Cătălin Sălăgean, candidatul USR la șefia CJ Cluj: „Pandemia a scos la iveală multe deficiențe în funcționarea și reformarea administrației publice”

Președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean, spune că eșecul Consiliului Județean în rolul său de „coordonare a activității consiliilor comunale, orășenești și municipale, în vederea realizării serviciilor publice de interes județean” este evident.
El este de părere că pandemia a scos la iveală multe deficiențe în funcționarea și reformarea administrației publice. „În județul-campion la industria IT, 60 dintre primării au adrese de mail de yahoo și gmail. Toate din mediul rural. Mai grav e că multe dintre mailurile trimise către primăriile din mediul rural s-au întors cu eroare, deci adresele nu sunt valide chiar dacă au fost luate de pe pagina de internet a consiliului județean. Denotă amatorism, dar nu pentru primăriile din rural, ci pentru administrația județeană care nu a fost capabilă de un lucru relativ simplu, și anume să standardizeze formatul adreselor de mail și al paginilor de internet, acolo unde ele există. Costul e mic, dar efectul e major. Mă întreb pe ce canale a comunicat administrația județeană cu primăriile în condițiile impuse de lunile de izolare”, a punctat, pe contul său de Facebook, candidatul USR Cluj la șefia CJ.


 

Mihai Goțiu: De ce se opune Guvernul Orban înființării DNA-ului Pădurilor

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, arată că răspunsul la această întrebare este simplu: pentru că vrea să păstreze controlul tăierilor ilegale de păduri în pixul ministrului. Iar o instituție specializată și, mai ales, independentă, de cercetare penală în domeniu i-ar încurca tocmai în momentul în care au ajuns și ei la „împărțitul bucatelor”. Intră pe acest link și vezi întreaga aserțiune a parlamentarului clujean.


 

Emanuel Ungureanu descrie situația întâlnită la spitalul din Târgoviște: „Un focar de COVID, corupție, mizerie și prostie”

Deputatul clujean de la USR a vizitat, vineri, 29 mai, Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, județul Dâmbovița. „Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Târgoviște a ajuns focar COVID 19. Cum? Simplu. La 75 de paturi sunt 3 băi, nu există circuite funcționale, jegul bântuie spitalul, mucegaiul stăpânește zone extinse, epidemiologul este o fantomă. Rețeta: județul, orașul, planeta Dâmbovița sunt feude PSD care colcăie de viermi de partid care devorează banii publici cu o lăcomie nestăvilită de un DNA care doarme pe el. Am strâns informații timp de 1 an despre această cloacă. Voi intra cu vidanja în acest coteț. O să cadă capete, promit”, a spus Emanuel Ungureanu. Ai VIDEO de la fața locului.


 

Mesaj emoționant transmis de Alexandrina Hărănguș, membru USR Dej: Ce fac în timpul pandemiei de coronavirus

Alexandrina Hărănguș este medic de familie și membru USR Dej. Alexandrina a postat o scrisoare emoționantă despre lucrul în vremea pandemiei, despre spaime și speranțe, despre interacțiunea cu tinerii, dar și cu bunicii noștri.

„Pandemia este o provocare pentru fiecare dintre noi, pacienți și personal sanitar. Pentru oamenii din comuna în care lucrez, cele mai grele sunt distanțarea socială, spaima că nu pot să vină la cabinet așa cum erau obișnuiți, că nu pot să-și viziteze vecinii și rudele și mai ales teama că va fi nevoie să meargă la spital.
Cu bunicii este cel mai greu, nu înțeleg de ce nu ne mai întâlnim ca de obicei, vor să ne întâlnim, să vorbim despre problemele lor la fel ca înainte de pandemie, sunt îngrijorați: <Doamna doctor, eu vin să mă vedeți, cum să nu vin? Vreau să ne vedem, să vă spun ce s-a mai întâmplat de când nu ne-am văzut>. Pentru ei, contactul cu medicul lor a fost greu de imaginat, la început, doar telefonic. Tehnica ne-a ajutat mult. Faptul că ne-am putut vedea pe Messenger sau WhatsApp, fețele, zâmbetele și optimismul din glas au transmis siguranță și senzația că suntem împreună chiar dacă la distanță.
Tinerii s-au adaptat puțin mai ușor, dar au și ei temerile lor. Vorbim despre locul lor de muncă, cum se pot proteja, cum își pot proteja familia, care sunt semnele de boală. Mulți pleacă în țările vestice la muncă, sunt neliniștiți de drumul până acolo și de riscurile la care se expun.
Viața merge înainte, și în pandemie ne bucurăm împreună de nașterea unui copil, de gânguritul lui, le spun părinților că celelalte boli nu s-au oprit, că trebuie să protejăm copiii în continuare prin vaccinare. Au înțeles și vin la vaccinare, știu că luăm toate măsurile pentru a fi în siguranță atât ei cât și copii lor.
Pacienții mei au înțeles că noi, medicii de familie, suntem aici ca de obicei, că nu sunt singuri și că vom trece împreună și prin această pandemie. Vorbesc mult cu pacienții mei, ne vedem online sau ne scriem pe rețelele de socializare, consult la cabinet sau la domiciliu când situația o impune.
După ce am terminat consulturile caut să achiziționez materiale de protecție, dezinfectanți, mă informez permanent online despre experiențele altor colegi din țară și din toată lumea, despre tot ce este nou în bătălia cu acest virus.
Orice informație nouă poate să fie importantă în această luptă pentru mine și pentru pacienții mei
”. 


 

Mihai Goțiu a votat împotriva Ordonanței Guvernului de a cumpăra „bunăvoința” presei

Senatorul clujean de la USR a explicat, pe contul său de Facebook, de ce a votat săptămâna trecută împotriva Ordonanței Guvernului de cumpărare a „bunăvoinței” presei, cu 200 de milioane de lei din bani publici. „Răspunsul e simplu: una e necesitatea (pentru orice democrație, fie că e perioadă de criză, fie că nu e) susținerii independenței presei și a jurnaliștilor, alta e adormirea vigilenței acesteia și dresarea câinelui democrației, prin direcționarea unor sume importante de bani, sub pretextul promovării unor campanii de informare de interes public. 
Împreună cu colegii de la USR pregătim o lege care să ajute, în mod real și direct jurnaliștii și, mai ales, crearea de conținut jurnalistic de calitate (investigații, anchete, reportaje, documentare etc.). Iar acest instrument va fi unul permanent, nu doar pentru o perioadă de criză (perioadă suprapusă, coincidență sau nu, peste o perioadă pre-electorală). Vom reveni, în curând, cu detalii
”, a transmis senatorul Mihai Goțiu, care a fost jurnalist peste 20 de ani.


 

Elek Levente: De unde începem relansarea economică

Elek Levente, membru USR Cluj, dar și în Biroul Național al USR, înaintează spre discuție și analiză câteva măsuri care ar ajuta la relansarea economiei și ar oferi pârghii financiare reale pentru societățile comerciale și pentru antreprenorii din România. Intră pe acest link și vezi care sunt măsurile propuse de Elek.


 

Ce ne omoară mai repede în spitalele românești: pioceanicul, stafilococul auriu sau noul coronavirus?

Emanuel Ungureanu a răspuns, într-un interviu acordat, luni, 25 mai, publicației clujene media9.ro, la aceste întrebări. Șase minute de adevăr crunt despre situația din spitalele românești. Intră pe acest link și ascultă toată înregistrarea.


 

STUPEFIANT! Au intrat cu buldozerul în râul de munte și l-au nivelat! Imagini de pe râul Galda, aflat în rezervație

Senatorul Mihai Goțiu s-a declarat revoltat de imaginile care i-au parvenit în cursul săptămânii trecute. „Când am primit imaginile filmate pe râul Galda, în zona rezervației Cheilor Întregalde (sau Cheile Gălzii, jud. Alba), m-am blocat. Pur și simplu n-am reușit să înțeleg (și nu înțeleg nici acum) de ce ar intra cineva cu buldozerul în albia râului într-o asemenea zonă și de ce l-ar nivela!? Oricât încerc să mă dumiresc, nu găsesc nicio explicație! Mai mult, râul fusese populat cu lipan, pentru a-i crește atractivitatea pentru pescarii sportivi, cei care reprezintă o categorie importantă a clienților și promotorilor zonei și a pensiunilor care au apărut în ultimii ani!”, a reclamat parlamentarul clujean de la USR. Ai și VIDEO cu râul nivelat. 

În plus, Mihai Goțiu a interpelat, oficial, în acest caz, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Garda de Mediu, Administrația Bazinală de Apă Mureș, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate și Consiliul Județean Alba. El a solicitat un control de urgență în zonă, toate avizele și autorizațiile (dacă există) cu privire la această intervenție, găsirea responsabililor și măsuri pentru readucerea la starea inițială (pe cheltuiala responsabililor) și sesizarea organelor de cercetare penală.