Curtea de Conturi a găsit GRAVE nereguli la Domeniul Public Turda

Sub administrația primarului Matei, activitatea Domeniului Public se remarcă prin ILEGALITĂȚI grave, OMISIUNI cusute cu ață albă și LIPSĂ de gestiune financiară

Pe zi ce trece ies la iveală tot mai multe nereguli care vizează activitatea administrației locale și a companiilor cu capital public. Ultimele, extrem de GRAVE, se referă la Domeniul Public Turda, acolo unde primarul Matei își numește, încă din 2016, oamenii de casă în Consiliul de Administrație. Așa de „bine” a fost gestionată societatea publică de către oamenii primarului din CA, încât Curtea de Conturi a găsit încălcări flagrante ale legii, cu iz de cercetare penală:
  • o evidență contabilă ilegală și un inventar incomplet realizat, semn că banul public devine buzunar propriu la Turda și că, sub administrația Matei, transparența și respectarea legilor sunt aplicate doar în teorie
  • Chirii fictive, pe bani mulți, achiziții și licitații cu dedicație, către anumite firme, la prețuri duble față de cele din contracte sau oferte
  • angajări abuzive, alături de faptul că NU există o grilă de salarizare care să țină seama de pregătire și performanță
  • achiziția de servicii fără justificarea necesității acestora și plata lor fără documente de recepție
  • casarea ilegală a obiectelor de inventar
  • lipsa facturilor pentru lucrări executate către terți, dar și faptul că nu s-au calculat dobânzi de penalizare în cazurile în care sumele de plată nu au fost achitate la timp

Cui servesc aceste favoruri, domnule primar „Eu am hotărât!” Matei?

1. Ce spun oamenii promovați de dumneavoastră în CA-ul Domeniului Public?
  2. Oare de aceea nu ați dorit să stabiliți indicatori de performanță măsurabili pentru director și pentru membrii Consiliului de Administrație de la Domeniul Public?
  3. Oare de aceea ați numit în CA un profesor de educație fizică, un agent de vânzări de gumă de mestecat și un comerciant de plăcinte?
  4. Oare scopul dumneavoastră este falimentul Domeniului Public și șomajul oamenilor care muncesc cinstit acolo?
  5. De ce nu ați cerut un audit corect la Domeniul Public pentru a identifica și corecta la timp neregulile?

Puteați face asta, doar ați afirmat că hotărâți tot în orașul acesta!

Ați hotărât, deci, și neregulile de la Domeniul Public, și potențialul faliment, și potențialul șomaj, și, poate, potențiala vânzare a terenurilor societății…
Toate pierderile sunt ale turdenilor și asta pentru că primarul Matei are un singur criteriu în numirea oamenilor în funcții: servilismul absolut față de persoana sa

Servilismul vine cu incompetență, domnule primar!

Domeniul Public Turda trebuie să implementeze urgent măsurile cerute de Curtea de Conturi, sub incidența legii, până cel târziu în 31 mai 2022!

Companiile publice nu sunt sac fără fund pe persoană proprie, domnule primar Matei