Forța unui oraș este dată de standardele minime ale calității vieții accesibile tuturor și de sensul apartenenței la o comunitate în care totul se face pentru și prin cetățenii săi.

Clujul este o „micro-Românie”, care conține toate defectele dezvoltării noastre postdecembriste.

În data de 12 decembrie 2019, am organizat Adunarea Generală în cadrul căreia au fost aleși candidații USR pentru funcțiile de consilieri locali precum și pentru cea de primar al Municipiului Cluj Napoca, care vor participa la alegerile locale din 2020.

Cu această ocazie a fost desemnat candidat din partea USR la primăria Cluj-Napoca deputatul Emanuel Ungureanu. La Consiliul Local va candida o echipă ce începe cu: Alexandra Oană (vicepreședinte USR Cluj-Napoca), Traian Daniel Mihai (vicepreședinte USR Cluj-Napoca), Adriana Cristian (vicepreședinte USR Cluj-Napoca), Radu Boloveschi, Arpad Sebesi (vicepreședinte USR Cluj-Napoca), Daniel Kloyber, Radu Chirilă, Gheorghe Sorin Terinte, Daria Maria Nicoară, Simona Varga (membru Biroul Județean Cluj), Nia Mihaela, Tălnaci Gabriel.

Suntem o societate în care centrul este vital, este cel care „dă viață” și care este „viața însăși”; iar periferia este lăsată în voia sorții. Deși credem că lucrurile s-au ancorat într-o direcție bună în Cluj, polarizarea socială și distanța crescândă între birocratismul autorităților locale și nevoile cetățenilor sunt probleme ce riscă să se agraveze.

Dacă se continuă acest ritm de dezvoltare, Clujul va deveni o simplă denumire administrativă a unei localități, în care lumea va începe să își piardă încrederea, răbdarea și, într-un final, speranța. Efectele lipsei de încredere într-o societate le trăim cu toții în România, o țară din care se pleacă ca dintr-o zonă lovită de cataclisme.

Noi, toți cei din USR Cluj-Napoca, suntem conștienți că lucrurile nu se pot schimba peste noapte, de aceea nu venim cu promisiuni deșarte, precum „metrou până în Feleac” sau autostrăzi suspendate pe Someș.

Noi, toți cei din USR Cluj-Napoca, vrem să redăm încrederea cetățenilor în administrație, fiind convinși că doar prin cointeresare putem să schimbăm viața comunității noastre în bine.

Conform Protocolului Alianței USR PLUS, în februarie 2020 vor începe procedurile pentru a finaliza lista comună a Alianței pentru alegerile locale.