Află din retrospectiva săptămânii trecute, 15-19 iunie 2020, despre ultimele acțiuni și inițiative ale membrilor USR din județul Cluj:

USR a inițiat un proiect de lege pentru valorificarea bogăției ascunse a pădurilor României

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a participat, sâmbătă, 20 iunie, la USAMV Cluj-Napoca, la prima consultare și dezbatere publică a propunerii legislative inițiate de colega sa de partid Lavinia Cosma, legată de reglementarea valorificării trufelor din România. 

Au venit „trufari”, reprezentanți ai asociațiilor de culegători și achizitori de trufe din toată România, din Cluj, Suceava, Hunedoara, Gorj, Mureș. Au fost peste trei ore de discuții încinse, cu multe puncte divergente.

Sunt zeci de mii de cetățeni care se ocupă acum cu această activitate, cifrele oficiale sunt mult, mult mai mici decât cele raportate, iar de pe urma zecile și sutele de milioane de euro – cât valorează, brut, această bogăție, nu profită decât într-o mică măsură pădurile, cei care muncesc și bugetul public”, a transmis Mihai Goțiu.


 

Candidatul USR la Primăria Gherla face o analiză a lucrărilor de infrastructură din oraș

Carol Szasz face o analiză a felului în care s-au efectuat reparațiile la drumuri, în baza unor imagini din Gherla, care, prin extrapolare, ar putea fi valabile pentru toată țara.
Prin aceeași rețetă s-au aruncat miliarde de euro în zeci de ani pe lucrări menite eșecului, care au avut doar scopul de a păcăli alegătorii și de a cheltui banul public.
Citește aici întreaga analiză a lui Carol Szasz. Ai și imagini care acoperă spusele candidatului USR la Primăria Gherla.


 

Emanuel Ungureanu va depune o plângere penală la DNA despre proiectul Institutului Imogen din Cluj-Napoca

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a declarat că va acționa împotriva proiectului european prin care a fost realizat Institutul de cercetare Imogen din Cluj-Napoca cu o plângere penală la DNA.
Parlamentarul clujean susține că proiectul a fost în totalitate compromis și există posibilitatea ca statul român să fie obligat să dea banii înapoi, aproximativ 10 milioane de euro.
Ungureanu spune că eșecul acestui proiect are două nume: Florin Stamatian și Petre Șușca.

Vezi VIDEO cu declarațiile lui Emanuel Ungureanu pe acest subiect.


 

USR Aghireșu a ecologizat zona unde se organiza „Ziua Minerului”

Ne dorim o comunitate curată și suntem conștienți că vom ajunge acolo doar prin implicarea tuturor. Ne vom implica în continuare în îmbunătățirea calității mediului din comuna Aghireșu și așteptăm alături de noi cât mai multă lume”, au transmis colegii noștri de la Aghireșu. Ai foto de la acțiunea de ecologizare.


 

Gherla: Cum a decăzut Sărătura și soluții pentru revitalizare

(foto: gherlainfo.ro)

„Un loc de baie şi tratament îndrăgit de toţi locuitorii municipiului Gherla, Sărătura a funcţionat până prin anii 2000, având căbănuţe de cazare, duşuri, fântână, un mic chioşc şi chiar personal medical.
Era o oază de sănătate și o bucurie pentru tineri și bătrâni deopotrivă. Dar era, mai ales, o minune pentru suferinzi. Iar bolnavii veneau aici din toate colțurile țării!”, își amintește colega noastră de la USR Gherla, Andrada Opriș

Cu timpul, mai spune Andrada, spaţiul a decăzut, fiind tratat ca o sursă de venit în care nu s-a reinvestit mai deloc. Pontonul şi fântâna au putrezit, cabanele şi duşurile au fost furate, iar bălăriile au cotropit curtea cândva plină de pături de plajă. Află aici continuarea poveștii și inițiativa de revitalizare a Sărăturii propusă de Andrada .


 

Audiență pentru Apuseni. Discuții despre turismul rural, drepturile moților, tăierile ilegale de păduri, canalizare și altele

Mihai Goțiu s-a întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Beliș (Cluj), cu cunoscutul actor Claudiu Bleonț.
De curând, Claudiu s-a mutat de la București la Beliș, și-a făcut mutația pe buletin și s-a înscris în cursa pentru primărie din partea USR.  „A fost o <audiență> mai specială, în care am vorbit de ce nu se respectă drepturile moților (și cum putem face să fie aplicate), tăierile de păduri din Apuseni, includerea Munților Apuseni în mecanismul de finanțare europeană ITI, turism rural, canalizare, fructe de pădure și comunități captive în mâna unor primari conectați masiv la afacerile cu lemn. Eu zic că moții și pădurile României au mai câștigat un apărător care e dispus să se implice cu toată energia în lupta asta. Că nu a dat degeaba buletinul de București pe cel de Beliș”, a scris Mihai pe contul său de Facebook după întâlnirea sa cu Claudiu Bleonț.


 

Dezastru la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Mureș!

Emanuel Ungureanu a vizitat, în weekend-ul trecut, Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Mureș, iar ce a descoperit acolo l-a oripilat. „Dezastru este puțin spus. Priviți imaginile! În foto 1, puteți <admira> o chiuvetă din tablă ruginită, o improvizație unde se aruncă ILEGAL sângele contaminat după operații! Evident că se încalcă norme de igienă minimale și mai multe ordine de ministru! Aparatele de sterilizare din sala de operație sunt defecte, instrumentarul este vechi și ruginit. Procedurile de dezinfecție NU sunt respectate, pacienții sunt introduși în sală ca în abator, unul după celălalt, fără să se țină cont de nevoia de a curăța suprafețele contaminate! Infecțiile nosocomiale sunt în floare”, a scris, pe contul său de Facebook, Emanuel Ungureanu. Ai și foto din spital.


 

Cătălin Sălăgean: „Accesul la serviciile de bază nu e un lux rezervat doar celor de la oraș”

Cătălin Sălăgean, candidatul USR – PLUS la șefia Consiliului Județean Cluj, a promis că va scoate la iveală problemele cu care se confruntă clujenii care locuiesc în mediul rural.
De această dată, el prezintă situația din Feldioara, unde locuitorii n-au apă potabilă. Fântânile fie că sunt secate, fie apa din ele nu poate fi băută. Oamenii sunt nevoiți să care apă zi de zi din puținele locuri de unde e potabilă. Cei care nu se pot deplasa depind de bunăvoința vreunui vecin care le duce periodic bidoane de apă. Problema e mai veche de 10 ani. Iar cazul Feldioara nu este unul singular în judetul Cluj. 
Furnizarea apei ține de siguranța populației și trebuie să constituie o prioritate pentru administrația județeană. Voi continua să merg prin localitățile uitate de autorități, să văd la fața locului care sunt nevoile oamenilor. Mesajele pe care mi le trimit oamenii îmi arată că încă mai au speranță că cineva va fi preocupat și de problemele lor”, a transmis Cătălin Sălăgean.