Emanuel Ungureanu susține schimbarea Legii Transplantului pentru ca toți bolnavii cronici din România să aibă acces la transplant în mod echitabil

Emanuel Ungureanu susține schimbarea Legii Transplantului pentru ca toți bolnavii cronici din România să aibă acces la transplant în mod echitabil

Mii de bolnavi cronici din România luptă cu disperare pentru viață într-un sistem sanitar în care de prea multe ori pacienții care au statutul de vedetă sau au mulți bani sunt tratați cu prioritate.

Zilele acestea Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a dezvăluit neregulile majore din lumea transplantului și lipsa de reglementare din acest domeniu care au facilitat foarte multe abuzuri din partea unor medici fără Dumnezeu.

„Când viaţa ta depinde de un organ nu ar trebui să conteze că eşti din Timişoara, Bucureşti, Cluj. Nu ar trebui să conteze deloc dacă eşti pacientul unui centru de transplant condus de o anumită persoană şi nu de alta. De asemenea, nu ar trebui să conteze că eşti mai vedetă decât ceilalţi pacienţi de pe lista de aşteptare.Pacienţii de pe listele de aşteptare pentru transplant nu beneficiază întotdeauna de şanse egale. Este posibil ca un pacient să fie în vârful listei de aşteptare, să existe un organ compatibil pentru acest pacient, dar totuşi nu el să fie cel care intră în sala de operaţie.Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a descoperit, de asemenea, existenţa unor fenomene care indică suspiciuni cu privire la corectitudinea alocării organelor pentru transplant. Într-unul dintre centrele de transplant din România, pentru o singură arie patologică, s-au efectuat, în anul 2014, 140 de transplanturi. 60% dintre pacienţii care au beneficiat de aceste transplanturi au fost înscrişi pe lista de aşteptare chiar în acelaşi an, deşi erau pacienţi pe lista de aşteptare încă din anul 2005. Într-un alt an, în anul 2015, de asemenea, într-un centru şi pe o singură arie patologică, 80% dintre beneficiarii de transplant au fost înscrişi în acelaşi an 2015. 80%!” a declarat ieri Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu într-o conferință de presă.

Emanuel Ungureanu, candidatul USR Cluj la Camera Deputaților a luptat de foarte mulți ani prin intermediul Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” pentru ca zeci de copii și tineri dependenți de dializă din toată țara să aibă acces la un transplant renal funcțional și la un sistem de îngrijire adecvat, indiferent de statutul social, etnie sau religie.
Acum trei ani, atunci când actorul Alexandru Arșinel a primit un tratament preferential,l Emanuel a scris o scrisoare emoționantă cu care au rezonat sute de mii de români indignați de faptul că de prea multe ori au fost tratați ca pacienți de rang inferior.

Suspiciunile ridicate de Emanuel Ungureanu și de sute de pacienți umiliți în centrele de transplant sunt confirmate astăzi printr-o amplă anchetă a Ministerului Sănătății.
USR Cluj susține toate măsurile din sistemul sanitar care elimină hoția, minciuna și lipsa de umanitate din spitalele din România.

„ Este foarte bine că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu scoate mizeria la suprafață, nu avem cum să schimbăm în bine nimic dacă nu ne recunoaștem lipsurile.
Trebuie să găsim urgent soluții legislative în Parlamentul României pentru ca traficul de organe și țesuturi umane să fie incriminat prin lege și cei care fac trafic cu viața și cu moartea să fie pedepsiți cu ani grei de închisoare.

Sunt convins că atunci când voi ajunge în Parlamentul României, după ce voi primi votul de încredere al clujenilor, voi găsi parlamentari din toate partidele dispuși să susțină o nouă Lege a Transplantului perfect compatibilă cu legislația europeană.

Voi milita pentru înființarea în regim de urgență a Registrului Național Unic petru Transplant, criterii transparente pentru alocarea de organe, înființarea unor noi unități medicale dotate la cele mai înalte standarde pentru îngrijirea pacienților post transplant.

Este absolut necesar să ne unim eforturile pentru ca bolnavii cronici din România care au nevoie de un organ functional pentru supraviețuire să beneficieze de o ȘANSĂ LA VIAȚĂ.

Fac apel la toți medicii onești, de bună credință, deloc puțini, la personalul mediu și auxiliar din centrele de transplant din România să aibă curajul și demnitatea de a se desolidariza de acele persoane din sistem care comit abuzuri și sunt lipsiți de compasiune și empatie față de bolnavii care așteaptă un organ salvator.

Sistemul sanitar trebuie asanat de managerii incompetenți și corupți, numiți politic și de profesorii universitari ce se comportă în clinicile de stat ca baronii medievali pe propriile feude și își tratează colegii și pacienții ca pe niște sclavi ” declară Emanuel Ungureanu candidatul USR Cluj la Camera Deputaților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>