Retrospectiva săptămânii 8-14 aprilie 2019

Retrospectiva săptămânii 8-14 aprilie 2019

EXTINDERE. În curând, filiale USR la Cătina, Gilău și Tureni!

Familia USR Cluj se mărește! În această săptămână, echipa de extindere a USR Cluj a fost în Gilău, Tureni și Cătina. „Integritatea oamenilor pe care i-am întâlnit în aceste localități și determinarea lor de a ni se alătura ne confirmă că oamenii au încredere în USR, că avem cu cine realiza schimbarea propusă și că tot mai mulți români înțeleg că această schimbare nu se întâmplă de la sine, ci necesită o implicare activă a fiecărui om în comunitatea sa”, a explicat Elena Muscă, responsabil județean cu extinderea în USR ClujVino și tu alături de USR!

Voluntarii Alianței 2020 USR PLUS aduc mesajul candidaților la alegerile europarlamentare mai aproape de cetățeni

Membri și simpatizanți ai USR și PLUS pot fi văzuți în stradă, peste tot în țară, la târguri sau competiții sportive, vorbind cu oamenii despre mesajul de speranță pe care USR și PLUS îl aduc în politica românească. „Să știți că în stradă, alături de oameni, ne este cel mai bine. Am avut astăzi un feedback foarte bun, chiar și de la cei care nu votează cu noi. Aceștia au fost impresionați că suntem în stradă și, mai mult, că suntem oameni ca și ei care vrem schimbare”  a declarat Adriana Cristian, membru USR Cluj și candidat al Alianței 2020 USR PLUS, după întâlnirea cu participanții la târgul Agraria care a avut loc în comuna Jucu, județul Cluj în perioada 11-14 aprilie 2019. Puteți afla mai multe despre ideile și motivele pentru care Adriana Cristian a ales și alege USR din ultimul inteviu acordat presei locale.
Toni, Adriana și Radu, membri USR Cluj la târgul Agraria

Mihai Goțiu: De ce ne atacă Tăriceanu și cei din aripa VÂNZĂTORILOR DE ȚARĂ, din care acesta face parte

Senatorul Mihai Goțiu a reacționat la declarația președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care, aflat duminică la Timișoara, s-a apucat să fabuleze despre ce va face USR după ce va ajunge la guvernare. Un șir nesfârșit de minciuni, speculații și jigniri, gen „USR, aripa tânără a Securității”. „D-le Tăriceanu, dincolo de aberațiile legate de ce ”AR FACE” USR după ce va ajunge la guvernare, se află faptele pe care LE-AȚI FĂCUT atunci când ați fost la guvernare. Ați acoperit și ați contribuit la devalizarea României, la vânzarea ei pe bucăți, pe doi bani, în timp ce d-voastră și toți acoliții și-au umflat buzunarele și conturile. Când vă numesc <vânzător de țară>, nu e vorba de vreo figură de stil ori o metaforă”, a replicat, pe contul său de Facebook, parlamentarul clujean. Vezi ce a mai spus senatorul Mihai Goțiu despre perioada când C.P Tăriceanu a fost ministru al Industriilor și premier.

Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului României

Sorina Pintea a vizitat spitalele din Gherla și Dej, dar n-a găsit nimic. „Doamna ministru nu găsește nereguli în spitalele patronate de administrația PSD”

În drum spre Baia Mare, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat, în 4 aprilie, spitalele din Gherla și Dej, declarându-se, la final, plăcut surprinsă de cele văzute. „Doamna ministru Pintea nu găsește nereguli în spitalele patronate de către administrația PSD, ea face simple exerciții de imagine și scoate în evidență neregulile din unitățile sanitare care nu au la conducere clanurile de tip mafiot controlate de PSD”, a replicat deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu. La invitația USR Gherla, în urmă cu două luni, parlamentarul clujean a fost prezent la o dezbatere referitoare la starea serviciilor medicale și a spitalului municipal din localitate. Poți afla mai multe despre acest subiect intrând pe contul USR Gherla.

Spitalul Municipal Gherla

ANALIZĂ USR Gilău. Bugetul local, pe înțelesul tuturor

Pentru că e timpul bugetelor locale, USR Cluj își propune să prezinte pe scurt ce vor face cu banii publici autoritățile locale din orașele și comunele din județ. În această săptămână, am analizat bugetul local al comunei Gilău pentru anul 2019. Bugetul local al comunei este de 47,1 milioane lei, din care 56% din venituri îl constituie excedentul bugetar (adică bani necheltuiți în anul precedent). Peste 80% din acest buget va fi cheltuit pentru dezvoltare și funcționare în patru domenii prioritare: Străzi, drumuri și poduri (33%), Învățământ (25%), Locuințe servicii (16%), Administrație publică (10%). Vezi mai multe informații accesând acest link.

Structura cheltuielilor de la Bugetul Local al Comeni Gilău pentru anul 2019

USR Gherla nu este de acord cu proiectul de buget local pe 2019

USR Gherla susține demersul PNL Gherla de a vota împotriva unui buget care își bate joc de cetățeni, rezervând toti banii anului 2019 pe cheltuilei administrative, de tipul salariilor. Astfel, „totalitatea veniturilor din anul 2019 sunt alocate în întregime secțiunii de funcționare, neglijând în totalitate secțiunea de dezvoltare/investiții” a fost una din explicațiile date. Intră pe acest link și vezi care sunt, în opinia USR Gherla, celelalte motive pentru care colegii noștri nu sunt de acord cu proiectul de buget al primăriei.
Primăria Municipiului Gherla

Mihai Goțiu cere controale la iazul de steril de la Moldova Nouă. „Sănătatea oamenilor nu se rezolvă din birouri, din pix și din raportări false!”

Parlamentarul USR de Cluj le-a cerut miniștrilor Economiei și Mediului să dispună de urgență controale la iazul de decantare de la Boșneag, Moldova Nouă (județul Caraș Severin). Iazul de steril de aici este cunoscut în detaliu de către autoritățile române, făcând obiectul unei proceduri de infringement declașată de Comisia Europeană față de țara noastră, a unei condamnări la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și a unei modificări legislative al cărei scop a fost facilitarea alocării de fonduri bugetare pentru ecologizarea lui. În urmă cu o săptămână, imaginile cu efectele dezastrului au făcut, iar, înconjurul internetului. „Le-am cerut celor doi miniștri să-i tragă la răspundere pe cei responsabili de dezastru și să-mi prezinte un plan de măsuri real pentru rezolvarea problemei. Pentru că sănătatea oamenilor nu se rezolvă din birouri, din pix și din raportări false”, declarat senatorul Mihai Goțiu.

Emanuel Ungureanu: „În 2019, curțile clinicilor Spitalului Județean Cluj încă arată ca după un bombardament”

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a surprins imagini, vineri, 12 aprilie, de la Spitalul Județean Cluj, unde curțile clinicilor arată catastrofal. Parlamentarul USR promite că va merge luni în Consiliul Local, cu ocazia votului care se va da pe bugetul orașului pe anul 2019, și va încerca să îl convingă pe primarul Clujului (acesta i-a refuzat lui Emanuel o audiență timp de 9 luni) și pe ceilalți consilieri să înceapă demersurile de preluare în administrare a acestor zone abandonate care arată de neimagina!. Puteți urmări imaginile surprinse de Emanuel Ungureanu cu dezastrul zonei de acces din strada Clinicilor către Medicală 2, secția de Diabet, Institutul Inimii și secția de Chirurgie Cardiovasculară.

Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj

Mesaj din Senatul României, după decizia CCR privind validarea campaniei #FaraPenali

Cele peste un milion de semnături strânse anul trecut de societatea civilă și de USR și decizia Curții Constituționale vă oferă șansa unui vot pentru istoria României. Votul fiecăruia dintre d-voastră va arăta pe cine reprezentați aici, în Senat și în Parlament: pe toți cetățenii români ori doar clica hoților, a corupților și a penalilor!”, a transmis, de la tribuna Senatului României, parlamentarul USR de Cluj, Mihai Goțiu.

Senatorul USR Mihai Goțiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>