Prin această piață trec zilnic zeci de mii de oameni în drumul lor spre locul de muncă sau școală. Aici se găsește una dintre principalele piețe agroalimentare ale orașului și capetele de linie ale multor linii de autobuz care leagă centrul orașului de cartiere.

Totuși,  de ani buni această zonă este ignorată, iar tentativele de modernizare se rezumă la o coafare a bordurilor sau la intervenții minore care nu schimbă cu mult nici aspectul estetic al pieței dar nici nu îmbunătățesc funcționalitatea ei.  În prezent zona Canalului Morii și a liceului N. Bălcescu este parte dintr-un proces de modernizare, însă zonele cele mai folosite de către clujeni sunt ignorate.

Din această cauză, propunem în Consiliul Local o serie de măsuri care să remodeleze această zonă.

În primul rînd, fostul Hotel Cristian trebuie demolat și terenul de sub construcție redat circuitului public, redat cetățenilor care se deplasează spre piața agroalimentară, spre locul de muncă sau scoală.

În al doilea rând este nevoie de amenajarea căilor de acces în piața agroalimentară, ca cetățenii să se poată deplasa confortabil și în siguranță

Nu în ultimul rând este nevoie de o reamenajare a străzilor I.P. Voinești și Ploiești, astfel încât acestea să corespundă nevoilor zonei și al locuitorilor orașului.

Desigur aceste măsuri pot fi unele de început, redarea zonei locuitorilor orașului și schimbarea felului în care arată piața și cum este utilizat spațiul public. Vrem ca întreaga zonă să fie sigură și accesibilă pentru toți clujenii, nu doar pentru cei ce frecventează zona pe patru roți.