USR Cluj dă startul competiției interne pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din 2020

USR Cluj dă startul competiției interne pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din 2020

USR Cluj lansează astăzi cursa internă în urma căreia vom desemna viitorii candidați USR pentru primării, consilii locale și consiliul județean.

În spiritul și pe baza principiilor partidului acest proces va fi unul transparent, deschis și participativ. Prin acest demers, dorim nu numai să demonstrăm că politica se poate face altfel, ci și faptul că implicarea directă a cetățenilor în administrația locală poate deveni un instrument de revigorare și reformare a liderilor politici și a reprezentanților noștri. 

Buna guvernanță trebuie să înceapă de la selecția transparentă a viitorilor lideri ai comunităților noastre și nu doar să fie un slogan de campanie. USR consideră că doar prin efort comun și printr-un proces transparent și deschis tuturor pot ajunge să ne reprezinte în primării, consilii locale și județene oameni competenți și de bună credință. Competiția internă deschisă și transparentă va aduce un aport benefic discuțiilor și procesului de selecție, proces necunoscut de partidele vechi, care își selectează candidații în cerc restrâns, pe baza unor înțelegeri lipsite de transparență sau procese care nu oferă posibilitatea unei selecții reale bazate pe competență, viziune și integritate.

Calendarul procesului de alegere al viitorilor candidați este: 1 august – 30 noiembrie 2019 –  Competiția internă pentru alcătuirea listei de candidați;  Decembrie 2019 Adunări generale în cadrul filialelor locale și a filialei județene pentru stabilirea ordinii candidaților și validarea listei de candidați; aprilie 2020 Depunerea listei de candidați pentru alegerile locale din vara anului 2020 la Birourile Electorale. 

Pe această cale USR Cluj  deschide posibilitate celor dornici să se implice în politică să participe la competiția internă, să se alăture USR și să ajute la creșterea grupurilor actuale de oameni integri și cu viziune, capabili să gestioneze problemele comunităților din postura de primar, consilier local sau consilier județean. 

Alegerile locale din 2020 sunt cruciale pentru reconstrucția țării pe criterii de competență și eficiență. Câștigarea alegerilor locale este doar primul pas și îl vom face împreună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>