Cluj. A la carte.

Cluj. A la carte.

“Ador să gătesc! Unii o facem din nevoie, alții din plăcere, alții din ambele motive. E pasiunea mea cea mai longevivă și, metaforic vorbind, desigur, cred că seamănă puțin cu politica. Pentru a-i face fericiți pe cei dragi, cu un preparat gustos, ai nevoie de ingrediente de calitate, muncă, disciplină și rigoare. În politică asta se traduce ușor prin a încerca să oferi un stil de viață mai bun cetățenilor pe care îi reprezinți. Ingredientele de calitate sunt reprezentate de oameni competenți, abili în rolurile lor, iar prin muncă, disciplină și rigoare, împreună, putem clădi un mediu armonios în județul Cluj, pentru toți cei dragi nouă.”, Cătălin Sălăgean, candidat la Președinția Consiliului Județean Cluj, din partea Alianței USR PLUS.

 

Cătălin este născut în Gherla și crescut în municipiul Cluj-Napoca. A copilărit alături de bunici la Diviciorii Mari și Diviciorii Mici, unde a înțeles repede că pentru majoritatea oamenilor viața poate avea multe provocări și acestea pot fi depășite doar prin determinare și muncă. Liceul Emil Racoviță din Cluj-Napoca, apoi cursurile universitare de Drept i-au desăvârșit educația formală. Astfel, Cătălin își începe parcursul profesional și antreprenorial, motivat de valori precum respectul, corectitudinea și dragostea pentru muncă.

 

Parcursul profesional i-a oferit oportunitatea să lucreze îndeaproape cu oamenii din județ, să le învețe dorințele și să le cunoască problemele. Încercând să construiască un viitor mai bun pentru oamenii din jur, Cătălin intră în politică în 2016 și se află în fața primului scrutin de alegeri de când face parte din viața politică a județului.

 

“În tot acest timp mi-am dorit să candidez pentru o funcție în administrația locală. Factorul decisiv în acest demers a fost nemulțumirea față de evoluția lentă sau inexistentă a proiectelor destinate cetățenilor din județul Cluj.”, Cătălin Sălăgean, candidat la Președinția CJ, din partea USR PLUS.

 

“Rețeta” propusă de Cătălin în programul său politic pentru județul Cluj, aduce cu sine probleme presante pentru o mare parte a cetățenilor:

 

  1. Implementarea unui pachet minim de servicii publice pentru zona rurală. Iluminat public, servicii de salubritate, drumuri asfaltate și canalizare.
  2. Mobilitate metropolitană prin alinierea pașilor de implementare, împreună cu primarii localităților din zona metropolitană, pentru a duce la bun sfârșit centura metropolitană și trenul metropolitan.
  3. Măsuri economice moderne pentru dezvoltarea întreprinderilor publice din județul Aeroportul, Compania de apă, Tetarom, Univers T, Clujana, Cluj Arena, Centrul Agro Transilvania, Drumuri și Poduri, Pază și Protecție, sunt toate în subordinea Consiliului Județean. Unele sunt mai mult sau mai puțin profitabile, altele, în mod inexplicabil, sunt în insolvență. Programul politic propus, acoperă fiecare instituție separat și propune un set de măsuri ce se impun pentru a evalua profitabilitatea acestor întreprinderi și, unde este cazul, reformarea acestora pe criterii clare de performanță.

 

Cătălin susține Clujul nu doar prin ceea ce înseamnă Cluj-Napoca. Județul de avangardă al dezvoltării României, un județ smart al țării, are de fapt o administrație învechită: localități fără infrastructură și utilități, administrație opacă, neprietenoasă cu cetățenii și rezistentă la schimbare și inovație. Regiunea are nevoie, conform candidatului, de programe coerente pentru sprijinirea producătorilor locali, rezolvarea problemelor de mediu și investiții în infrastructura regională.

 

Candidatul se mândrește cu o echipă competentă, conștientă de lipsurile existente dar și de pașii pe care îi are de urmat. În acest sens a fost pregatită o serie întreaga de măsuri ce pot fi consultate în programul de guvernare județean al Alianței USR PLUS.

 

“Atât în bucătărie, cât și în politică, rezultatele remarcabile se ating prin muncă și determinare. Vreau să cunoaștem armonia unei familii extinse, la nivel de județ, o familie care se întrajutorează și creează armonie la finalul fiecărei zi. De dragul familiei noastre extinse, vă invit în 27 septembrie să votați responsabil!”, Cătălin Sălăgean, candidat la Președinția Consiliului Județean Cluj, din partea Alianței USR PLUS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>