Vrem un Aquapark mai bun, nu în Parcul Est!

Vrem un Aquapark mai bun, nu în Parcul Est!

Ovidiu Nistor, Vicepreședinte USR Cluj, a participat marți, 05.03, la ședința de Consiliu Local Cluj-Napoca unde a susținut poziția USR Cluj în legătură cu aqua park-ul propus de PNL.

„Suntem conștienți de faptul că clujenii au nevoie de un aqua park și ne dorim cu toții un asemenea obiectiv în apropierea orașului, însă orice decizie luată de Consiliul Local trebuie fundamentată și gândită pe termen de cel puțin 20-30 de ani.

Un Aqua Park de anvergura celui propus este un obiectiv regional, nu local și nici măcar județean.

Acest parc va atrage clienți din întreaga regiune, fapt ce va duce la sufocarea traficului în zona de est a orașului, trafic deja sufocat. Proiectul propune cel puțin 1200 de locuri de parcare, deci mașini ce vor tranzita orașul. Zona parcului Gheorgheni e deja sufocată de mașini în fiecare weekend. Un proiect de o asemenea anvergură își are locul la marginea orașului, astfel încât traficul și activitatea din oraș să nu fie perturbate.

Una dintre propunerile pe care le-am înaintat Consiliului Local este realizarea unui parteneriat cu Consiliul Județean în vederea determinării celei mai bune locații pentru un aqua park.

O altă cerință este respectarea voinței și nevoilor cetățenilor, așa cum au fost ele exprimate prin voturile acordate proiectului parcului “Între Lacuri” la Bugetarea Participativă din 2017, la care au votat peste 40.000 de clujeni.

Ce e trist e faptul că avem în estul orașului un parc natural caracterizat printr-o biodiversitate bogată, parc atât de necesar clujenilor și a cărui amenajare ar costa mult mai puțin, însă acest proiect este ignorat de ani buni de către PNL, care ar prefera să dea spațiul public unor investitori privați și nu clujenilor.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>