Impostură și ipocrizie pe felie la PSD și ALDE: cum a fost respinsă prima lege anti-plagiat în Senatul României

Proiectul de Lege Anti-Plagiat, care prevede înființarea unui Registru Electronic al Lucrărilor de Doctorat, a intrat în dezbatere finală, la plen, în cursul acestei săptămâni. În timpul discuțiilor, reprezentanții Ministerului Educației și senatorii PSD & ALDE au pretins ba că legea ar fi prea greu aplicabilă, ba că nu ar fi necesară pentru că lucrările de doctorat pot fi consultate la Biblioteca Națională, ba că școlile doctorale respectă deja obligația de a face publice, în format electronic, lucrările de doctorat. Senatorul USR de Cluj Mihai Goțiu, membru în Comisia de învățământ, știință, tineret și sport, le-a demontat afirmațiile reprezentanților PSD-ALDE pe puncte. Vezi care au fost argumentele senatorului Mihai Goțiu pentru o reală lege anti-plagiat aici (VIDEO):

Deputatul Emanuel Ungureanu, alături de copiii care fac dializă

Ca membru al Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru”, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a sprijinit, în 29 aprilie, organizarea crosului caritabil al organizației studențești AMICUS din Brașov. Crosul umanitar AMICUS s-a aflat anul acesta la a treia ediție și este o inițiativă caritabilă pentru copiii din România care fac dializă. „Aseară au fost salvate patru vieți deoarece o familie greu încercată de pierderea copilului lor a fost de acord cu donarea. Mă înclin cu respect în fața părinților. Rinichii au fost transplantați la Iași și București, ficatul la București și plămânii au plecat la Viena prin Eurotransplant pentru că niciun pacient de pe lista noastră nu a fost compatibil! Le mulțumesc din suflet studenților AMiCUS pentru acest cros plin de entuziasm și bunătate! Donăm și salvăm!”, a transmis deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu. Ai aici VIDEO de la  eveniment:

USR Cluj cere un audit la Primăria Cluj-Napoca privind construirea Parkingului Negoiu

Primăria Cluj-Napoca nu a reușit nici de această dată să respecte termenul limită pe care l-a propus pentru a inaugura parkingul de pe strada Negoiu. Proiectul a fost inițiat în urmă cu șase ani și presupune 372 de locuri de parcare. Cu toate acestea, nici acum nu poate fi dat în folosință. La recepția lucrărilor din decembrie 2017, s-a constatat că lucrările realizate nu sunt la standardele de siguranță ale ISU, iar de atunci apare un nou termen aproape lunar. USR Cluj susține că o asemenea întârziere presupune un audit serios al cauzelor care au generat aceste probleme. Vezi mai multe aici: cluj.usr.ro/parking-negoiu-6-ani-pentru-372-de-locuri-de-parcare/

„La Pata Rât, situația este catastrofală! Avem nevoie de soluții! Boc și Tișe mint când discută despre acest subiect”

Parlamentarul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a fost prezent, vineri, 4 mai, la rampa de gunoi de la Pata Rât, pentru a vedea personal care este situația la fața locului. Ungureanu s-a întâlnit aici cu directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Cluj, Grigore Crăciun, căruia i-a pus mai multe întrebări despre dezastrul ecologic de la Pata Rât. „Centrul de Management Integrat al deșeurilor, care trebuia să fie gata în 2015, nu va fi gata nici în acest an. Deci, situația este catastrofală. Soluții? Căutăm, pentru că de aceea ne plătiți! Vă rog însă ceva: să nu credeți nici măcar o vorbă din ceea ce spun Boc și Tișe pe acest subiect. Mint de înverzesc fiola!”, a scris, pe Facebook, deputatul USR Cluj Emanuel Ungureanu, după vizita făcută la Pata Rât. Ai video cu discuția pe care parlamentarul clujean a avut-o cu șeful APM Cluj aici:

Mihai Goțiu: „Doamna premier, scuze, aveți puțin timp și pentru educație și protecția mediului?

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă întârzie cu răspunsurile la interpelările adresate de către senatorul Mihai Goțiu, privind procedurile de elaborare a manualelor pentru anul școlar 2018/2019, respectiv privind accidentele ecologice în lanț de la Pata Rât. La două luni și jumătate, respectiv o lună de la solicitarea de clarificări privind problemele de educație și mediu semnalate, senatorul USR de Cluj îi cere prim-ministrului României să răspundă solicitărilor, conform îndatoririlor pe care le are sau să își dea demisia. Vezi interpelarea și declarația politică la link-urile de mai jos: senat.ro/PDFIntrebari/GOTIU%201540%20C.pdf

„Emanuel, nenea nu ne poate da amendă pentru că suntem fericiți, nu-i așa?”

Ilinca are doar câțiva anișori, însă povestea ei este tulburătoare și emoționantă, totodată. Fetiței i-a fost transplantat un rinichi în iulie 2017, la Cluj, operație care a fost o reușită. La zece zile de la intervenție, Ilinca a făcut primii pași, ajutată fiind de Minnie Mouse și de Emanuel Ungureanu. De câteva luni, Ilinca s-a mutat la Cluj cu mama ei, iar la începutul acestei săptămâni, a fost în vizită la Grădina Botanică. „Ne-am plimbat astăzi câteva minute printr-un mic paradis alături de cea care i-a dat viață, de prietenii ei și de învățătoarea ca pâinea caldă. Am mirosit împreună multe flori, în genunchi, pentru a fixa parfumul adânc, în plămâni și în suflet. Ilinca este mult mai puternică, chiar dacă picioarele ei nu o ascultă așa cum și-ar dori. (…) Am călcat iarba astăzi cu genunchii și picioarele firave ale unui înger. Au apărut la un moment dat nori și un fel de paznic cu inima neagră. A strigat să nu mai călcăm iarba. Nu a vrut să vadă sărmanul suflet din scaunul rulant și piciorușele ei care se târâie cu poftă de mers. L-am rugat să mă aresteze, s-a întors și a scuipat printre dinți. Trei secunde a durat negura, apoi, a ieșit soarele și umbra din ochii Ilincăi a dispărut”, a povestit deputatul USR de Cluj pe contul său de Facebook, reproducând și reacția fetiței după acest trist episod: „Emanuel, nenea nu ne poate amenda că suntem fericiți, nu?”.”Nu, Ilinca…”. Imagini emoționante, aici: