Retrospectiva săptămânii 8-14 iulie 2019

Retrospectiva săptămânii 8-14 iulie 2019

ALEGERI ÎN USR. A fost ales candidatul formațiunii pentru funcția cea mai înaltă din stat

Weekendul care tocmai s-a încheiat a fost trăit foarte intens de toată suflarea USR-istă din țară. Sâmbătă, la Teatrul Național București, cei aproape 500 de delegați și-au ales candidatul USR la alegerile prezidențiale care se vor desfășura la sfârșitul acestui an. Liderul USR, Dan Barna, a adunat 324 de voturi din 492 exprimate. Pe de altă parte, un scor foarte bun l-a obținut candidatul clujean Mihai Goțiu, înscris pe ultima sută de metri în cursa internă pentru alegerile prezidențiale. Mihai și-a prezentat proiectele privind protecția mediului: „Ne-am dorit un partid modern și pro-european, nu putem să nu ne gândim și la protecția mediului”, a declarat senatorul clujean. Mihai Goțiu a obținut 134 de voturi. Ceilalți doi contracandidați, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu, au obținut 5, respectiv 3 voturi. Ai VIDEO cu cele patru discursuri aici

Congresul USR din 13 iulie 2019

 

USR Cluj caută colegi care să se implice 1-2 ore pe săptămână. Ce trebuie să știe să facă aceștia

USR Cluj caută colegi care doresc să se implice măcar 1-2 ore/săptămână pe următoarele proiecte/grupuri:

USR Cluj IT: colegi care activează sau au cunoștințe în IT, indiferent de nivel, domeniu sau tehnologie. Sunt câteva proiecte importante care se află deja în derulare, ori gata să fie începute, și ne-ar prinde foarte bine un pic de ajutor, fie prin know-how, fie efectiv prin codarea de soluții.

USR-Kolozsvar: colegi vorbitori de limba maghiară. Am avea nevoie de ajutor la content writing, de tradus texte foarte scurte din română în maghiară, moderarea grupului etc.

USR-Buddy: colegi mai vechi în USR și care sunt destul de activi încât să știe când se organizează un eveniment, dacă se pornește vreun proiect nou etc. Ar trebui să-i ajute pe noii membri înscriși și să le faciliteze implicarea în proiecte.

 

Semnal de alarmă tras de Emanuel Ungureanu: „Ne prăbușim ca națiune dacă nu sprijinim medicina primară!”

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu s-a întâlnit, sâmbătă seara, la Timișoara, cu medici de familie din nouă județe din țară. Întâlnirea parlamentarului clujean cu medicii de familie a fost, de fapt, un semnal de alarmă tras de această categorie profesională, „crunt batjocorită în ultimii zece ani”, cum au reclamat medicii prezenți la dezbatere. „Medicii de familie au ajuns o categorie profesională batjocorită pe nedrept în ultimii 10 ani. Ascultați cu atenție fiecare minut, fiecare mărturie! Ne prăbușim ca națiune dacă nu sprijinim medicina primară. Situația este catastrofală, peste 400 de localități din România NU au medic de familie, deci, nu au asistență medicală primar”, a reclamat Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate și Familie din Camera Deputaților. Intră pe acest link și află care sunt nemulțumirile exprimate de medicii de familie la întâlnirea de la Timișoara.  

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

 

Semaforizare cu bucluc la Gilău. Primăria refuză de patru ani să amplaseze două semafoare necesare fluidizării traficului

Daniela Pantea, membru USR Gherla și candidat intern pentru Primăria Gilău, explică în detaliu cum își bate joc primarul pesedist din localitate, Dumitru Sfârlea, de cetățenii din zonă, refuzând de 4 ani să amplaseze două semafoare în două zone cheie: Republicii – cu drumul DN 1 și Strada Someșului cu același drum supraaglomerat, DN 1. Despre această situație a fost informat și deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, care a primit mai multe reclamații de la cetățenii din Gilău. Cei doi prezintă documente care dovedesc faptul că primarul din Gilău refuză cu rea-credință amplasarea acestor semafoare vitale pentru fluidizarea circulației. De ce nu demarează achiziția primarul comunei Gilău? Intră pe acest link și află răspunsul la această întrebare. 

Daniela Pantea, USR Gilău

 

Despre copiii excepționali ai României, care, deși bolnavi, fac școală în condiții grele, dar cu programe neadeptate suferinței

Invitat la emisiunea jurnalistului clujean Sabin Gherman, Emanuel Ungureanu a adus în discuție, încă o dată, despre situația copiilor din România care suferă de insuficiență renală și de alte boli cronice. El a prezentat o analiză comparativă a sistemului sanitar din alte țări europene și cel din țara noastră, care are nevoie urgentă de resuscitare. „Grija statutului român pentru pacienții cu boli cronice este marginală”, a spus deputatul USR de Cluj. Emanuel Ungureanu – care a coordonat înainte de a fi politician Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” – a prezentat cazuri dramatice a unor copii sau tineri cu insuficiență renală ori cu alte boli cronice care au fost efectiv batjocoriți și traumatizați de sistemul medical românesc. Pe de altă parte, Ungureanu a prezentat și cazuri de copii și de tineri din asociație care au fost tratați excepțional în Spania, Italia sau în Cipru. Ai VIDEO cu toată discuția, aici.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu în dialog cu jurnalistul Sabin Gherman

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>