USR PLUS a colaborat cu specialiștii și cetățenii interesați de bunul mers al orașului și împreună am depus 24 de amendamente la bugetul municipiului pe anul 2021. Acestea au fost acceptate, în mare parte, și incluse în documentul votat ieri, în ședința de Consiliu Local.

Este un prim pas spre un oraș mai bun, pe care îl facem împreună cu administrația locală și clujenii cu simț civic.

Propunerile duse în ședința de Consiliu Local de USR PLUS privesc construirea de creșe și parkinguri noi, digitalizarea administrației, protecția mediului, alocări de sume pentru modernizarea unor spitale, școli sau grădinițe.

Este important ca toți consilierii locali să avem aceleași obiective: creșterea calității vieții în municipiu și în zona metropolitană. Avem nevoie de creșe în fiecare cartier. De asemenea, este vital să punem pe primul loc sănătatea și bunăstarea copiilor noștri, de aceea am propus senzori pentru monitorizarea calității aerului în școli, un hub educațional în Bună Ziua și regândirea sistemului de burse școlare. E binevenit, dar în același timp firesc, faptul că propunerile noastre, rezultate în urmă dialogului cu cetățenii, au fost incluse în bugetul municipiului pe 2021. Nu avem decât de câștigat dacă viziunea asupra dezvoltării orașului rezultă în urma unui exercițiu participativ ce reflectă mai multe puncte de vedere.” a spus Alexandra Oană, liderul de grup USR PLUS.

Iată cele mai importante dintre amendamentele la bugetul pe 2021 făcute de USR PLUS Cluj:

• Implementarea unei rețele de senzori pentru monitorizarea calității aerului în curtea școlii, pentru a crește gradul de conștientizare în privința nivelului de poluare și a preîntâmpina riscurile de sănătate a celor mici.
  • Optimizarea aplicației MyCluj, în principal prin facilități de evaluare a răspunsului primit de cetățeni.
  • Proiect de construire a unui hub educațional – creșă, grădiniță, școală primară și gimnazială – în Bună Ziua.
  • Proiect multi anual de construire a unor creșe în toate cartierele Clujului; mai multe cartiere nu dispun deloc în acest moment de creșe de stat.
  • Alocarea unui fond de reparații pentru Spitalul de Pediatrie.
  • Elaborarea unui studiu care să stabilească exact câte parkinguri sunt necesare în oraș, amplasamentul lor, orizontul de timp în care vor fi construite. Acest plan va fi util și pentru creionarea unei strategii de creștere a dimensiunii spațiilor verzi în oraș.

Vom urmări aceste proiecte până la finalizarea lor. Pasul următor este stabilirea unui calendar de implementare.

USR PLUS va continua dialogul cu cetățenii orașului preluând idei și sugestii de la aceștia și transpunându-le în proiecte pentru un Cluj mai bun.

Stăm la dispoziția cetățenilor prin consilierii noștri locali.