Retrospectiva săptămânii 4- 9 noiembrie 2019

Retrospectiva săptămânii 4- 9 noiembrie 2019

Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă! Schimbarea și modernizarea României trebuie să fie, în continuare, țintele USR

Știm acum: Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, n-a intrat în turul al II-lea. Am luptat, am sperat, dar … n-a fost așa cum, poate, cu toții am sperat. Dincolo de gustul amărui al rezultatelor, și chiar dacă voturile s-au îndreptat într-o măsură mult mai mare către Klaus Iohannis, nu către Dan Barna, ceea ce s-a întâmplat în zilele de vot în Diaspora va intra în istorie. BRAVO! Și BRAVO și celor care ați votat în țară! Dar nu se termină nimic cu această bătălie pierdută. Schimbarea și modernizarea României, inclusiv la nivel de mentalitate, nu sunt ca un sprint de 100 de metri, ci o cursă lungă, cu multe obstacole. Așadar, nu uitați vorbele lui Pierre de Coubertin, părintele Jocurilor Olimpice moderne: „AI ÎNVINS? CONTINUĂ! AI PIERDUT? CONTINUĂ!”

P.S: Dan Barna a anunțat, într-o conferință de presă, că în turul al doilea îl va susține pe Klaus Iohannis. În plus, el a decis să ceară un vot de confirmare a încrederii membrilor în zilele următoare. Ai VIDEO de la eveniment. 

Dan Barna

 

Marius Todoran, candidat intern al USR Florești la primărie, face o analiză la sânge a prestației edilului-șef din ultimii cinci ani

Vă recomandăm analiza politică făcută de Marius Todoran, membru USR Florești și unul dintre candidații interni la alegerile pentru primărie, legată de activitatea edilului-șef al Floreștiului, Horia Șulea, în perioada 2014 – 2019. Este un exemplu bun de combatere pozitivă a vechii clase politice, cu umor și prezență de spirit. Tot ce trebuie să facem este să arătăm, cu argumente, că realitatea este alta decât cea prezentată de cei aflați în funcție. Ai AICI analiza făcută de Marius Todoran.

Analiza politică „Forța faptelor. USR Florești

 

Mihai Goțiu: „Felicitări! Lupta împotriva tăierilor ilegale din pădurile României a ajuns în presa internațională”

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a postat, pe contul său de Facebook, un mesaj de mulțumire adresat tuturor celor care au participat la „Marșul pentru păduri”. „Lupta împotriva tăierilor ilegale a ajuns în presa internațională, <Marșul pentru păduri>, la care au participat mii de cetățeni români, duminică seara, a fost reflectată de marile agenții de știri. Un ochi plânge, altul râdePlânge pentru păduri și pentru tragediile cauzate de distrugerea lor. Râde pentru că România nu e cunoscută în lume doar pentru că aici <se fură ca în codru> și <se fură codrul>, ci și pentru mobilizarea civică extraordinară”, a scris parlamentarul clujean de la USR. Textul în limba engleză poate fi citit pe site-ul agenției de știri Reuters.

Marșul pentru păduri. București

 

Emanuel Ungureanu și Dan Barna arată realitatea nemascată a spitalelor din Cluj

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, împreună cu Dan Barna, au vizitat, joi, 7 noiembrie, mai multe zone din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, care se degradează de la an la an. Cei doi parlamentari ai USR au arătat că un sistem sanitar reformat, administrat în mod competent, e imperativ necesar. Ai VIDEO cu declarația președintelui USR, Dan Barna, și a deputatului clujean Emanuel Ungureanu.

Deputatul Emanuel Ungureanu și președinte USR Dan Barna. Cluj Napoca

 

Satul românesc moare încet-încet, lângă noi. Ce soluții ar trebui să luăm pentru a stopa acest fenomen

Echipe de la USR Cluj și PLUS Cluj am luat la picior, în perioada campaniei electorale, zeci de sate și comune din județ. Dincolo de mesajul pe care l-am transmis, am găsit localități parcă uitate de lume, ici și colo câte un om în curte sau pe stradă. Multe case sunt abandonate, iar unele folosite doar în vacanță de către copiii și nepoții celor care nu mai sunt printre noi. Am întâlnit și mulți bătrâni singuri, ai căror copii și nepoți au plecat departe de casa părintească pentru a-și găsi rostul. Iar cei câțiva care au mai rămas pe lângă casa părintească și sunt în putere lucrează la fabricile deschise pe lângă Cluj. Agricultura, creșterea animalelor, agroturismul, pescuitul nu oferă alternative pentru câștigarea celor necesare traiului. La sat e liniște, dar e o liniște de mormânt. Satul românesc moare încet-încet lângă noi. Iar noi, cei din Alianța USR PLUS, avem datoria de a găsi pârghiile și metodele de a stopa acest fenomen. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>