Senatorul Mihai Goțiu a donat pentru lupta împotriva epidemiei de CORONAVIRUS. Apelul făcut de parlamentarul USR Cluj

Senatorul Mihai Goțiu a donat pentru lupta împotriva epidemiei de CORONAVIRUS. Apelul făcut de parlamentarul USR Cluj

Senatorul Mihai Goțiu a donat, miercuri dimineața, pentru lupta împotriva epidemiei de CORONAVIRUS. Cu această ocazie, parlamentarul clujean a făcut un apel către colegii săi din toate partidele și toți angajații cu funcții de conducere din sectorul public.

Am donat, în această dimineață, 10% din indemnizația lunară de senator, prin intermediul Platformei Declic, pentru achiziționarea de materiale sanitare de urgență. În primele zile ale campaniei, prin intermediul Platformei Declic, au fost strânși aproape 40.000 de euro din contribuțiile a peste 2.400 de donatori, sumă transferată către asociația Dăruiește Viață, care va gestiona achizițiile care vor fi ulterior donate spitalelor de boli infecțioase și celor de urgență din țară”, a declarat Mihai Goțiu.

Parlamentarul clujean spune că a ales să anunțe public că a donat pentru a face un apel către toți colegii săi, din toate partidele, să contribuie, la rândul lor, pentru susținerea efortului de dotare a medicilor și personalului sanitar auxiliar, aflat în prima linie, și a spitalelor în care lucrează, cu materialele de protecție și echipamentele necesare în lupta cu coronavirusul.

În același timp – a mai spus Mihai Goțiu – e un apel și către toți angajații cu funcții de conducere din sectorul public cărora, în ultimii ani, le-au crescut substanțial veniturile: primari și vice-primari, președinți de consilii județene, directori, manageri și șefi de servicii din instituții publice, incluzând ministerele, autoritățile și agențiile publice, să contribuie, la rândul lor. Senatorul USR Cluj a mai afirmat că e posibil ca unii să fi făcut deja un astfel de gest. Pentru cei care răspund apelului, pagina de donații, aici: https://facem.declic.ro/…/coronavirus-doneaza-pentru-materi…

Nu mai avem timp de irosit! E nevoie să acționăm ACUM! Sunt ore și zile decisive, în care fiecare medic protejat și fiecare test făcut la timp poate reduce substanțial efectele dramatice ale extinderii epidemiei cu COVID – 19. O persoană bolnavă, depistată la timp, previne extinderea epidemiei către zeci de alte persoane, care, mai departe, ar transmite virusul către alte sute de persoane, într-o spirală tragică. Persoane care pot fi părinții, bunicii sau copiii și nepoții fiecăruia dintre noi; prietenii, colegii ori cunoscuții fiecăruia dintre noi sau, poate, chiar noi. Un medic sănătos are în grijă zeci și sute de pacienți. Persoane care pot fi părinții, bunicii sau copiii și nepoții fiecăruia dintre noi; prietenii, colegii ori cunoscuții fiecăruia dintre noi sau, poate, chiar noi. Să-i protejăm pe medici, pentru a ne proteja pe toți!”, susține Mihai Goțiu.

Cei care lucrăm și avem funcții de răspundere/conducere în sectorul public, aflându-ne, astfel, în slujba tuturor cetățenilor, suntem primii care trebuie să înțelegem uriașa responsabilitate pe care ne-am asumat-o, atât față de toți cei ale căror interese legitime, începând cu sănătatea și viața, le reprezentăm și apărăm, cât și față de propria conștiință”, a mai declarat parlamentarul clujean.

Mihai Goțiu a mai spus că, în condițiile în care situația se agravează, din punct de vedere medical, cât și economic și social, e absolut necesar ca cei cu funcții de răspundere/conducere să fie primii care să accepte că trebuie să contribuie cu mai mult decât o donație pentru a trece peste criză, începând cu reducerea, măcar temporară, pe perioada crizei, a veniturilor.

În 2009, lucram într-unul dintre domeniile din sectorul privat care au fost cele mai lovite de criză și am fost printre cei afectați direct, prin pierderea, împreună cu toți colegii, a locului de muncă. Am simțit, în acei ani, ce înseamnă solidaritatea, care m-a ajutat să ies la liman, dar și câte efecte dramatice s-ar fi putut evita dacă decidenții politici de atunci ar fi avut curajul să ia măsuri, aparent nepopulare, de la început, fără a ține cont de alegerile care urmau să aibă loc la sfârșitul anului 2009. Ar fi fost măsuri mai puțin dure, ar fi fost semnificativ mai puțini cei afectați, iar redresarea ar fi venit mai repede”, a explicat Mihai Goțiu.

E timpul să învățăm din greșelile trecutului și să înțelegem că NE FACEM BINE, DOAR ÎMPREUNĂ! Pentru colegii parlamentari din toate partidele, pentru toți cei cu funcții de conducere/răspundere în sectorul public (și, evident, pentru toți cei care doriți să contribuiți), pagina pentru donații, aici: https://facem.declic.ro/…/coronavirus-doneaza-pentru-materi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>