Dragă Horia Nasra,

Dragă Horia Nasra,

Daniel Doboș a fugit din țară la vârsta de 17 ani, s-a înrolat în Legiunea Străină, iar apoi a lucrat în domeniul securității private. A fost condamnat la închisoare pentru incidente care s-au soldat cu uciderea a două persoane, incidente legate de activitatea lui de agent de securitate.

Și-a ispășit pedeapsa în Germania, iar în timpul detenției a susținut bacalaureatul german, a urmat cursuri universitare, pe care le-a finalizat, s-a antrenat alături de Tibi Ușeriu și a fost eliberat înainte de termen și reabilitat.

Întors în țară, s-a implicat în viața comunității, a lucrat în mai multe corporații, a fost profesor și activist de mediu.

A candidat la Senat, pe listele USR, pe o poziție ne-eligibilă. La fel ca toți candidații USR, a fost pus pe listă având un cazier curat. La acel moment, faptele lui nu erau cunoscute de către conducerea USR.

Odată ce am aflat de faptele și de condamnarea lui, s-a hotărât încetarea colaborării dintre USR și Daniel Doboș. De atunci, el nu mai este membru, nu participă la ședințe și nu mai joacă niciun rol în USR.

A fost o decizie care s-a luat imediat după ce faptele de mai sus au ieșit la iveală.

Este imposibil să nu vezi paralela dintre acest caz și condamnatul penal, Liviu Dragnea.

Acesta și-a început activitatea profesională cu mai multe găinării mărunte, după care a hotărât că politica este mai productivă, lucru confirmat de bunăstarea lui materială actuală.

A fost condamnat penal, de două ori, pentru fapte comise într-o funcție publică.

Nu a fost exclus sau sancționat pentru faptele sale, ci dimpotrivă, partidul din care faci parte a ales să schimbe legislația penală, astfel încât Liviu Dragnea să poată scăpa de pedeapsă. Aceasta este prioritatea voastră numărul 0!

El este șeful vostru, Zeus, de care ascultați și pe care îl apărați orbește, călcând în picioare statul de drept, legislația europeană și viitorul nostru!

Atât de orbi sunteți în susținerea lui, încât nu vedeți că în cazul lui Daniel Doboș, USR a acționat exact cum ar fi trebuit să acționați voi în cazul lui Liviu Dragnea.

Singura întrebare pe care o am față de tine și de colegii tăi este dacă sunteți orbi, victime sau complici? Altfel nu-mi pot explica acțiunile voastre din Parlament.

Un om rațional nu poate participa onest și în deplinătatea facultăților mintale la ceea ce face acum Liviu Dragnea în România.

Pe scurt, pentru tine – pentru că știu că ești ocupat în Parlament cu lucruri importante pentru țară: DA, în Cluj am avut un membru USR care a fost condamnat penal. Când am aflat (deși consider că este o persoană reabilitată), USR a încetat orice formă de colaborare cu el.

Când o să faceți același lucru și voi, cu Liviu “Condamnat Penal X2” Dragnea? Dar cu ceilalți membri și susținători care au probleme cu legea? Mai rămâne cineva la voi după?

Aștept răspunsul vostru. Un cetățean îngrijorat,

Daniel Kloyber, membru USR Cluj

3 comments

 • Vlad

  By Vlad

  Deci sa inteleg ca odata condamnat, din punctul vostru de vedere, un om nu se mai poate niciodata reabilita cu adevarat? De ce nu cereti si retragerea dreptului la vot pentru toti condamnatii penali? Faina democratie, ce sa zic.

  • George Trif

   By George Trif

   Eu înțeleg chiar contrariul din articol – reabilitarea a avut loc, dar pentru că faptele nu au fost asumate de la bun început colaborarea a încetat.

   Tocmai de asta nu se cere retragerea dreptului la vot pentru toți condamnații penal, pentru că reabilitarea presupune reintegrarea în societate.

  • Razvan Radu

   By Razvan Radu

   Nu confunda intre legal si moral.
   Omul, fiind reabilitat, nu mai are nici o interdictie. Poate vota, poate candida.

   Daca un partid a considerat imoral faptul ca n-a putut casca gura de la inceput, si a dorit sa intrerupa colaborarea pe motiv de minciuna, e altceva.

   Comparatia e cu alt partid care n-a considerat imoral sa fie condus de un infractor dovedit si nereabilitat, basca si in pericol sa fie recidivist.

Comments are closed.