Punctele de colectare unde clujenii pot aduce listele cu semnături pentru Oameni noi

Punctele de colectare unde clujenii pot aduce listele cu semnături pentru Oameni noi

Vineri, 14 septembrie, a fost lansată și la Cluj inițiativa cetățenească de reformă a legislației electorale – Oameni noi în politică, însă pentru ca aceasta să ajungă în Parlament, trebuie strânse cel puțin 100.000 de semnături în 6 luni, din cel puțin 11 județe și Municipiul București. Puteți susține inițiativa prin descărcarea listelor de semnături aferente județului Cluj de pe website-ul oameninoi.ro și completarea lor, conform instrucțiunilor prezente în secțiunea „Liste de semnături”. Odată completate, listele pot fi depuse la următoarele puncte de colectare:
  • Casa TIFF, Strada Universității, nr. 6, Cluj-Napoca ,
  • Sediul USR Cluj, Str. Tipografiei, nr. 11, Cluj-Napoca
  • În fiecare weekend la cortul amenajat pentru campanie în zona Piața Unirii (Monumentul Memorandiștilor, la Clopot).
Pentru a fi la curent cu zilele și intervalul orar când voluntarii noștri vor fi prezenți la cort, urmărește-ne pe pagina de Facebook, Oameni Noi în Politică – Cluj. Această inițiativă are ca scop îmbunătățirea accesului la vot și a regulilor de acces la viața politică prin 7 modificări:

1. Asigurarea unor alegeri corecte prin implementarea unui sistem informatic de monitorizarea a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal; 2. Eliminarea pragurilor electorale la alegerile locale și europarlamentare; 3. Reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri; 4. Alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin; 5. Dublarea numărului de parlamentari care reprezintă Diaspora; 6. Românii care trăiesc în afara țării, dar nu au domiciliul în străinătate, vor putea vota la alegerile parlamentare la orice secție de votare din străinătate pentru candidații din judeţul în care îşi au domiciliul în ţară; 7. Introducerea votului preferențial pe liste de partid (liste deschise), astfel încât cetățenii să poată vota omul pe care îl preferă, iar nu lista impusă de partid.


Inițiativa „Oameni noi în politică” este susținută de 26 de organizații civice: Acțiunea Civică Galați, #activAG Pitești, Aradul Civic, Asociația VeDem Just, Brașovul Civic, Centrul de Resurse Civice, Centrul pentru Studiul Democrației, Corupția Ucide, Curățăm Galațiul, Eu Ro Aleg, Evident Deva, Geeks 4 Democracy, Inițiativa Craiova, Inițiativa România, Inițiativa Timișoara, Mureșul Civic, Oradea Civică, Platforma România 100, Rădăuțiul Civic, Reactiv Brașov, Reset Iași, Rezist Milano, #REZISTENȚA, Umbrela Anticorupție Cluj, Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Vă Vedem din Sibiu) și 4 partide politice: Uniunea Salvați România – USR, Mișcarea România Împreună – RO+, Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor – PACT și Partidul Oamenilor Liberi – POL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>