Retrospectiva săptămânii 28 octombrie- 3 noiembrie 2019

Retrospectiva săptămânii 28 octombrie- 3 noiembrie 2019

Dan Barna și Dacian Cioloș au vorbit la Cluj despre programul Alianței USR PLUS de a conduce țara. Vezi principalele puncte

Candidatul Alianței USR PLUS la președinție, Dan Barna, și Dacian Cioloș au fost prezenți, duminică, 3 noiembrie, la Cluj. Dan Barna și-a prezentat programul pentru Președinția României în Cluj-Napoca, la Cinema Florin Piersic, alături de Dacian Cioloș, propunerea Alianței pentru funcția de Prim-Ministru. Sala a fost plină de membrii și simpatizanții celor două formațiuni politice, la eveniment luând parte și parlamentarii USR Cluj, Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu. Dan Barna le-a vorbit clujenilor atât despre miza rezultatului de pe 10 noiembrie, un tur doi fără PSD, cât și despre obiectivele sale în calitate de viitor Președinte al României. Sunt convins că la 30 de ani de la Revoluție vom avea un tur doi fără PSD. Este un arc de evoluție în România, pentru că cei care aveți o anumită vârstă vă amintiți de primele alegeri (…) când Ion Iliescu a fost ales cu peste 85% dintre voturi. Acum este pentru prima dată când moștenirea post-comunistă o să dispară. Un tur doi fără PSD nu este despre un rezultat bun al lui Dan Barna ci despre un rezultat bun al României care reușește să lase în urmă fantasmele și coșmarurile trecutului, le-a transmis Dan Barna clujenilor. Ai VIDEO de la eveniment.

 

 

Clujenii prezenți la marșul pentru păduri: „Nu ne mai defrișați viitorul” și „Tăiați lăcomia voastră, nu copacii noștri”!

Aproximativ 400 de persoane s-au adunat, duminică, pe Bulevardul Eroilor din centrul Clujului, pentru a protesta față de tăierile ilegale de păduri din România. Oamenii aveau pancarte cu mesaje precum „Urgenţă climatică”, „Blestemăm securea ce taie pădurea”, „Toţi pentru păduri”, „Nu avem o planetă B”, „Salvaţi pădurea”, „Nu ne mai defrișați viitorul” și „Tăiați lăcomia voastră, nu copacii noștri”. Participanţii au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere în memoria pădurarilor ucişi la datorie şi au asistat la un flash mob, un dans al unor adolescenți pe o melodie despre arderea pădurilor. De asemenea, protestatarii au scandat „Nu vrem defrişare, planeta noastră moare”. Participanţii la eveniment au pornit într-un marş pe traseul Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu – Prefectura Cluj şi înapoi pe Bulevardul Eroilor. La proteste au participat și membri ai USR Cluj, dar și senatorul Mihai Goțiu, cunoscut pentru luptele sale pentru apărarea mediului. De altfel, Mihai Goțiu a transmis live evenimentul din centrul Clujului.  

 
Mesajul lui Mihai Goțiu: „Nu cred că e vreo surpriză că votez cu Dan Barna pe 10 noiembrie. Dar te rog și pe tine să o faci”

Senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, a postat pe contul său de Facebook un text prin care transmite faptul că, la sfârșitul acestei săptămâni, va merge la vot și va pune ștampila pe Dan Barna. Mihai te îndeamnă și pe tine să-l votezi pe 10 noiembrie tot pe Dan Barna și îți spune și de ce să faci asta. „Îți spun cât se poate de direct și onest: dacă vrei să avem o șansă în plus pentru cauzele noastre comune, avem nevoie de votul tău. Fără încrederea pe care ne-ai acordat-o la sfârșitul anului 2016, la parlamentare, sau pe 26 mai, în acest an, la europarlamentare, n-am fi avut cum să le pretindem celor de la PNL să susțină toate obiectivele de mediu pe care le-am solicitat pentru a vota un nou Guvern. Votul tău a fost cel care a contat! Te aștept, pe 10 noiembrie, la vot! Un vot pentru Dan Barna e un vot pentru o schimbare reală în România. Și e un vot pentru cauzele pentru care lupți și tu. Și pentru visurile tale!”, a fost mesajul lui Mihai Goțiu. Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, iar cel de-al doilea în 24 noiembrie.

Mihai Goțiu, senator USR de Cluj

 

Emanuel Ungureanu condamnă atacurile ministrului Sănătății și ale primarului Capitalei la adresa Asociației „DĂRUIEȘTE VIAȚĂ”

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, reclamă faptul că (încă) ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, atacă Asociația „DĂRUIEȘTE VIAȚĂ” și pe fondatoarele ei. „Sorina Pintea, încă ministru al Sănătății pentru câteva zile, strânge documente pentru a face plângere la Parchet împotriva Asociației <Dăruiește Viața>, condusă de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu! În direct de la Spitalul de Oncopediatrie construit din donațiile a sute de mii de români, batjocoriți în aceste zile de pesedistele Firea și Pintea! Priviți cum se muncește la singurul spital din România, construit de la ZERO, din banii noștri și din munca a peste 1500 de companii private. Din ură și frică, Pintea și Firea vor să distrugă visul nostru de a ajuta copiii bolnavi de cancer într-un spital modern! Doamna Pintea, să vă fie rușine!”, a transmis, pe Facebook. Emanuel Ungureanu. Ai imagini de la spitalul care se construiește acum.  

Emanuel Ungureanu – Deputat USR
 
Jurnal de campanie la țară. Stăm de vorbă cu oamenii și luăm pulsul politicii de „la firul ierbii”

Campania electorală ne oferă un bun pretext de a intra în vorbă cu oamenii pe stradă, la firul ierbii, cum s-ar spune. În perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, am ajuns în comunele Mociu, Chinteni, Ciurila, Sânpaul, Câțcău, Cășeiu, Țaga, Fizeșu Gherlii, Tureni, Mihai Viteazu, din județul Cluj. „Am găsit localități abandonate de administrația actuală, am găsit șanțuri mustind de gunoaie și apă evacuată din gospodării în lipsa unui sistem de canalizare funcțional. Am văzut panouri cu proiecte PNDL de investiții în canalizare, drumuri și spitale. O imagine cât zeci, sute de cuvinte care evidențiază dimensiunea promisiunilor nerealizate”, explică Elena Muscă, vicepreședinte al USR Cluj și coordonatorul echipei de extindere.

Campanie electorală în satele din județul Cluj (USR Cluj)
 
Trei filiale și toate trei. Acțiune comună a filialelor USR din Huedin, Poieni și Ciucea

Trei filiale din USR Cluj și-au unit forțele pentru a aduce mesajul lui Dan Barna către cât mai mulți locuitori din mediul mic-urban și rural. Adică, de la orașe mai mici și de la sate ;-). „Am parcurs patru localități: Huedin, Bologa, Poieni și Ciucea. Credem în Dan Barna și avem toată convingerea că el este cel care poate ajuta la propășirea spirituală și materială a României și, implicit, a județului Cluj. Vă așteptăm la vot, pe 10 noiembrie!”, au transmis colegii noștri de la USR Huedin.

Membri USR în campanie prin satele din județul Cluj (octombrie 2019)
 
PERICOL TOXIC! Mormane de deșeuri toxice în curtea Spitalului Județean Cluj, la doi pași de Primăria Cluj-Napoca!

Mormanul de gunoaie toxice a fost filmat de către deputatul Emanuel Ungureanu și se află în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, mai exact în apropiere de secțiile de Neurochirurgie, Neurologie și pavilioanele de Psihiatrie. „Sesizez public Direcția de Sănătate Publică Cluj, din nou, pentru a lua măsuri urgente, deoarece, pe lângă gunoiul menajer, se poate vedea în imagini că, în imensa groapă de gunoi, se află nu doar deșeuri menajere ci și DEȘEURI MEDICALE TOXICE! Aceste imagini au ajuns astăzi (joi, 31 octombrie – n.r) și în telefonul mobil al primarului lăudăros al Clujului, care se împăuna grotesc acum câteva zile cu sistemul de colectare selectivă de la Cluj, pe bază de cartele inteligente”, a reclamat, parlamentarul clujean de la USR. Ai VIDEO cu dezastrul din zonă. 

Mormane de deșeuri toxice în curtea Spitalului Județean Cluj

 

Adoptă un spațiu verde! Dezbatere publică la Gherla despre implicare și asumare în privința mediului și a ecologiei

Cum facem ca orașul nostru să fie mai curat, mai frumos, mai bine administrat? Răspunsul este la noi. Atât prin implicare directă, cât și legal, prin vot. Azi vom vorbi despre prima opțiune: acolo unde statul nu funcționează, cetățenii compensează și, ulterior, amendează. Vă aşteptăm să propuneţi teme de dezbatere, să identificaţi probleme care trebuie ridicate şi să vă implicaţi direct. Pentru că, în sfârşit, ai cu cine!” este îndemnul colegilor noștri de la USR Gherla.

„Adoptă un spațiu verde”, o campanie USR Gherla

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>