Árpád Sebesi – de astăzi consilier local USR PLUS Cluj-Napoca

Árpád Sebesi – de astăzi consilier local USR PLUS Cluj-Napoca

Un nou consilier local USR PLUS a fost învestit în funcție în ședința de miercuri, 21 aprilie, după ce Sergiu Hossu a fost numit șef al Cancelariei Prim-Ministrului, și a lăsat postul vacant. 

Sebesi Árpád a urmat studiile universitare la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca unde în 2009 obținut diploma de inginer Calculatoare și Tehnologia Informației. Pe parcursul carierei, a lucrat în cadrul unor companii de IT din Cluj, cum ar fi Arobs, Evoline, Accenture, ServusTech sau MSG. A făcut parte din echipele de lucru a mai multor proiecte de anvergură internațională, printre acestea se numără: dezvoltarea unei platforme de internet banking pentru una dintre cele mai prestigioase instituții financiare europene; la site-urile de rezervări ale celor mai importanți actori de pe piata hotelurilor B2B; softurile de control ale unor sisteme de metrou; digitalizarea și automatizarea fluxului de recuperare postoperatorie a pacienților în Elveția. Ca vorbitor fluent in limba maghiara, română, engleză și germană, cunoscător al evoluțiilor din domeniul său de specialitate, Sebesi Arpad a acumulat o experiență profesională și personală care i-a permis să-și asume cu curaj și rolul de candidat la Consiliul Local Cluj- Napoca, iar din 2021 rolul de consilier local. Membru USR din 2017, a participat la elaborarea diverselor proiecte politice și programul de guvernare local, unde a contribuit la dezvoltarea segmentului de digitalizare și trasarea direcțiilor necesare pentru transformarea administrației locale într-una realmente digitalizată și eficientă. 

O dată cu intrarea mea în Consiliul Local Cluj-Napoca vreau să aduc și mai mult administrația locală de bunele practici din domeniul privat, de bune-practici digitale, de o circulație a informațiilor îmbunătățită, adaptată anului 2021.
În acest sens, una dintre provocările și, implicit, soluțiile în care vreau să mă implic reprezintă contracararea dezvoltării urbanistice haotice a orașului, unde, de multe ori, interesele viitorilor locuitori sunt ignorate, dar unde, cu o bună consultare și informare a cetățenilor, din timp și folosind unelte moderne, digitale, multe anomalii pot fi corectate. Concomitent, și cumva tangențial, împreună cu colegii mei din Consiliul Local, vreau să-mi canalizez energia și spre a oferi atât un acces mai facil locuitorilor la informațiile de interes public, cât și o dialogare ușoară și la îndemână între ei, reprezentanții lor și decidenții din Primărie.” a declarat Árpád

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>