Drumurile la control! Drumul Județean 109A…sau cum se irosesc banii și timpul.

Drumurile la control! Drumul Județean 109A…sau cum se irosesc banii și timpul.

Este a doua oară în acest an când trec pe drumul județean dintre Vultureni și Recea Cristur. Știu că proiectul are termen 2020 dar vreau să trag un semnal de alarmă pentru că, din iunie, lucrările nu au evoluat deloc iar porțiunea de drum finalizată a început deja să se degradeze. 

Urmăresc dezvoltarea infrastructurii județene și în special DJ 109A, pe porțiunea care traversează localitatea Chinteni, Panticeu și Recea Cristur spre județul Sălaj. Proiectul în valoare totală de 10 milioane de euro este finanțat 80%  de Uniunea Europeană și 20% de Consiliul Județean Cluj. Lucrările au început în urmă cu 2 ani și au termen de finalizare în iulie 2020. Lunile trecute am constatat că porțiunea de drum reabilitat în urmă cu 2 ani a început deja să se degradeze.

La o solicitarea oficială, Consiliul Județean a confirmat faptul că sunt la curent cu această situație și că au sesizat constructorul în acest sens (SC. Samus TEC SA Dej). În mod ironic pentru această investiție în infrastructura strategică a județului nu s-a făcut nicio recepție, dar procesul de degradare a carosabilului este în curs.

De aproape două luni constructorul a sistat lucrările lăsând drumul într-o stare care periclitează nu numai siguranța în trafic ci și integritatea investițiilor deja făcute. În apropierea localităților Panticeu și Recea Cristur s-au aplicat anrocamente și stabilizant, iar carosabilul este plin de bolovani. De asemenea, în dreptul podețelor s-a intervenit pentru a se înlocui elementele de scurgere a apei, însă operațiunile nu au fost finalizate nici în momentul de față.

Lipsa infrastructurii este cauza multor probleme cum ar fi accesul la servicii medicale. Îmi propun ca odată ajuns în consiliul județean să lupt pentru scoaterea din izolare a tuturor localităților din județ și protejarea banilor publici de investitori care nu își fac treaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>