Final competiție internă USR Cluj-Napoca

Final competiție internă USR Cluj-Napoca

În USR deja a devenit o tradiție ca cei care doresc să devină candidați în alegeri să fie întâi aleși intern în cadrul unei competiții. Așa cum a fost la parlamentare în 2016, europarlamentare și prezidențiale. 

Acum a venit momentul desemnării candidaților pentru alegerile locale. Procesul de desemnare a început în iulie, în cadrul unei conferințe de presă unde anunțam faptul că USR Cluj-Napoca oferă platforma de implicare politică pentru societatea civilă. În august s-a deschis perioada de înscrieri pentru membri, iar apoi a urmat o perioadă de campanie internă concomitent cu campania pentru alegerile prezidențiale.

Odată încheiată campania pentru noul Președinte al României, am putut intensifica activitățile interne, iar candidații au putut participa la 4 evenimente interne care au restabilit importanța temelor locale în filială. Au fost organizate trei dezbateri pentru viitorii consilieri, la care au participat în total 17 persoane, și 2 pentru Primăria Cluj-Napoca la care au participat cei doi înscriși, Daniel Burcut și Emanuel Ungureanu. 

Se mai pot depune candidaturi până pe 5 decembrie, și eu încă mă aștept la candidaturi importante pe ultima sută de metri. Votul pentru confirmarea componenței echipei va avea loc în 8 decembrie. 

Am văzut foarte multe idei bune și am încredere că orice format al echipei care va merge la locale în vară va fi un câștig pentru Cluj-Napoca. 

De trei ani tot construim acest partid și pare că s-au făcut multe, dar abia construim calea către repunerea administrației în slujba cetățeanului. Fundația este stabilită. Următorul pas mare este până în februarie, când vom stabili lista finală cu colegii de la PLUS.

Important este că toți acești pași sunt procedurali și formali. Pe fond, mă bucur că de trei ani de zile tot găsesc în USR, de la necunoscuți deveniți colegi, idei cu care să rezonez, idei la care mă gândeam și eu într-o anumită măsură, și idei care știu că odată ce vor deveni proiecte vor crește calitatea vieții în Cluj-Napoca. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>