Árpád Sebesi - USR Cluj
Árpád Sebesi

Árpád Sebesi

Vicepreședinte USR Cluj-Napoca

Am ales să mă implic în politică după ce am trăit și lucrat 2 ani în Germania, ocazie cu care am văzut și am simțit pe pielea mea ce înseamnă o țară, o administrație, care își ajută cetățenii în loc să le facă viața mai grea; ce înseamnă să ai niște legi clare, aplicate și respectate; ce înseamnă lucrurile făcute cu cap.
M-am alăturat USR-ului după ce am făcut parte din echipa de organizare a inițiativei civice #faraPenali (în vara anului 2018) când am fost convins de calitatea și intențiile bune ale oamenilor implicați în campanie.
Consider că reprezint categoria de 30-40 de ani, cei care putem să aducem un suflu nou politicii românești, contrar obiceiurilor practicate de cei vechi.
Ca profesie, lucrez în IT de peste 10 ani, timp în care am reușit să observ și să deprind din domeniul privat, dintr-un sector foarte competent și competițional, viziunea, organizarea și procesele pe care le implementează firmele.

În cadrul USR-ului, contribui la USR-Kolozsvar, unde încercăm să oferim o alternativă de canal de comunicare și cetățenilor vorbitori de limba maghiară .

//

Miután 2 évet éltem és dolgoztam Németországban, eldöntöttem, hogy belekezdek a politikába is, mert ott, túl, láttam és éreztem, hogy mit jelent egy olyan országban élni, ahol az adminisztráció segíti az állampolgárait, lakosait, ahelyett, hogy keresztbe tegyen nekik; ahol vannak tisztán megfogalmazott törvények, amiket határozottan alkalmaznak és betartanak; ahol a dolgokat fejjel viszik véghez, és nem csak próbaszerű megközelitésekkel.
AZ USR-be miután szervező voltam a #faraPenali csapatban léptem be, s miután meggyőződtem az ottani emberek kompetenciájáról és jóindulatáról.
Szeretem azt hinni magamról, hogy a 30-40 éves korkategóriát képviselem, ahol még túl fiatalok vagyunk, hogy a mucskos politika alul búvoit megtanuljuk és elsajátítsuk, viszont eléggé érettek az élethez, hogy ezeket észrevegyük és lepontozzuk.
Az IT-ben dolgozom több mint 10 éve, ahol alkalmam volt megfigyelni és megtanulni egy nagyon kompetens és kompeticionális közegben milyen víziókat, folyamatokat alkalmaznak, valamint hogyan szervezkednek a cégek, hogy az élvonalban maradjanak.
AZ USR keretén belül koordinálom és segítek az új tagok beilleszkedésében, valamint az USR-Kolozsvar-on keresztül egy alternatív kommunikációs csatornát felajánlani a magyarul beszélő állampolgároknak.