Retrospectiva săptămânii 24 februarie – 1 martie

Retrospectiva săptămânii 24 februarie – 1 martie

Primăvara la Cluj începe cu Alianța USR PLUS. Și cu un mărțișor de la noi 🙂

Membrii USR și PLUS au ieșit în stradă, duminică, de 1 martie. Au împărțit mărțișoare și mesajul nostru de început de primăvară: „Schimbarea vine de la Cluj cu USR PLUS!”

Voluntarii USR Plus oferind mărțisoare


Mărțișor de la USR Cluj: avem 36 de filiale în tot județul!

USR intră în primăvară la Cluj cu 36 filiale înființate în 44% din UAT-urile din județ unde locuiesc 85% din alegători.

La ședința de joi, 27 februarie., Biroul Județean a aprobat 17 cereri de adeziune. Astfel, s-au îndeplinit cerințele pentru înființarea a două filiale noi. USR Unguraș și USR Săcuieu aduc, de joi, un plus de culoare pe harta extinderii. „Mulțumesc mult celor care au muncit pentru a aduce oamenii împreună și pentru ca albastrul de USR să fie culoarea speranței de schimbare pentru locuitorii județului nostru”, a declarat Elena Muscă, responsabil cu extinderea în USR Cluj.

USR Extindere is connecting people. Hai alături de noi! Înscrie-te aici!


Adriana Cristian și Emanuel Ungureanu au fost prezenți în Consiliul Local Cluj-Napoca. Ce au cerut cei doi membri USR Cluj

Emanuel Ungureanu, candidatul USR pentru Primăria capitalei și Adriana Cristian, candidat USR pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, au fost vineri, 28 februarie, în ședința de CL pentru a propune câteva măsuri pentru abordarea problemei epidemiei coronavirus.

Am pus pe ordinea de zi a acestei ședinte un subiect de actualitate; epidemia cu Coronavirus. Nu e un subiect ce trebuie să provoace panică, dar e un subiect ce trebuie tratat cu responsabilitate și celeritate pentru care trebuie să ne pregătim cum se cuvine pentru a nu fi <luați prin surprindere>“, a scris Adriana Cristian pe contul său de Facebook.

Intră pe acest link și vezi ce au mai cerut candidații USR Cluj la primărie și Consiliul Local. Ai și VIDEO de la eveniment. 


Mihai Goțiu: „Un ministru minte, iar pădurile unui parc național dispar! Când un ministru se teme să aplice legea, hoții și prădătorii pădurilor prind curaj!”

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului (inclusiv pădurile virgine incluse în UNESCO de aici), riscă să fie distrus iremediabil pentru că ministrul Mediului refuză să aplice legea și să-și țină promisiunile făcute public. Domnule Ludovic Orban, domnule Florin Cîțu, îl susțineți pe același ministru al Mediului care și-a încălcat flagrant promisiunile făcute la audierile din Parlament?”, a reclamat, vineri, 28 februarie, senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, membru în Comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic.

Intră pe acest link și vezi ce acuzații i-a mai adus Mihai Goțiu ministrului Mediului, Costel Alexe.

 

Candidații USR Gherla pentru Consiliul Local. Cine sunt ei

Gherla are nevoie de oameni potriviţi pentru provocări și de experţi în domenii-cheie.

Pentru că meritocraţia şi performanţa sunt valori de bază ale USR, soluţia USR Gherla este ca pentru fiecare dintre domeniile problematice, să-i aducem în faţa dumneavoastră pe cei care îşi vor aplica cunoştinţele acolo unde este nevoie.

Iată care sunt cei cinci candidați din partea USR Gherla: Andrada Opriș, Petrovici Lehel – Zoltan, Carol Szasz, Dan Mureșan și Adrian Vereș. Pe site-ul USR Gherla, ai un scurt CV despre fiecare candidat. 

candidații USR Gherla pentru Consiliul Local


 

Cină cu viermi la Clinica de Pediatrie din Cluj. Imagini postate de Emanuel Ungureanu

O mămică internată de câteva zile cu copilul la etajul 2 al Clinicii de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca a avut neplăcuta surpriză să descopere viermi în pateul care i-a fost dat la cină.

Femeia a filmat totul și a trimis materialul VIDEO deputatului USR Cluj, Emanuel Ungureanu, care a făcut publice imaginile. Parlamentarul clujean va sesiza Direcția de Sănătate Publică.

Mâine dimineață (azi – n.r.) voi sesiza DSP Cluj care o să ne comunice din nou că mamele copilașilor bolnavi au venit cu viermii de acasă. Seara, nestingheriți, pe scări își fac apariția gândacii, probabil vin doar în vizită să întâmpine cum se cuvine coronavirusul. Avem nevoie la Cluj nu doar să construim urgent un spital de copii monobloc de la zero, ci și să scăpăm de incompetentul manager al Spitalului de Copii, Aldea și de dinozaurul Moisescu care conduce DSP Cluj de pe vremea lui Brejnev. Mizeria ucide mai mult decât orice coronavirus în spitalele României!”, a declarat Ungureanu.

Pentru cei tari de inimă, filmarea de la Spitalul de Copii este aici.

cina cu viermi la Clinica de Pediatrie Cluj


 

Cluj. Lansarea unei sistem paralel de măsurare a calității aerului

Am încheiat primii pași ai proiectului pilot de instalare a unei rețele paralele de monitorizare a calității aerului în Cluj-Napoca.

Avem cinci senzori instalați în diferite cartiere din Cluj, iar încă trei urmează să fie montați în perioada imediat următoare. Un al șaselea este instalat în Apahida, iar acesta va fi supravegheat de către colegii de la USR Apahida.

Urmează să avem asemenea aparate și în Huedin, Florești, Dej, Jucu, Gherla, ca prime localități țintite. Proiectul se află în portofoliul candidatei USR pentru Consiliul Județean, Elena Muscă. 

Datele pot fi urmărite prin platforma producătorului la adresa uradmonitor.com, iar lista senzorilor instalați în cele cinci cartiere din Cluj o puteți consulta pe site-ul USR Cluj.

Captură de pe  uradmonitor.com pentru monitorizarea calității aerului


 

USR Florești propune un parc industrial la ieșirea din localitate. Câteva mii de angajați n-ar mai face naveta Florești – Cluj și retur

Marius Todoran și Sergiu Leuce, membri ai filialei USR Florești, au făcut o analiză a posibilității construirii unui parc industrial cu funcţiuni mixte, la ieșirea din Florești înspre Gilău.

Cei doi spun că zona este ideală pentru așa ceva, cu atât mai mult cu cât pe acolo va trece centura metropolitană și tot acolo trebuie să se continue tronsonul 3 al Centurii Sud Florești. Colegii noștri de la USR Florești mai spun că zona este brăzdată de linii de înaltă tensiune, care ar fi foarte scump de relocat, dar cu toate acestea există aproximativ 120 de hectare de teren disponibil. 

În cel mai pesimist scenariu realizat de Marius Todoran și Sergiu Leuce, asta înseamnă cel puțin de 4.000 de angajați, dar ar putea ajunge la 8.000 (cel optimist), în funcție de ce se construiește. Asta ar însemna aproape o dublare a numărului de floreșteni care lucrează unde domiciliază.


 

USR Gherla și-a desemnat candidatul la primărie. Este inginer de căi ferate și are o experiență de 20 de ani

Gherla are nevoie de oameni potriviţi pentru provocările cu care se confruntă. Orașul are nevoie de experţi în domenii-cheie, care vor aborda cu prioritate marile teme de care ne lovim în fiecare zi: Infrastructură, Sănătate, Educaţie, Mediu. Dintre acestea, INFRASTRUCTURA din municipiul Gherla este într-o situație dezastruoasă. 

Carol Szasz, candidatul USR Gherla pentru primărie, este Inginer de căi ferate, drumuri şi poduri, cadru universitar asociat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Verificator Tehnic de Proiecte de Infrastructură, cu o activitate de mai bine de 20 de ani în domeniul Infrastructurii. Intră pe site-ul USR Gherla și citește viziunea lui Carol Szasz pentru câștigarea primăriei. 

Carol Szasz cadidat USR la Primăria Gherla


 

Mihai Goțiu laudă poziția PNL în cazul candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. „Jos pălăria, Ludovic Orban!”

După ce i-a criticat pe fostul premier Ludovic Orban, dar și pe câțiva dintre membrii cabinetulului său pentru deciziile proaste ori promisiuni neonorate, senatorul Mihai Goțiu, foarte zgârcit cu împărțirea laudelor, și-a călcat pe inimă și l-a lăudat pe actualul președinte al PNL.

Am avut (și, probabil, voi mai avea) destule momente și motive în care am criticat deciziile liderilor PNL. Astăzi (joi, 27 februarie – n.r.), însă, îl felicit pe Ludovic Orban pentru anunțul făcut cu privire la susținerea candidatului USR, Nicușor Dan, pentru funcția de primar al Capitalei. E unul dintre gesturile (atât de rare în politica autohtonă), în care interesele cetățenilor sunt puse mai presus decât cele ale propriilor partide. Adică exact ceea ce ar trebui să fie politica”, a scris, pe contul său de Facebook, parlamentarul clujean.


 

Emanuel Ungureanu a identificat trei terenuri în Cluj pentru o nouă maternitate în locul „fostelor clădiri – grajd de la Stanca”

Scopul pentru care am intrat eu în politică este cât se poate de clar, mobilizarea societății civile pentru a elimina corupția din sistemul sanitar și coagularea energiilor pentru construirea unor spitale de la ZERO. Am identificat acum câteva zile un teren pe care se poate construi o clădire – maternitate modernă de la zero după demolarea fostelor clădiri – grajd de la Stanca (maternitatea din cartierul Mărăști – n.r.). Astăzi (1 martie – n.r.) vă prezint al doilea teren viabil pe care se poate construi un Spital de Copii Monobloc la standarde moderne.Săptămâna viitoare vă voi prezenta al treilea teren, apoi al patrulea, voi demonta minciuna politicienilor care au jefuit Clujul 30 de ani și care v-au spus că nu avem unde să construim spitale noi… În 8 Martie începem împreună campania <Construim spitale de la zero!>. 

Vă aștept alături de mine! Iubim Clujul cu ochii deschiși!”, a transmis deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu. Ai VIDEO cu terenurile identificate de parlamentarul clujean.

Emanuel-Ungureanu-3-terenuri-spital-nou


 

USR Huedin și-a validat lista candidaților la alegerile locale

În cursul săptămânii trecute, filiala USR Huedin și-a ales lista pentru Consiliul Local.

Le mulțumesc tuturor celor care au participat la AG, mă bucur că deși e o filială destul de mică, exista dorință de implicare și schimbare în bine a comunității”, a declarat președintele USR Huedin, Daian Cuțu. Oferta USR Huedin pentru locale este generoasă, centrată pe meritocrație: Horea Matiș, Anamaria Nicola, Rareș Bodea, Alexandru Nicola, Balint Martin, Florin Potra, Ioana Lucaciu și Andreea Spătar.

Candidatul USR Huedin pentru primărie a fost stabilit în urmă cu o lună. Este vorba de profesorul Horea Matiș. 

USR Huedin si-a validatlista candidatilor la consiliul local


 

Rezultatele sondajului realizat de USR Gherla privind problemele orașului. La sondaj au participat peste 1.200 de persoane

În perioada 1-9 februarie 2020, USR Gherla a lansat un sondaj de opinie pentru a identifica cât mai precis temele de interes pentru oraşul nostru. Colegii noștri au ales să consulte cetățenii pentru că este o formă fundamentală de exprimare a democrației.

Astfel, în loc să facă un sondaj politic pentru a afla pe ce poziţii se află în preferinţele alegătorilor, ei au încercat să ofere un plan de redresare a municipiului prin profesionişti și nu prin politicieni. De aceea, USR Gherla a decis să închege o echipă care să aibă competențele necesare să administreze mai bine orașul.

Sondajul a fost completat de 1.201 persoane, un eşantion foarte reprezentativ, care a votat pe domenii largi de interes, aşezând în ordine diferitele tipuri de dificultăţi cu care se confruntă. Domeniile intervievate au fost Educație și Cultură, Sănătate, Infrastructură, Mediu și Siguranță Publică. Vezi care au fost rezultatele aici (merită citite)

Sondaj apolitic Gherla - nevoile presante ale orașului


 

Mihai Goțiu, în Senat: „PSD, UDMR, Pro România, ALDE vă bucurați că ați îngrădit dreptul la vot pentru un milion de români?”

Senatorul USR de Cluj Mihai Goțiu a avut o declarație politică, miercuri, 26 februarie, de la tribuna Camerei Superioare a Parlamentului, după ce majoritatea formată din PSD, UDMR, Pro România și ALDE a blocat revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin și s-a opus ca peste un milion de români, cei mai mulți din Diaspora, să voteze pe liste separate.

Sărbătoriți că ați îngrădit dreptul la vot pentru peste un milion de cetățeni români, DIN ȚARĂ, studenți și tineri care învață, muncesc și trăiesc în marile orașe, a căror <vină> este că reprezintă prezentul și viitorul acestei țări?

Benchetuiți pentru că ați refuzat dreptul cetățenilor români din Diaspora de a fi reprezentați echitabil? Pentru că o frică fără margini vă este de tot ceea ce au văzut și au înțeles confrații noștri aflați în alte țări.

Vă simțiți triumfători pentru că ați amânat și sperați că veți stopa alegerile anticipate, ca să mai huzuriți jumătate de an din foloasele fotoliilor pe care le ocupați, aici, în Parlament?”, a transmis Mihai Goțiu. Acesta a mai spus că „pentru o astfel de epidemie s-a inventat un vaccin. Se cheamă VOT! Mai devreme, ori mai târziu, că vă place ori nu vă place, îl veți simți pe propria piele”.  

Mihai Gotiu luând cuvântul in parlament

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>