Platformă nouă de transparență a cheltuielilor Primăriei

Platformă nouă de transparență a cheltuielilor Primăriei

Tu știi cum folosește primăria banii tăi?

Acum poți să afli pe ce cheltuie administrația județeană Cluj fiecare leu pe care tu îl dai în calitate de contribuabil datorită platformei https://transparenta.usr.ro/. Site-ul conține informații despre cheltuirea banilor publici a tuturor primăriilor din România, din anul 2016 până în prezent.

În județul Cluj vedem că cei mai mulți bani se duc pe salarii, întreținerea instituțiilor și servicii religioase, iar cei mai puțini pe apărare, protecție civilă și protecție contra incendiilor.

Haideți să ne uităm, de exemplu, la banii cheltuiți pentru drumuri și poduri în 2020. S-au cheltuit doar 141.544,69 lei, în timp ce pentru instituții publice de spectacole și concerte s-a cheltuit de aproximativ 38 de ori mai mult.

USR consideră că odată cu transparentizarea acestor informații vine și responsabilizarea cheltuirii banilor. Atunci când punem reflectoarele pe felul în care este cheltuit banul public, expunem, de fapt, mare parte din corupția din sistem.
Stă în puterea noastră să schimbăm statul român, iar USR o face deja!Tu știi cum folosește primăria banii tăi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>