USR Cluj a crescut în ultima lună cu încă o filială. USR Dej este cea de-a patra filială înființată de către USR Cluj, după celelalte trei create în județ: USR Cluj-Napoca, USR Florești și USR Turda. Având în vedere mențiunea din statutul USR, conform căreia o filială se poate înființa prin aprobarea a cel puțin 7 cereri de adeziune, USR Dej s-a format într-un mod promițător prin 17 cereri de adeziune pe care Biroul Județean le-a aprobat săptămâna trecută. Astfel, în baza prevederilor din statut, Filiala Județeană USR Cluj a declarat înființată Filiala USR Dej.

În legătură cu constituirea USR Dej, președintele Filialei Județene USR Cluj, Elek Levente, susține: „Dej a fost un obiectiv al USR Cluj încă de la înființare. A durat ceva mai mult pentru că majoritatea tinerilor din Dej locuiesc la Cluj, astfel că ne-a fost mai greu să identificăm un nucleu activ acolo. La Dej am întâlnit, în final, ce ne doream. Oameni de toate vârstele, de la 18 la 70 de ani, din categorii socio-profesionale diverse, oameni informați si implicați în viața comunității care vor să contribuie la schimbare. Dejul este un oraș cu o industrie destul de dezvoltată, cu un nivel de trai destul de ridicat, un oraș care merită o administrație corectă. Chiar dacă are un primar PSD, trebuie să fim corecți si să recunoaștem că municipiul Dej arată bine. Străzi modernizate, un spital municipal renovat la standarde mai mult decât decente și mulți investitori. Asta nu înseamnă că totul e OK! Ne propunem să ajungem prin noii colegi în Consiliul Local, unde e nevoie de transparență și o cheltuire eficientă a banului public. Echipa USR DEJ ne dă speranță!”.
Așadar, Filiala USR Dej a fost înființată oficial și, conform statutului USR, în data de 2 iunie Adunarea Generală a Filialei Locale va alege prin vot secret atât organele de conducere (președinte, vicepreședinte), cât și Comisia de Arbitraj și Cenzorul.