Alegeri în USR Cluj-Napoca!

Alegeri în USR Cluj-Napoca!

Iunie a fost luna schimbărilor și pentru USR Cluj-Napoca, după ce mandatul Biroului Local a ajuns la termen. Alegerile interne au avut loc în 23 iunie, iar noul mandat se va extinde până în ianuarie 2021 pentru a cuprinde toate cele trei runde de alegeri ce urmează. Adunarea Generală a votat ca filiala USR Cluj-Napoca să fie condusă de:

Președinte: George TRIF

Vicepreședinți: Alexandra OANĂ, Adriana CRISTIAN, Attila IAKOB, Daniel BURCUT, Árpád SEBESI, Traian Daniel MIHAI

Echipa de conducere este formată atât din membri care au servit în mandatul anterior cât și din membri mai noi. Filiala este o organizație în continuă expansiune, iar misiunea Biroului Local este în primul rând de a continua consolidarea și de a gestiona cele trei cicluri electorale ce vor avea loc în următoarele 17 luni. 

„Avem o provocare în fața noastră pentru că trebuie să demonstrăm de ce USR este organizația care va ridica vălul propagandei de peste Cluj-Napoca. Vom construi modele de bune practici care vor transparentiza administrația locală și vor pune orașul în slujba cetățeanului. Sunt zeci de Hotărâri de Consiliu Local adoptate, dar care nu sunt implementate, și zeci de proiecte care nu sunt prioritizate și la care se lucrează foarte încet. Nu e suficient să facem politică, ci trebuie să arătăm că știm construi servicii publice mai bune decât o face concurența cu resursele Primăriei.” George Trif, Președinte USR Cluj-Napoca.

„Votul din 26 mai e un moment de reset politic care ne pune în față o nouă miză. Aceea de a demonstra că suntem forța capabilă să genereze soluțiile care să reformeze România. Rezultatele pe care Alianța 2020 le-a obținut la nivel local sunt semnalul clujenilor că au nevoie de o reînnoire a felului în care se administrează resursele orașului și se prioritizează nevoile cetățeanului. E momentul ca acesta să revină în centrul politicilor publice locale. Avem nevoie de acele măsuri care să aibă un impact real, nu superficial, asupra calității vieții în Cluj-Napoca, începând de la mobilitatea urbană, locuire, accesul la creșe și grădinițe, managementul deșeurilor, îngrijirea spațiilor verzi.Alexandra Oană, vicepreședinte USR Cluj-Napoca. 

Copiii cu nevoile lor și ale părinților trebuie să fie o prioritate pentru administrația clujeană însă din păcate aceasta și-a arătat incapacitatea în a asigura chiar și accesul la nevoile primare, vezi numărul lipsă de locuri la creșă. Majoritatea tinerilor care aleg să plece în vest o fac datorită condițiilor precare din sistemul de sănătate și cel de învățământ. Programul cu care USR va candida în 2020 va fi realist și conectat la nevoile cetățenilor, validat de experți și bineînțeles ancorat în tehnologia anului 2020. Îmi doresc un oraș pentru familii și un smart city real, nu doar un simulacruAdriana Cristian, vicepreședinte USR Cluj-Napoca

“Avem nevoie să creștem cât mai rapid ca filială pentru a putea mări competiția internă pentru funcții publice. Prioritară pentru noi este formarea viitorilor candidați la consiliul local, fie că vorbim despre sănătate publică, urbanism, colectare de deșeuri sau transport urban. În următorul an, vom colecta date, vom face analize minuțioase și vom transmite concluziile candidaților noștri pentru a le pune în folosul cetățeanului” Traian Daniel Mihai, vicepreședinte USR Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>