Astăzi integrăm Consiliul Local Cluj-Napoca în hcl.usr.ro

Astăzi integrăm Consiliul Local Cluj-Napoca în hcl.usr.ro

Astăzi integrăm Consiliul Local Cluj-Napoca în hcl.usr.ro! Site-ul este un model de bune practici în organizarea instituțională care oferă un motor de căutare ce poate căuta în conținutul tuturor hotărârilor și proceselor verbale din Consiliul Local Cluj-Napoca după cuvinte cheie, într-o singură interfață. Platforma poate înlocui cu succes motorul de căutare de pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca care este bazat doar pe metoda scanării documentelor, îngreunând identificarea documentelor utile.

INL este un proiect USR dedicat publicului larg interesat de actele administrative sau hotărârile emise de autoritățile locale și care de multe ori sunt greu de găsit.

Vom urmări extinderea sistemului pentru a putea facilita și urmărirea activității de avizare, de recepție și hotărâre a administrației locale. Avizările din construcții, datele din procesele verbale de preluare a unor lucrări sau informații din hotărârile Consiliului Local afectează calitatea vieții din oraș și este important să avem informații publice cât mai accesibile pentru a crește șansele identificării faptelor contrare interesului public.

Am constatat o reticență și incapacitate a administrației locale de a implementa mecanisme simplificate și accesibile pentru publicul larg. Digitalizarea reală nu este un exercițiu pentru public, ci un mecanism care trebuie să reducă costuri și care ușurează dezvoltarea durabilă a administrației locale. Accesul liber la date și procese simplificate nu este un moft sau un deziderat abstract, ea este un drept al fiecărui contribuabil care plătește taxe și impozite în localitate.

Indexul a fost realizat în câteva zeci de ore de voluntariat, dar acest tip de unelte trebuie să fie publicate din oficiu de o administrație responsabilă.

USR a militat și militează pentru publicarea automată a tuturor informațiilor de interes public într-un format care încurajează implicarea civică în procesarea datelor pentru a genera îmbunătățiri continue în comunitate. Considerăm că principiul controlului cetățenesc este nu numai benefic ci și necesar pentru evitarea unor abuzuri sau reglementări păguboase pentru oraș. Consolidarea acestei viziuni se află pe lista de priorități ale USR Cluj-Napoca, care va deveni cu ocazia următoarelor alegeri locale o voce puternică în organismele de administrare locală și județeană.

One comment

  • Crișan Maria

    By Crișan Maria

    Reply

    Foarte tare! Sper din toată inima sa luptați corect, sa câștigați primăria și administrația locală și sa munciți cu adevărat in sprijinul cetățeanului. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>