Democrația nu se teme de amenințări!

Democrația nu se teme de amenințări!

Birou local USR Gherla

Răspuns la postarea PSD Gherla (https://bit.ly/32DVNri): atunci când puterea reacționează la obiecțiile opoziției prin amenințări este un semnal de alarmă pentru societatea civilă!

Semnul că lucrurile degenerează spre autoritarism se resimte în postarea dumneavoastră prin amenințările de acționare în judecată ale formațiunii socialiste precum și din folosirea de maxime precum “cine seamănă vânt culege furtună”. De asemenea, a acuza de dorință de acaparare a orașului pe cei care vă critică este o falsă echivalare, o acoperire care încearcă să bagatelizeze orice observație. Întreg acest comportament este specific sistemelor totalitare în care opoziția este interzisă, iar voi v-ați obișnuit de prea multă vreme cu o opoziție tăcută și părtașă, motiv pentru care nu știți cum să reacționați când ea se manifestă real! Dar toate se rezolvă cu timpul, prin exercițiul democrației, prin dezbatere publică reală, prin transparență și răspundere asumată!

 

Mergând mai departe, apreciem că ați observat o parte din subiectele care ne-au consacrat și repetăm pe această cale că mediul este una dintre preocupările fundamentale ale USR! 

Da, gunoiul este lăsat cu zilele lângă containere; da, iarba este necosită cu săptămânile; da, digul este neîngrijit și absolut deloc pus în valoare, iar în ce privește Parcul Mare, da, acesta este prin definiție artificial, pentru că este o formă de natură importantă în mijlocul orașului, un import urbanistic care trebuie îngrijit și ținut sub control, nicidecum o formă spontană și sălbatică de manifestare a naturii. Nu oameni buni, Parcul Mare nu s-a născut în Gherla, ci a fost gândit și implementat de administrații mult mai competente, dând dovadă de ceva ce vouă vă lipsește cu desăvârșire: Viziune!

Vă mulțumim totuși pentru recomandarea de lectură și vă asigurăm că o luăm în considerare, chiar dacă ea a fost făcută într-un mod tendențios, dând dovadă de aroganță și zeflemea prin aducerea în discuție a prețului. Asta mai ales dacă ne amintim că trăim într-o țară care își tine poporul la limita sărăciei pentru “beneficiul” dependenței de factorul politic…

 

Dar să analizăm și acuzele pe care ni le aduceți și pentru care ne amenințați cu procese:

Spuneți că mințim când afirmăm că piatra cubică nu este folosită și este păstrată cu alt scop. Dar dacă “piatra cubică scoasă de pe străzile în lucru este depozitată în vederea unei eventuale scoatere a ei la licitație”, înseamnă că ea ar fi putut fi folosită și la reparația de față, nu? Sau trebuie să o scoateți la licitație și din banii obținuți să cumpărați altă piatră cubică? Chiar așa ne batem joc de banii publici în circuite inutile?

În privința procedurilor, cunoaștem pașii necesari pentru demararea unei licitații. De asemenea, știm că dimensiunea loturilor de străzi este intenționat gândită în calup foarte mare, pentru a nu permite firmelor mici și medii să se înscrie, rezervând astfel locurile pentru jucătorii mari. Același lucru îl susține de altfel și City Managerul administrației dumneavoastră, Vlad Bărbos, într-un interviu acordat Gherlainfo (https://bit.ly/2JWOJNM). De ce nu ați împărțit străzile în loturi mai mici, pentru a fi licitate de mai multe firme care să se ocupe în paralel de proiecte și în decursul unui singur an să fie reparate toate?

Ne acuzați că greșim când spunem că nu se mai lucrează pe niciun șantier. Vă întrebăm: pe ce stradă se lucrează în acest moment? Sunt lucrările în grafic? Se vor respecta termenele de predare? Este vreo stradă finalizată? Și nu, a sparge o stradă nu înseamnă a lucra. Înseamnă doar a deschide un șantier pe care să se efectueze lucrări ulterioare. După cum se vede, pe str. Ştefan cel Mare NU SE MUNCEȘTE.

Dar ca să revenim la jucătorii mari din piața construcțiilor, vă amintim că aceași firmă care se ocupă de drumuri, este responsabilă și de “repararea” Bibliotecii Municipale… iar aceasta este inchisa de 2 ani si jumatate! De altfel este un gest simbolic: de când e PSD la guvernare, Cultura este suspendată… Nu vi se pare o rușine să dureze 2 ani jumate repararea a două camere, când vorbim despre singura bibliotecă a municipiului? Nu vi se pare incompetență să nu ceri socoteală constructorului și să nu ceri penalizări pentru întârzieri? Asta a considerat chiar și Avocatul Poporului care a început investigarea cazului (https://bit.ly/2PlZVGl).

În parcursul textului ne mai acuzați de alte câteva fapte normale într-o societate liberă, precum colaborarea cu cei care au strâns semnături pentru a nu fi recepționate lucrările prost făcute. Este această colaborare ilegală? În statul dumneavoastră neocomunist conlucrarea segmentelor din societatea civilă nu este permisă? Suntem elemente periculoase pentru stabilitatea autorității? Vă rugăm să vă abțineți de la manifestări totalitare și de la nostalgii tovărășești! Iar noi îi încurajăm în continuare pe toți cei nemulțumiți de calitatea administrației publice din municipiul Gherla să se manifeste, să se asocieze, să protesteze, să strângă semnături și să-și facă auzită vocea prin orice cale legală! USR încurajează și susține lupta anti corupție și anti incompetență, indiferent de amenințările și atacurile corupților și incompetenților!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>