ședința Consiliului Local de pe 1 august. Ei au intervenit în timpul ședinței pe temele creșelor și a colectării selective a deșeurilor de pe raza orașului. Acest demers a fost absolut necesar, deoarece managementul colectării selective a deșeurilor, respectiv problema creșelor sunt două subiecte semnificative pe agenda USR. Vezi aici ce au spus George și Mihaela despre aceste două subiecte foarte importante pentru viața comunității. 

Mihaela Nia, USR Cluj

 

Emanuel Ungureanu cere demisia conducerii DIICOT

Invitat în studioul Realitatea TV, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a reclamat activitatea defectuoasă a DIICOT şi a subliniat, încă o dată, lipsa specialiştilor din această structură. Parlamentarul clujean a denunţat şi a adus dovezi, de-a lungul timpului, în dosare deschise pentru reţele de trafic de organe şi abuzuri în sistemul de transplant. „Anchetele sunt în desfăşurare, însă putem spune că DIICOT a arătat că este o instituţie slab performantă şi neprofesionistă, iar asta a fost vizibil pentru o ţară întreagă în cazul din Caracal”, a declarat Ungureanu, care a cerut demisia în bloc a conducerii DIICOT. Intră pe acest link și vezi 7 minute de emisie tv. în care deputatul USR de Cluj a răbufnit, vorbind deschis despre eșecurile DIICOT.

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

 

Igiena bunului simț, o inițiativă mai mult decât educativă a colegilor noștri de la USR Gherla

Din dorinţa de a atrage atenţia tuturor celor care frecventează spaţiile de joacă şi parcurile din Gherla, am iniţiat o acţiune intitulată <Igiena bunului simţ>, prin care am colindat oraşul şi am discutat cu părinţii, bunicii şi copiii întâlniţi despre felul în care putem îmbunătăţii starea acestora. Lucrul care a ieşit cel mai adesea în evidentă este lipsa unei bune îngrijiri şi lipsa de igienă. Dacă de repararea şi mentenanţa mobilierului urban trebuie să se ocupe autorităţile statului, de păstrarea igienei lor ne putem ocupa fiecare dintre noi! Cum putem face asta? Simplu! Spunând NU distrugerii spaţiilor de joacă şi stopând fumatul în preajma celor mici!”, au scris, pe site, membrii USR Gherla. 

Igiena bunului simț, o inițiativă USR Gherla

 

USR Tritenii de Jos, interesată de stadiul extinderii aducțiunii de apă potabilă din comună

USR Tritenii de Jos a depus o cerere către CAA (Compania de Apă Arieș) pentru a clarifica stadiul în care se află proiectul privind viitoarea aducțiune de apă potabilă în comună. „Răspunsul CAA oferă o perspectivă destul de clară asupra orizontului de timp pentru realizarea acestui proiect. Degeaba vor începe lucrările de execuție la rețeaua locală, dacă aducțiunea nu este realizată. În cazul de față, deoarece prima licitație a fost anulată, durata va fi mai mare, deci ne putem aștepta să beneficiem de apă potabilă abia peste 2 ani, luând în calcul termenele de execuție plus eventualele contestații”, susțin colegii noștri pe Facebook.

Comuna Tritenii de Jos

 

Abateri financiar-contabile de 1,3 milioane de euro la Primăria Gilău, devoalate de filiala USR

USR Gilău a intrat în posesia raportului Curții de Conturi pe anul trecut la primăria comunei. Raportul arată abateri financiar-contabile la Primăria Gilău în valoare de 6.231.000 de lei (1,3 milioane de euro). „Care este <răspunsul> Primăriei Gilău? Având Raportul Curții de Conturi, doamna secretar al comunei a solicitat și a obținut, în calitate de inițiator, acordul Consiliului Local pentru desființarea Compartimentului Audit din cadrul Primăriei”, a reclamat, pe contul de Facebook. Dana Pantea, membru USR Gilău și angajat al primăriei. Având în vedere situația de la departamentul economico-financiar, USR Gilău solicită reînființarea departamentului Audit și angajarea de urgență a persoanelor calificate care să intervină cu măsuri concrete pentru recuperarea prejudiciului.

Daniela Pantea și echipa USR Gilău

 

PRĂPĂD pe Valea Topologului! Autoritățile confirmă: „E HOȚIE!” Se lasă cu pușcărie! VIDEO

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a intrat în posesia unor înregistrări video de pe Valea Topologului, cu tăierile masive de copaci din această zonă. După ce a urmărit filmările, Mihai l-a contactat pe șeful Direcției de Control al Gărzii Forestiere Vâlcea, Ștefan Gheorghe, care a confirmat faptul că la fața locului are loc un control împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu, ai Poliției și ai Ministerului Apelor și Pădurilor. Și că e vorba de comiterea unor fapte infracționale și contravenționale (râul a fost aproape distrus de buștenii trași prin apă și asta se lasă, cel mult, cu o amendă!). „M-a anunțat că raportul va fi finalizat săptămâna viitoare (săptămâna asta – n.red.)”, a spus parlamentarul clujean de la USR, care a promis că va reveni cu un up-date. Vezi CE PRĂPĂD au făcut braconierii pe Valea Topologului și dă filmul mai departe!

Hoție la drumul mare pe Valea Topologului

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>