Adriana Cristian: „Am depus un proiect pentru mai multă digitalizare pe bune în Cluj-Napoca

Adriana Cristian: „Am depus un proiect pentru mai multă digitalizare pe bune în Cluj-Napoca

Adriana Cristian, consilier local USR PLUS, a inițiat un proiect pentru a aduce mai multă transparență prin implementarea unui panou de control pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca care să cuprindă informații despre toate proiectele desfășurate de către administrație. 

Noii consilieri ai Clujului au fost asaltați cu întrebări despre proiectele publice încă din primele zile din mandat, ceea ce arată o lipsă de comunicare între administrație și cetățeni pe subiectele relevante pentru clujeni, iar publicarea acestor date din oficiu ar reda o parte din încrederea pierdută în administrație. 

„Pentru că majoritatea întrebărilor primite de la voi sunt legate de stadiul unui proiect sau a unei lucrări și asta nu e normal am zis să fac ceva în privința asta. Așa că ieri am depus primul meu proiect de Hotărâre de Consiliu Local ce vizează îmbunătățirea administrației publice prin prezentarea datelor referitoare la proiecte într-un mod optim pe pagina de internet a acesteia.

Prin proiect propun să se realizeze un dashboard (panou de control) al proiectelor unde să fie vizibil ușor (grafice, piechart, etc ) câte proiecte sunt în desfășurare pe o anumită categorie și să se afișeze următoarele informații pentru fiecare proiect în parte:

Categorie proiect: Mobilitate, Mediu & Spații verzi, Educație, Sănătate, Eficiență, etc

Scop Proiect: Detalierea rezultatelor estimate la finalizarea proiectului și motivarea nevoii cu indicarea programului politic din care proiectul face parte

Etapă de implementare: Notă de fundamentare, Studiu de prefezabilitate, Studiu de fezabilitate, Proiectare, Execuție, Recepție, Garanție, Recepție finală.

Stadiu Proiect (distinct pentru fiecare etapă): Planificat, În licitație, În lucru, Finalizat, Anulat sau Amânat

Data estimată de finalizare: data estimată la care se recepționează proiectul

Data inițială estimată de finalizare: data estimată inițial la care se recepționează proiectul în cazul în care au apărut întârzieri va diferi de data estimată de finalizare

Cost implementare: Buget estimat și Buget estimat inițial

Link detalii: Pagină dedicată pentru proiectele mari sau pentru proiectele unde există diferențe de timp sau cost față de planificarea inițială

Trebuie să avem acces la informația dorită apăsând doar pe câteva taste – asta înseamnă digitalizare pe bune în 2020!” a declarat Adriana Cristian.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>