Elena Muscă: Poluarea nu are miros și nici culoare!

Elena Muscă: Poluarea nu are miros și nici culoare!

Poluarea nu are miros și nici culoare!

În cadrul discuției despre calitatea aerului organizată de comunitatea Clujul Sustenabil a devenit evident că una dintre piedicile pentru a lupta împotriva poluării este lipsa de conștientizare a impactului calității aerului asupra sănătății, de multe ori pentru că poluarea nu e vizibilă.

Ca răspuns la această problemă lansăm astăzi o unealtă de informare asupra calității aerului prin cluj.usr.ro/calitateaer.

Unealta este un proiect pilot prin care luăm datele din senzorii din rețeaua URAD, le grupăm pe cartiere, apoi le combinăm pentru a da o notă a calității aerului ușor de înțeles.

Dacă toți cei trei parametrii monitorizați (particulele în suspensie) depășesc limita legală, nota aerului va scădea sub 4.

În perioada următoare vom extinde unealta și rețeaua de senzori în cât mai multe localități din județ. Avem nevoie de cât mai multe date pentru a lua deciziile potrivite pentru a controla praful în oraș.

Sănătate și siguranță în comunitățile noastre este prioritatea USR. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>