Raport de activitate – 6 luni în Consiliul Local Cluj-Napoca

Raport de activitate – 6 luni în Consiliul Local Cluj-Napoca

Consilierii locali USR PLUS din Cluj-Napoca  și-au depus rapoartele de activitate pentru primele 6 luni de mandat. 

Alexandra Oană: 
„E un gest de respect pentru voi, cei care ne-ați votat. Așa cum am promis în campania electorală, vrem să aducem mai multă transparență în administrație.

Concret, asta înseamnă, printre altele, și rapoarte de activitate regulate ale consilierilor locali.

În aceste șase luni, am încercat să mă acomodez cu noua responsabilitate și să stabilesc un mod corect și eficient de a o îndeplini. Apoi, am început să pun în ordine prioritățile despre care v-am vorbit în campanie în contextul în care doresc ca ele să devină fapte concrete.

Astfel, mi-am dedicat atenția proiectelor legate de educație.

Clujenii au nevoie de școli, grădinițe, creșe, în toate cartierele. Din acest motiv am propus înființarea unui hub educațional în Bună Ziua.

Dotările școlare, curțile școlilor, facilitățile sportive, indiferent că vorbim de școli de centru sau de la periferie, trebuie să ofere elevilor o experiență de învățare memorabilă. Am propus lucrări de modernizare în mai multe școli și grădinițe și voi continua să vizitez instituțiile de învățământ din municipiu pentru a identifica nevoile lor și pentru a propune soluții. O parte dintre aceste propuneri au fost incluse in bugetul local pe anul acesta.
De asemenea, am propus o noua interpretare a modului de acordare a burselor, in care sa primeze stimularea reală a performanței și asigurarea nevoilor de bază.

Alături de colegii mei, am identificat soluții pentru probleme punctuale din domeniile vieții cotidiene a orașului, am depus proiecte de hotărâri de consiliu local și am trimis interpelări instituțiilor publice.

Am făcut vizite în teren, am organizat întâlniri cu societatea civilă, am propus amendamente la bugetul local și am luat cuvântul în ședințele de plen pentru a semnala probleme sau pentru a prezenta viziunea noastră, de fiecare dată când a fost cazul.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>