Retrospectiva 3-16 februarie 2020

Retrospectiva 3-16 februarie 2020

Ce ne place cel mai mult? Albastru de USR :-). În județul Cluj, avem deja 31 de filiale

USR Cluj a mai crescut cu 3 filiale. Joi, 13 februarie, Biroul Filialei Județene a aprobat 22 cereri de adeziune și a constatat îndeplinierea cerințelor pentru înființarea filialelor USR Bobâlna, USR Călărași și USR Chinteni. În total, USR este reprezentat în județul Cluj prin 31 filiale care reprezintă 38% din UAT-uri, în care locuiește 84% din populația cu drept de vot a județului. Extinderea USR este despre conectarea cu oamenii care împărtășesc aceleași valori, principii și scopuri care au pus bazele USR în anul 2016: dezvoltarea României pe baze, principii şi relaţii sociale echitabile, prin promovarea integrităţii, meritocraţiei, competenţei şi coeziunii sociale, atât în interiorul său cât şi în societatea românească, prin respectarea legii, printr-o administraţie publică eficientă şi printr-o competiţie economică care să asigure creşterea substanţială a calitaţii vieţii românilor. Hai și tu în USR Cluj! Înscrie-te aici: https://www.usr.ro/inscriere/

USR in judetul Cluj (14 IAN 2020)

 

Senatorul USR Mihai Goțiu dezvăluie ce a urmărit Guvernul Orban prin desființarea Gărzii Forestiere Naționale

În comisiile de specialitate de la Senat, de luni, 11 februarie, Mihai Goțiu a combătut Legea de punere în aplicare a Ordonanței de Urgență (OUG) 88/2019, prin care a fost desființată Garda Națională Forestieră, dată de Guvernul Orban în ultimele zile ale anului trecut. După prezentarea argumentelor, legea a primit avize și raport negativ, votul în plen fiind programat pentru săptămâna aceasta. „Astăzi (marți, 12 februarie – n.r.) vă prezint documentele Ministerului Justiției și (culmea) chiar ale Ministerului Mediului (cel din urmă semnat și de domnul ministru Costel Alexe) prin care se confirmă ceea ce am susținut în comisiile de specialitate. Astfel, în adresa transmisă de Ministerul Justiției către Ministerul Mediului, pe 24 decembrie 2019 (în Ajunul Crăciunului), proiectul de OUG este avizat favorabil, dar, atenție, cu trei mari obiecții”, a explicat parlamentarul clujean. Vezi care obiecțiile, dar și documentele exclusive obținute de Mihai Goțiu, accesând acest link.

Senatorul Mihai Goțiu în vizită pe teren

 

Dezbatere privind bugetul local organizată de USR Huedin

USR Huedin a organizat o dezbatere publică privind Bugetul Local pentru anul în curs. În cadrul acestui eveniment, cetățenii au avut ocazia să își spună doleanțele. De asemenea, au fost prezentate și amendamentele USR Huedin, care au fost depuse la primărie. În perioada următoare, se vor organiza mai multe evenimente de acest tip la Huedin, pentru a fi mai aproape de cetățeni și, implicit, pentru a veni cu soluții reale.

Primăria orașului Huedin

 

Emanuel Ungureanu denunță, din nou, șpaga cerută în spitale, dar și complicitatea la mită a cadrelor medicale

Deputatul Emanuel Ungureanu a fost contactat de soțul unei paciente pentru a reclama că li s-a cerut șpagă pentru o intervenție prin cezariană în spitalul din Târgoviște, județul Dâmbovița. Parlamentarul USR de Cluj i-a direcționat pe aceștia către Direcția Generală Anticorupție, iar medicul șpăgar a fost arestat. După reținerea acestuia, cadrele medicale din spital au făcut presiuni asupra pacientei care a avut „tupeul” să-l denunțe pe medicul șpăgar. „Rog public instituțiile statului să protejeze această familie și medicii, asistentele care le plâng de milă colegilor șpăgari și fac presiuni asupra acestei familii să fie aspru pedepsiți!”, a scris, pe contul său de Facebook, deputatul clujean de la USR.

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

 

USR Gherla cere investiții pentru nevoile oamenilor și nu pentru interesele financiare ale politicienilor!

După cum ne-au obișnuit, membrii USR Gherla monitorizează, în permanență, activitatea administrației publice locale și aduce în spațiul public informații importante despre utilitatea publică și fezabilitatea investițiilor populiste ale autorităților locale. La începutul lunii februarie, Adrian Vereș, candidatul desemnat de USR pentru Consiliul Local Gherla, atrăgea atenția cu privire la argumentele artificiale și false invocate de autorități pentru a justifica necesitatea construirii unui bazin de înot pentru copii din Gherla distrugând o infrastructură de sport deja existentă și funcțională. Vezi care au fost argumentele lui Adrian Vereș, aici.

Adrian Vereș, candidat USR pentru Consiliul Local Gherla

 

Ciocârlia şi capra neagră vor fi ocrotite de lege. Ce se întâmplă cu cele două legi pentru protejarea lor, inițiate de Mihai Goțiu și colegii săi din USR

Ciocârlia şi capra neagră vor fi puse sub protecţie, iar decizia, împreună cu punctul de vedere al Ministerului Mediului, vor fi transmise Guvernului, a declarat, joi, 13 februarie, ministrul de resort, Costel Alexe, într-o conferinţă de presă. Însă Mihai Goțiu se întreabă ce se întâmplă cu cele două legi pentru protejarea lor, pe care le-a inițiat împreună cu colegii din USR Allen Coliban și Cornel Zainea. Și asta pentru că, remarcă senatorul USR de Cluj, protejarea ciocârliei și a caprei negre are nevoie de o modificare legislativă la nivel de Parlament, nu printr-un act al Guvernului. Accesând acest link, poți vedea care au fost obiecțiile ridicate de parlamentarul clujean, care și-a propus să țină aproape vizavi de aceste legi.


 

Filialele locale ale USR Cluj organizează alegeri interne pentru desemnarea candidaților la primării și la consiliile locale

Încă o săptămână plină cu alegeri interne la USR Cluj. Rând pe rând, filialele locale organizează alegeri interne pentru desemnarea candidaților la primării și în consiliile locale.

Astfel, Adunarea Generală a membrilor din filialele USR Ciurila și USR Gilău a ales prin vot lista candidaților la Primărie și Consiliul Local.

Lista candidaților USR Gilău la Consiliul Local este deschisă de candidatul pentru Primăria Gilău, Daniela Pantea.

Daniela Pantea, candidat USR pentru Primaria Gilau

Tot în cursul săptămânii trecute, filialele USR Ceanu Mare și USR Fizeșu Gherlii și-au ales președintele și pe membrii Biroului Local. În 16 februarie, filiala USR Ceanu Mare și-a ales structura și componența organelor de conducere, control și arbitraj. Președintele ales, Adelina Popa, va conduce filiala USR Ceanu Mare alături de doi membri aleși în Biroul Local: Filip Constantea și Vasile Sucală.

USR Ceanu Mare

În Adunarea generală a filialei USR Fizeșu Gherlii, din 16 februarie, Vasile Pascu a fost reales în funcția de președinte al filialei. El va conduce filiala împreună cu 4 vicepreședinții: Varvara Lapohos, Ioan Bozeșan, Cristian Bozeșan și Ștefan Orban.

USR Fizeșu Gherlii

 

USR solicită Guvernului Orban înființarea unui Muzeu Național la Roșia Montană și alte măsuri pentru garantarea includerii localității în UNESCO

La deschiderea noii sesiuni parlamentare, senatorul USR Mihai Goțiu l-a interpelat, luni, 3 februarie, pe Ludovic Orban, solicitându-i îndeplinirea unui set de măsuri care să garanteze includerea Roșiei Montane în UNESCO, cu ocazia reuniunii Comitetului Patrimoniului Mondial care va avea loc în această vară. Foaia de parcurs pentru Roșia Montană în UNESCO prevede acțiuni care trebuie întreprinse atât la nivel diplomatic, pe plan internațional, cât și în România. „Notificarea, trimisă la sfârșitul săptămânii trecute (31 ianuarie – n.r), a fost un pas necesar și obligatoriu, dar chiar și cu raportul favorabil al ICOMOS (organismul de experți raportor UNESCO), decizia de includere în Lista Patrimoniului Mondial nu va veni de la sineUrmează, pe plan extern, luni de eforturi diplomatice coerente și intense, contactarea și informarea membrilor Comitetului Patrimoniului Mondial, iar pe plan intern măsuri și decizii fără echivoc, care să susțină efortul diplomatic extern”, a transmis parlamentarul clujean. Vezi aici ce acțiuni și măsuri a solicitat Mihai Goțiu Guvernului să le întreprindă și să le facă publice. 

Mihai Goțiu -Roșia Montana în UNESCO

 

Ce a cerut Emanuel Ungureanu, candidatul USR la primărie, la dezbaterile privind bugetul municipiului Cluj-Napoca

Deputatul Emanuel Ungureanu, candidatul USR Cluj pentru Primăria Cluj-Napoca, a fost prezent, sâmbătă, 8 februarie, la o dezbatere publică privind Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2020. Intră pe acest link și vezi despre ce proiecte a vorbit Emanuel Ungureanu, și ce a răspuns primarul Emil Boc.

Emanuel Ungureanu- candidatul USR pentru Primăria Cluj Napoca

 

USR Huedin a depus o serie de amendamente la bugetul local

USR Huedin a depus la Primăria Orașului Huedin o serie de amendamente la bugetul local, prin care se solicită o aplecare mai mare spre educație, infrastructură și politici pentru tineret. Vezi care sunt propunerile colegilor noștri pentru comunitate, divizate în capitole și subcapitole. 

USR Huedin

 

Ce face USR în Parlament: votează sau nu Guvernul Ludovic Orban 2?

Senatorul Mihai Goțiu a răspuns, pe contul său de Facebook, la întrebări care se refereau, în principal, la modul de poziționare al USR în Parlament. Mai concret, Mihai Goțiu a răspuns la întrebările: 1)  Votează sau nu USR Guvernul Orban 2? Și de ce vrem să facem parte dintr-un Guvern pe care nu-l vom vota? Iată care au fost răspunsurile parlamentarului clujean.


 

Propunerile USR pentru bugetul municipiului Gherla

Deşi dezbaterea publică este adesea uitată de autorităţile locale, colegii de la USR Gherla au stat cu ochii pe termenii legali de depunere a amendamentelor la proiectul de bugetul municipal. Ei au făcut câteva propuneri pe care le-au considerat necesare să fie bugetate în acest an. Iată care au fost acestea.


 

George Trif, președintele filialei locale a USR Cluj-Napoca: „Emil Boc poate fi învins!”

George Trif a acordat un interviu, în cursul săptămânii trecute, jurnalistului clujean Ionel Lespuc de la site-ul Media9. În cadrul interviului, George Trif spune că, în bătălia pentru Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc poate fi învins. Totuși, el prezintă și o variantă B. Poți afla care e aceasta și câte locuri vizează USR Cluj-Napoca în Consilul Local accesând acest link

George Trif, președinte USR Cluj- Napoca

 

FĂGĂRAȘUL, SUB DRUJBE! Imagini dureroase, cu tăieri de păduri după bunul plac

Senatorul Mihai Goțiu a primit, în urmă cu mai puțin de o săptămână, fotografii și filmări video de la asaltul asupra pădurilor de pe Râul Doamnei, din Munții Făgăraș (pe raza comunei Nucșoara, jud. Argeș). Imaginile arată dezastrul din aceste păduri: se taie ca-n codru, cum ar zice românul. Adică fără nicio regulă, normă sau lege. Că se poate! Parlamentarul clujean a depus o interpelare oficială la Ministerul Mediului, prin care a solicitat „controale de urgență în zonă și să bage viteză în Garda Forestieră și cea de Mediu, că era treaba lor să vadă asta, nu a voluntarilor care iubesc pădurea”. Ai imagini de la locul faptei dacă accesezi acest link.


 

Emanuel Ungureanu: „Uriașă minciună și manipulare a PNL! Cum s-au înțeles PSD și PNL să se sprijine pentru a supraviețui împreună în următorii 25 de ani!”

Emanuel Ungureanu explică din Parlamentul României care sunt mizele și consecințele blatului PSD-PNL. „Înțelegerea ocultă între PSD-PNL și UDMR va perpetua SISTEMUL feudal instaurat în primării și consilii județene în ultimii 30 de ani. Alegerea primarilor în două tururi a devenit istorie din cauza acestor complicități dintre cele trei partide care au jefuit împreună România după 1990. Urmează circul tentativelor de a mima dorința anticipatelor, timp în care PNL și PSD își vor împărți influența în teritoriu exact cum au făcut-o fără greșeală în ultimii 30 de ani! USR le-a încurcat socotelile murdare și o vom face în continuare! PSD și PNL aceeași mizerie!”, a transmis Emanuel Ungureanu. Imagini cu analiza parlamentarului clujean, aici.

Emanuel Ungureanu, deputar USR de Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>